Još mora učiti

Pobijedili su bolji: Brazilska zvijezda koju Modrić voli kao mlađeg brata pakira kofere

Luka Modrić i Vinicius Junior, suigrači iz madridskog Reala i prijatelji, prvi put su se na terenu našli u protivničkim taborima.

U španjolski kraljevski klub Real Madrid brazilska nogometna zvijezda Vinicius Junior stigao je kao 18-godišnji klinac sa statusom jedne od najvećih nogometnih nada na svijetu. Život ga nije mazio, pa je rano djetinjstvo proveo odvojen od roditelja i obitelji kako bi mogao trenirati u Flamengu iz Rio de Janeira.

Otamo je i stigao do Santiago Bernabeua, Realovog stadiona, a među senatorima najtrofejnijeg kluba na svijetu najtopliju dobrodošlicu je dobio od tada najboljeg nogometaša na svijetu, našeg reprezentativca Luke Modrića. Bila je to godina iz snova za kapetana naše nogometne reprezentacije: 2018. je s Vatrenima osvojio naslov svjetskih viceprvaka na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i proglašen je najboljim igračem svijeta u svim relevantnim izborima te godine.

image

Luka Modrić i Vinicius Junior slave pobjedu svog kluba protiv Granade 2021.

JOS M BALDOMERO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK

No, skroman i samozatajan po karakteru, Luka Modrić nije zbog toga poletio u nebesa, nego je odmah ponudio ruku i pomoć novom klupskom suigraču, petnaest godina mlađem od sebe, kojeg doživljava poput mlađeg brata i nije pogriješio. Vinicius je izrastao u zvijezdu i opravdao očekivanja.

image

Fešta za pamćenje: pod vodstvom Carla Ancelottija Real Madrid je na pariškom stadionu Saint-Denis ponovno osvojio Ligu prvaka

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

"Luka Modrić je moj sportski uzor i jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao. Vrhunski je nogometaš i još bolji čovjek", opisao je Vinicius Junior svoja iskustva s Lukom Modrićem za brazilske medije uoči četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva u Katru na kojoj su njih dvojica prvi put našli u protivničkim momčadima.

image

Proslava pobjede protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka početkom svibnja

IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK

"Od Luke sam mnogo toga naučio, zajedno smo proslavljali pobjede Real Madrida, ali ovaj put neće biti tako. Život piše drame, prvi put smo se našli na suprotnim stranama, pa će se samo jedan od nas dvojice na kraju radovati. A kao i uvijek, neka pobijedi bolji", izjavio je Vinicius Junior.

Večeras je to bila Hrvatska predvođena njegovim i našim idolom - Lukom Modrićem.

Linker
15. travanj 2024 19:00