Uskoro nastup u Zagrebu

Pjevač S.A.R.S.-a otkriva: Bilo je momenata kad sam razmišljao što ću raditi, ali izgurali smo bez koncerata

Grupa S.A.R.S. održat će veliki open air koncert na zagrebačkom Velesajmu u subotu 18. rujna, s početkom u 20 sati.

Za njih se može reći da su miljenici zagrebačke publike, ujedno su i jedna od najpopularnijih grupa u regiji, S.A.R.S., a konačno se nakon dvije i pol godine vraćaju u Zagreb. Uoči velikog open air koncerta na Velesajmu u subotu 18. rujna, razgovarali smo s pjevačem Žarkom Kovačevićem. Tvorci brojnih hitova poput već kultnih "Lutka", "Buđav lebac", "Klinka", "Rakija" i "Perspektiva", a njihov pjevač Žarko Kovačević otkrio nam je što zagrebačka publika može očekivati od subotnjeg nastupa.

"Od posljednjeg koncerta u Zagrebu smo objavili album 'Glava' tako da će publika imati priliku čuti neke pjesme s tog albuma, kao i neke od pjesama s nadolazećeg albuma koji trenutno završavamo. Svakako publika može očekivati od nas ono što uvijek donesemo u Zagreb, a to je pozitivna energija na maksimum!", kazao je Žarko za Gloria.hr.

image
S.A.R.S. uskoro nastupa u Zagrebu
KRISTINA JOSIC

Ovo će biti i njihov najveći solo koncert od legendarnog dvodnevnog nastupa u velikoj dvorani Doma sportova u listopadu 2016. Osim u Hrvatskoj zvijezde su u cijeloj regiji, no kao i svi njihovi kolege posljednji su period morali proživjeti bez nastupa.

"Koncerti nam nedostaju mnogo, pogotovo zato što smo zadnjih desetak godina bili stalno na putu. Korona nam je nažalost povukla ručnu i morali smo se navikavati na život bez koncerata, ali smo nekako uspjeli izgurati taj period. Nadamo se da je to sada iza nas i da će se život normalizirati uskoro", rekao je pjevač S.A.R.S.-a.

Pogledajte video

Čitajte i: Edo Maajka: 'Došao sam do nevjerojatnih spoznaja o sebi, a od potresa se još oporavljam'

Čitajte i: Saša Antić u intervjuu otkriva: ‘Nije bilo svirki ni prihoda, ali imao sam neku ušteđevinu pa se izguralo‘

Potpuni prekid koncerata mnoge je muzičare potreslo, članovi S.A.R.S.-a su davnih dana sve svoje albume besplatno podijelili na internetu, tako da im je period bez koncerata bio itekako zahtjevan. Na pitanje li bilo ideja, kao kod primjerice Saše Antića koji se šalio da razmišlja o vožnji taksija, dobili smo iskren odgovor.

"Bilo je momenata kada sam razmišljao kojim zanimanjem bih se mogao početi baviti, a čak mi je i prijatelj u jednom trenutku predlagao da počnem raditi kod njega u IT firmi... Na kraju sam ipak odustao od traženja alternativnog posla i strpljivo čekao okončanje cijele situacije s koronom", opisao je Žare.

image
S.A.R.S. nastupa 18. rujna na zagrebačkom Velesajmu
JAN KOCJAN

Na početku benda s njim je pjevao i njegov brat Darko, koji je u međuvremenu potpuno 'odbacio' mikrofon i postao menadžer benda, Žarko nam je kako je to raditi s obitelji. "Pošto sam ja mlađi, imam to breme da moram slušati starijeg brata. Šalu na stranu, imamo korektan odnos. Iako je bilo situacija gdje su nam se stavovi razmimoilazili, uspijevali smo naći kompromisno rješenje i nadvladati neslaganja", ispričao je Žarko.

Ulaznice za koncert i covid-mjere

Ulaznice po cijeni od 110 kuna možete kupiti na Eventim prodajnim mjestima i online.

Koncert će biti održan u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama i preporukama, uz predočenje digitalne Covid potvrde ili važećeg negativnog Covid testa, koji će se moći napraviti i na ulazu u koncertni prostor. Cijena testa bit će poznata naknadno, a organizator će se truditi da ona bude što je moguće manja.

Linker
19. travanj 2024 23:30