NASLOVNICA ZA PAMĆENJE

Podigla prašinu! Billie Eilish kao platinasta plavuša u pin-up modnom editorijalu za britanski Vogue

Na naslovnici lipanjskog broja Voguea, 19-godišnja američka pjevačica i feministica pozirala je u Guccijevom korzetu. Billie Eilish nikog nije ostavila ravnodušnim.

U proteklih pet godina američka pjevačica Billie Eilish (19) postala je jedan od najprepoznatljivijih glasova svoje generacije, a svojim obožavateljima diljem svijeta predstavljala se u različitim modnim transformacijama. No, najradikalniju promjenu napravila je na snimanju za lipanjsku naslovnicu britanskog Voguea. Kovrčava platinasta plavuša u Guccijevom korzetu naslovnicom najavljuje album ‘Happier Than Ever’ koji je snimila u pandemijskoj godini, a bit će objavljen ovog ljeta.

Sudeći po stylingu uvjerenu feministicu koja se dosad pojavljivala u preširokoj odjeći, muškim majicama i kratkim hlačama, odjednom sretnom čine modni stereotipi s kakvima se dosad nemilosrdno obračunavala. Što je dakle čini sretnom? Na Vogueovoj naslovnici uz Guccijev korzet nosi grudnjak Agent Provocateur, rukavice od lateksa Atsuko Kudo, te nakit američke dizajnerice Jacquie Aiche.

Čitajte i: Billie Eilish otkrila novu pjesmu, ali i neobičan izgled: Tinejdžerska zvijezda ušla u ozbiljnu fazu

Njezina preobrazba nikog nije ostavila ravnodušnim: neke je oduševila, a druge šokirala, pa je optužuju za licemjerje i posrnuće, jer je još u ožujku na dodjelu Grammyjevih nagrada stigla kao crnka s neonski zelenim pramenovima.

A u razgovoru za Vogue u ožujku 2020. izjavila je da se najbolje osjeća u prevelikoj odjeći koja potpuno skriva njezino tijelo čiji izgled tada nije mogla podnijeti. - Moja je poruka da mogu što želim, kad god to poželim. Iz nekog razloga u posljednje vrijeme se osjećam vrlo ženstveno, pa se u skladu s tim i ponašam - izjavila je Billie Eilish i dodala da svojom preobrazbom nije podlegla seksističkim stereotipima vezanima uz žensku golotinju.

Čitajte i: Nova era Billie Eillish: Nema više zelene ‘fudbalerke‘, koju je izradila slučajno, pjevačica otkrila kako sad izgleda

- Neki me optužuju da sam licemjerna i laka žena jer pokazujem vlastite obline, ali to nema nikakve veze sa stvarnošću. Ovim editorijalom željela sam ukazati na snagu žena koje se osjećaju dobro u vlastitom tijelu - nastavlja pjevačica, čije su depresivne krize zbog vlastitog izgleda sada, čini se, definitivno stvar prošlosti.

Pop zvijezda čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 53 milijuna dolara kao plavuša se prvi put predstavila u spotu za singl kojim najavljuje album ‘Happier Than Ever’. Za gostovanja u večernjem TV showu Stephena Colberta kantautorica je otkrila kako je cijeli album napisala za vrijeme lockdowna, jer je u koncertnoj stanci zbog epidemioloških mjera napokon imala dovoljno vremena da se posveti umjetničkom stvaralaštvu. Eilish je početkom godine predstavila i dokumentarni film ‘The World’s a Little Blurry‘ (Svijet je malo zamagljen) u kojem je dokumentirana kaotična, uzbudljiva godina u životu pop zvijezde, a otkriveni su i nepoznati detalji iz privatnog i ljubavnog života inače prilično samozatajne glazbenice.

Linker
19. travanj 2024 18:54