CHEMICAL BROTHERS

Ovaj spot ima gotovo 500.000 pregleda, a Velikogoričanka Josipa Kukor njegova je glavna zvijezda

Mlada plesačka nada Josipa Kukor iz godine u godinu niže uspjehe. Plesala je uz bok poznatoj pjevačici Jessie Ware, pojavila se u glavnoj ulozi u spotu "Live Again” popularnih The Chemical Brothersa, a statirala je i u novom filmu "Indiana Jones i artefakt sudbine". Na kratko smo je uhvatili u Zagrebu u koji je doputovala iz Londona u kojem gradi karijeru, a prije putovanja u Stockholm u koji ide potražiti još novih prilika.

U London je došla u jeku pandemije, na Badnjak 2020. godine, pet dana uoči Brexita i tjedan dana nakon što su otkrili britanski soj korona virusa. Doslovno je u zadnji čas ušla u Veliku Britaniju prije nego je uslijedio strogi lockdown. Nije joj bilo lako izdržati taj period bez prijatelja i obitelji, ali uspjela je i isplatilo se. Josipa Kukor, 27-godišnjakinja iz Velike Gorice, uspješna je plesačica koja je ostvarila glavnu ulogu u spotu "Live Again" legendarnih The Chemical Brothersa, statirala je u novom filmu "Indiana Jones", plesala uz englesku pjevačicu Jessie Ware...

image
LUCIJA OČKO CROPIX

Plesati je počela s deset godina, prošla je sve stepenice - od plesnih škola do reklama i velikih koncerata - a onda joj je, kaže, Zagreb odjednom postao premali. Odlučila je probati karijeru izgraditi u Londonu jer je smatrala da će se tamo kao plesačica moći bolje izraziti.

"Stigla sam u vrijeme pandemije. U Londonu nisam poznavala nikoga, ali, srećom, sam se sprijateljila s jednom curom iz Zagreba pa mi je zbog toga bilo malo lakše i dani su mi brže prolazili. Bilo je neobično vidjeti prazan grad - mostove, atrakcije, ulice... No, iskoristila sam to vrijeme za upoznavanje grada, traženje agenata i prvenstveno za treninranje. Srećom sam pronašla prekrasan stan u kvartu Chelsea, odličnu cimericu i sjajnu agenticu. Upravo ona me prijavila na casting za novi spot Chemical Brothersa na kojem sam morala demonstrirati kako ‘umrem i oživim‘ na više različitih načina. Bila sam izvan sebe od sreće kad su mi javili da sam dobila ulogu jer sam Chemical Brotherse slušala otkako sam bila djevojčica", otkrila nam je Josipa i dodala kako bi se zatvorila u sobu i satima plesala uz njihove pjesme.

Prije samog snimanja odradila je tri probe koje su trajale gotovo cijeli dan, ali to joj nije bio problem jer je, kaže, bila uključena u cijeli kreativni proces zajedno s redateljem i koreografom.

"Bilo je iscrpljujuće jer sam 15 sati u komadu morala biti nasmiješena, puna volje i svježa, ali toliko sam bila pod adrenalinom i uzbuđenjem da mi ništa nije bio problem i ponovila bih to još sto puta", smije se Josipa koju je posebno oduševila cijela produkcija koja se odvijala u studiju s LED ekranima, a ne s klasičnim zelenim ekranom, pa joj se bilo lakše uživjeti u ulogu.

image

Josipa na snimanju spota

PRIVATNI ALBUM
image

Snimalo se u studiju s pravim LED ekranima

PRIVATNI ALBUM

"Dečki su sjajni, jako su dragi i sprijateljili smo se. Na snimanju je bila odlična atmosfera i nadam se da ću imati priliku raditi još sličnih projekata", govori Josipa koja je boravak u Londonu iskoristila i kako bi se približila glumi. Iako joj ona nije u fokusu, zanima je jer, kako kaže, dobar plesač mora biti i dobar glumac.

image

Josipa je u spotu nosila šljokičasti kombinezon

PRIVATNI ALBUM

"Imala sam priliku biti na filmskom setu kao statist u novom filmu iz serijala o Indiani Jonesu, ali to je sigurno tek početak. Na snimanju je bilo odlično, voljela bih to ponoviti", kazala nam je plesačica koja se u Zagrebu nije dugo zadržala. Već dva dana nakon intervjua bila je na putu za Stockholm u koji ide tražiti nove poslovne prilike prije povratka u London.

image
LUCIJA OČKO CROPIX

"Pokušat ću i u Skandinaviji pronaći agente kako bih se proširila i na to tržište. Plan je ostati dva tjedna u Švedskoj, ali vidjet ćemo kako će se stvari razvijati", govori ambiciozna Josipa koja u slobodno vrijeme uči programirati, a uz obitelj velika joj je podrška i dečko Ervin, bivši ragbijaš koji će ju, nada se, pratiti po svijetu.

Linker
23. travanj 2024 23:28