nije znala da je bila kontakt

‘Ovo je stvarno podmukao virus‘: Ornela Vištica otkrila nam je kako se zarazila koronavirusom

Zagrebačka glumica Ornela Vištica već se šest dana bori s covidom. Kako doznajemo, najgore je iza nje, no fizički je još slaba. Ima važnu poruku za sve koji ne poštuju epidemiološke mjere

- U nedjelju sam bila u kontaktu s zaraženom osobom, a da to nisam znala. Zbog toga apeliram na ljude da poštuju propisane mjere i drže se socijalne distance – kazala na je 31- godišnja glumica Ornela Vištica, koju smo uhvatili u trenutku popodnevnog odmora. Naime, kako nam je priznala, fizički je malaksala, iako nije imala osobite simptome. Uz glavobolju je dobila temperaturu, koja je trajala tek jedan dan.

Mislila sam da me glava boli od previše čitanja.

- No, kad me u noći probudila temperatura znala sam da nešto nije u redu. Već iduće jutro sam otišla na testiranje koje je potvrdilo moje sumnje. Najgore od svega je što sam te prve simptome dobila tek nakon četiri dana od zaraze i zato je ovo stvarno podmukao virus – ispričala nam je Ornela, kojoj se i po glasu osjeća da je još slaba.

Čitajte i: Ornela Vištica zabrinuta zbog situacije s majkom: ‘Dobivam pljusku iz mog rodnog grada. I boli!‘

Iscrpljeno tijelo i stalna nelagoda

- Tijelo mi je iscrpljeno. No, u glavi sam dobro što je itekako važno u borbi s koronavirusom. Osjećaj nije nimalo ugodan jer ne znate hoće li virus ostaviti posljedice na vaš organizam. Ja sam uvijek bila dobrog zdravlja i doista se nadam da će tako i ostati – zabrinuto nam je rekla Ornela. Glumica kaže da ima svu potrebnu pomoć, a u samoizolaciji bi trebala biti još pet dana.

- Najviše mi pomažu čajevi, topla limunada i ananas, a imam i nevjerojatnu želju za ribom. Dakako, pijem vitamin D, C, cink, beta glukan i aspirin. Sreća u nesreći je što su sve predstave u kojima sam trebala igrati, prije otkazane tako da se barem ne moram brinuti oko posla - otkrila nam je Ornela, koja je još jednom izrazila nadu da će njezin slučaj drugima biti opomena da ozbiljno shvate socijalnu distancu. - Naravno da sam i ja mislila kako se neću zaraziti. No, nema iznimaka – poručuje Ornela.

Linker
24. travanj 2024 22:13