NEMA MU RAVNOG

Po uzoru na Georgea Michaela: Slavni glumac se izblajhao za ulogu u kakvoj ga još nismo vidjeli

Holivudski glumac Ryan Gosling zvijezda je akcijskog trilera "The Fall Guy" u kojem igra filmskog kaskadera iz osamdesetih.

Njegova filmografija broji više od 40 naslova, a mnogi Ryana Goslinga smatraju majstorom transformacije i jednim od najboljih glumaca srednje generacije u Hollywoodu, no on svog prvog Oscara još čeka.

Ovog ljeta u kina stiže film "Barbie" u kojem je Goslingu pripala uloga Kena - zapravo je bio jedini izbor redateljice Grete Gerwig za tu ulogu, u kojoj naslovnu ulogu savršene Barbie igra Margot Robbie, no Gosling je već potpuno posvećen svom novom projektu "The Fall Guy" u kojem igra filmskog kaskadera Colta Seaversa.

image

Ryan Gosling na snimanju u Australiji

KHAP/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Upravo su se pojavile prve fotografije sa snimanja filma Davida Leitcha u kojem glavne uloge uz Goslinga igraju Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson i Winston Duke. Akcijski triler o nestaloj filmskoj zvijezdi, čije kaskaderske scene snima njegov bivši dvojnik snima se u Australiji, a priča se bazira na istoimenom televizijskom serijalu iz osamdesetih.

image

U novom filmu igra filmskog kaskadera

KHAP/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

U skladu s tim stilisti su se pobrinuli za novi imidž glavnog glumca, pa tako Ryan Gosling nosi bradu i oblajhanu kosu - kakvu je primjerice prije četiri desetljeća kao ultimativni must have za modno osviještene muškarce uz ostale nametnuo legendarni pjevač George Michael.

image

U filmu ‘Barbie‘ igra Kena

ENTERTAINMENT PICTURES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ryan Gosling o takvom je imidžu kao klinac mogao samo sanjati, jer je odrastao u mormonskoj zajednici sa strogim pravilima ponašanja i odijevanja, a svoj glazbeni i glumački talent počeo je razvijati kao 13-godišnjak nakon što su mu se roditelji razveli. Pjevao je u zboru, stariju sestru pratio na vjenčanjima i proslavio se kao imitator Elvisa Presleyja. Prvu ulogu dobio je u TV showu "Klub Mickeyja Mousea", gdje je upoznao Britney Spears, Christinu Aguileru i Justina Timberlakea, svog dobrog prijatelja.

image

Ryan Gosling i Emma Stone u ‘Gangsterskom odredu‘ 2012.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

U njegovoj filmografiji posebno mjesto zauzimaju naslovi poput "Martovskih ida", "La La Landa", "Tužne veze", "Te lude ljubavi", "Ostani mrtav", "Oklade stoljeća" i "Vožnje"..., no svi se slažu da njegovo vrijeme i najbolje uloge tek dolaze. "Barbie" u kina stiže 21. lipnja ove godine, a "The Fall Guy", prema najavama, u ožujku 2024.

image

U filmu ‘Ostani mrtav‘ 2005.

THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 04:10