David Beckham u akciji

 NESPRESSO/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
FRAJER IZ SNOVA

Ponedjeljkom pegla: Slavni sportaš pokazao kako pravi muškarac započinje svoj radni tjedan

Legendarni nogometaš David Beckham, koji danas obnaša dužnost sportskog direktora FC Intera iz Miamija, pokazao je kako se snalazi s glačalom.

Legendarni nogometaš David Beckham, koji danas obnaša dužnost sportskog direktora FC Intera iz Miamija, pokazao je kako se snalazi s glačalom.

Prema patrijarhalnoj definiciji muževnosti pravi muškarac se ne bavi kućanskim poslovima jer je to - zadatak za žene. Baš kao i briga o potomstvu - djeci i unucima, te kućnim ljubimcima. No, takvi seksistički stereotipi toksične muškosti u 21. stoljeću, srećom, odavno više ne vrijede, a za njega su najzaslužnije - žene. Posebice sve one majke i bake koje su se kroz povijest izborile za principe rodne ravnopravnosti, te svoje sinove i unuke naučile da sudjeluju u kućanskim poslovima, odgoju djece i unuka, te svim ostalim obvezama koji čine našu svakodnevicu.

Jedna od tih žena sigurno je 75-godišnja umirovljena frizerka Sandra Beckham, majka legendarnog engleskog nogometaša Davida Beckhama, koji trenutačno obnaša dužnost sportskog direktora američkog nogometnog kluba FC Miami Intera na Floridi.

image

Kućanske vještine usvojio je u roditeljskom domu

NESPRESSO/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Dijete iz londonske radničke obitelji. koje je odraslo uz dvije sestre - stariju Lynne Georginu i mlađu Joanne Louise od svojih je dječačkih dana pomagao majci u kućanskim poslovima i doma je usvojio sve vještine koje su mu bile potrebne za samostalan, odrasli život.

Premda se njegovo osobno bogatstvo procjenjuje na 450 milijuna dolara, pa si može priuštiti i da do kraja života više ne mrdne malim prstom, ako to ne želi, David Beckham još uvijek redovito obavlja kućanske poslove - kuha, pere posuđe, usisava i - pegla.

Kako to izgleda vidjeli smo u upravo snimljenoj reklami za Nespresso, u kojoj David Beckham svoj dan, uoči izlaska iz kuće i važnog poslovnog sastanka, započinje glačanjem bijele košulje, nakon čega se počastio prvom jutarnjom kavom.

"Muž za poželjeti", "Frajer stvarno ima mota", "To se ne može naučiti u par dana", "Vidi se da se rodio s peglom u ruci"..., tako glase neki od najčešćih komentara uz fotografije 49-godišnjeg Davida Beckhama u akciji koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Heroj radničke klase, koji se od skromnih početaka izdigao u globalnu ikonu, može se pohvaliti nevjerojatnom pričom prepunom velikih sportskih uspjeha, te srećom i skladom u privatnom životu. Sa suprugom Victorijom Beckham, modnom dizajnericom i bivšom Spajsicom, proslavio je srebrni pir i podigao četvero djece, sinove Brooklyna, Romea i Cruza, te kćer Harper.

image

Savršeno ispeglana bijela košulja za početak radnog tjedna

NESPRESSO/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Kako izgleda njihova svakodnevica može se vidjeti u brojnim objavama Davida i Victorije Beckham na društvenim mrežama, u kojima se supružnici obožavaju međusobno javno podbadati, a David Beckham lani nas je počastio fotografijama koje su zabilježile dragocjene obiteljske trenutke s njegovom majkom Sandrom Beckham na kojima pere posuđe nakon obiteljskog ručka u njezinoj kuhinji.

‘‘Ručak s mamom, a nakon toga pranje suđa... Volim te mama. I da, znamo tko nije prao suđe, Joanne se po običaju izvukla...‘‘, napisao je Beckham u objavi koja je oduševila sve njegove pratitelje, ali ne i njegovu mlađu sestru Joanne.

image

David Beckham

NESPRESSO/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Linker
05. rujan 2024 11:05