Angelina Jolie u šetnji sa sinom Paxom Thienom

 BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
NIJE JOJ LAKO

Pax je njezina radost, ali i velika briga: Mama Angelina Jolie na Mostri je blistala, ali njezine misli bile su - drugdje

Sa šestero djece majčinske brige proslavljene holivudske glumice Angeline Jolie nikad ne prestaju, a tako je bilo i na Filmskom festivalu u Veneciji, čija je bila glavna zvijezda.

Sa šestero djece majčinske brige proslavljene holivudske glumice Angeline Jolie nikad ne prestaju, a tako je bilo i na Filmskom festivalu u Veneciji, čija je bila glavna zvijezda.

Mala djeca su mala briga, a velika djeca sa sobom nose i velike brige, kaže narodna mudrost koju je na svojoj koži već mnogo puta iskusila proslavljena holivudska glumica Angelina Jolie. Početkom lipnja proslavila je 49. rođendan, a kao majka ima pune ruke posla oko svoje šestero djece, koje nakon razlaza i razvoda od bivšeg supruga Brada Pitta - podiže i odgaja sama.

Posljednja u nizu bila je teška nesreća koju je njezin 20-godišnji sin Pax Thien doživio potkraj srpnja u Los Angelesu. Na svom električnom biciklu, koji mu je omiljeno prijevozno sredstvo za jurcanje Los Angelesom, tada se sudario s automobilom, u čiji stražnji dio se zaletio na prometnom raskrižju, nakon što je vozač naglo zakočio.

image

Pax je ozlijedio ruku i - glavu

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Imao je sreću što je ostao živ, pao je kao pokošen i izgubio svijest", ispričali su tada svjedoci nesreće nakon koje je Pax Thien hospitaliziran na odjelu intenzivne njege zbog potencijalno teških ozljeda glave i ruke. Detaljne pretrage su, srećom, pokazale da ozljede nisu toliko ozbiljne kao što se u prvom trenutku sumnjalo, pa je Pax Thien ubrzo otpušten na kućnu njegu, što u prijevodu znači da je brigu o njemu preuzela majka Angelina Jolie koja je bdjela i uz njegovu bolničku postelju. No, iz svog rasporeda nije mogla izbrisati filmsku premijeru godine, kojom je otvoren natjecateljski program ovogodišnje Mostre, najstarijeg i najuglednijeg filmskog festivala koji se održava u Veneciji.

image

Pax je Angelinina radost, ali i briga

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Tako je Angelina Jolie, premda su joj misli bile negdje drugdje, zablistala na crvenom tepihu na venecijanskom Lidu i ponovno se dokazala kao neprikosnovena kraljica stila. Za premijeru dugo iščekivanog biografskog filma "Maria", o posljednjim danima proslavljene operne pjevačice Marije Callas, odabrala je glamuroznu custom made kreaciju modne dizajnerice Tamare Ralph. Drapirana haljina od šifona u neutralnoj bež nijansi za američku je glumicu bila pun pogodak, a njezin monokromatski efekt naglasila je odjenuvši preko haljine stolu od umjetnog krzna u istoj nijansi.

image

Pax Thien uživa u opasnoj jurnjavi električnim biciklom - često bez zaštitne kacige

SL/TERMA/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Angelina je doživjela ovacije kakve je dugo čekala i presretna je što ju ova uloga na velika vrata vraća na vrh Hollywooda, no bez obzira na sve pohvale i fenomenalne kritike kao da nije bila potpuno prisutna i jedva je dočekala da se vrati kući", ispričali su svjedoci događanja na venecijanskom Lidu. Glavni razlog za to bile su majčinske brige za sina Paxa, čije se stanje očito u međuvremenu dovoljno popravilo da je ovih s majkom otišao u grad. Dakako, bez bicikla, jer mu je ruka još uvijek imobilizirana, a mora jako paziti da se poštedi svih situacija koje bi mogle dovesti do novih traumatskih ozljeda mozga, pa je u šetnji s mamom - najsigurniji, zaključila je Angelina Jolie.

image

Misli Angeline Jolie na Lidu su bile negdje drugdje

ALBERTO PIZZOLI AFP

Angelina Jolie i Brad Pitt Paxa su posvojili iz vijetnamskog sirotišta, a odrastao je uz braću Maddoxa i Knoxa, te sestre Zaharu, Shiloh i Vivienne.Svojedobno se "proslavio" privatnom objavom na Instagramu - koja je bez njegove želje postala javna - u kojoj svom ocu "čestita" njegov dan.

image

Ulogu Marije Callas dodijelio joj je redatelj Pablo Larrain

MARCO BERTORELLO AFP

"Sretan Dan očeva, ovom š*pku svjetskog ranga. S vremenom sve više dokazuješ da si užasna osoba koja zaslužuje prijezir. Nemaš obzira ni empatije prema svoje četvero najmlađe djece koja dršću u strahu kad su u tvojoj prisutnosti. Nikad nećeš razumjeti štetu koju si nanio mojoj obitelji jer to ne možeš shvatiti. Život mojih najbližih učinio si paklom. Možeš svijetu i sebi govoriti što želiš, ali istina će doći na vidjelo", napisao je Pax Thien u objavi povodom Dana očeva i uz nju objavio fotografiju Brada Pitta na dodjeli Oscara za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu".

image

Angelina Jolie u Veneciji

LUCA CARLINO NURPHOTO VIA AFP
image

U Veneciji se dokazala kao kraljica stila

ALBERTO PIZZOLI AFP
Linker
07. rujan 2024 12:01