SMRT ZA VOLANOM

Oproštaj od omiljenog glumca i komičara: Autom se zabio u BMW ispred sebe i poginuo

Pokojni američki glumac Leslie Jordan dobitnik je Emmyja za ulogu u popularnom serijalu ‘Will & Grace‘.

Velikani zabave poput Roberta Downeyja Jr., Dolly Parton, Cardi B i mnogih drugih opraštaju se od komičara Leslieja Jordana, koji je preminuo u 68. godini od posljedica sudara u Hollywoodu.

image

S Katy Perry u televizijskom showu Paula O‘Gradyja

KEN MCKAY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Losanđeleška policija javila je kako je primila obavijest o nesreći na bulevaru Cahuenga oko pola deset ujutro 24. listopada, a Jordanova smrt je potvrđena kasno poslijepodne istoga dana. Što se točno dogodilo u vozilu utvrdit će istraga i obdukcijski nalaz, a njegovi prijatelji i poznanici pretpostavljaju da je slavnom komičaru pozlilo za upravljačem zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i bez kočenja udario u BMW koji se zaustavio ispred njegova auta. Proslavio se ulogama u komičnim serijalima kao što su Will & Grace, te American Horror Story, a sa svojih 150 centimetara visine bio je jedan od najnižih holivudskih glumaca uopće. U njegovoj filmografiji više je od stotinu naslova, a u Los Angeles je stigao kao 27-godišnjak, nakon što se zasitio života s majkom koja ga nikad nije istinski razumjela u provinciji Tennesseeja.

image

S Megan Mullally u serijalu ‘Will & Grace‘

NBC/PLANET/PROFIMEDIA

Šaleći se na račun vlastite visine govorio je da je iz majčinog trbuha nakon poroda ispao u njezinu štiklu i ondje se zaglavio zbog čega nije narastao.

Bez oca, majora američke vojske ostao je 1967. nakon njegove pogibije u zrakoplovnoj nesreći.

Holivudsku karijeru započeo je opijajući se i drogirajući se, zbog čega je nekoliko puta završio i iza rešetaka - jednom je u pritvoru bio s kolegom Robertom Downeyjem Jr. u njegovoj najgoroj ovisničkoj fazi, no shvatio je da od njegove glumačke karijere neće biti ništa ako se ne oslobodi vlastitih demona.

image

S Martinom Mulom boćao je u srijalu ‘The Cool Kids‘

PICTUREGROUP/DDP USA/PROFIMEDIA

Otvoreno je govorio o vlastitoj homoseksualnosti i angažirao se u borbi za prava LGBT zajednice i pomoći oboljelima od AIDS-a. Dobitnik je Emmyja za ulogu u serijalu Will & Grace, a proslavio ga je snimanjem u pidžami u svom krevetu.

Za vrijeme pandemije koronavirusa prometnuo se u zvijezdu na društvenim mrežama, gdje je objavljivao šaljive video poruke koje je pratilo 5,8 milijuna Amerikanaca.

image

Zvijezde serijala ‘American Horror Story‘: Sarah Paulson, Robin Barlett, Frances Conroy i Leslie Jordan

FX NETWORKS/COURTESY:EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

"Početak mora biti urnebesan, a kraj za pamćenje. To je najlakši dio posla komičara. Ali još treba popuniti sve ono između toga, što je najteže", opisao je Leslie Jordan tajnu svog komičarskog zanata.

Linker
20. travanj 2024 08:27