BILJANA BLIVAJS/CROPIX
U zelenom ritmu!

Oni su rokeri i strastveni botaničari: predstavljam bend Ivo Horvat čije ćete pjesme zavoljeti na prvu!

Dečki su nedavno izbacili novi singl „Zaboravi na sve”, rock baladu o vječnoj ljubavi. To je treća pjesma ove grupe osnovane prošle godine, čije je članove, osim ljubavi prema glazbi, povezala i ljubav prema biljkama.

Dečki su nedavno izbacili novi singl „Zaboravi na sve”, rock baladu o vječnoj ljubavi. To je treća pjesma ove grupe osnovane prošle godine, čije je članove, osim ljubavi prema glazbi, povezala i ljubav prema biljkama.

Članovi benda Ivo Horvat, braća Ivan i Ante Vidović, Marko Bradaš, Krešimir Kottek i Karlo Vlahek, na velikogoričkoj glazbenoj sceni dobro su znana imena. Iza njih su dva singla „Novo lice” i „Sami”, a da je riječ o bendu koji ima velike planove, potvrdili su i nedavnim izlaskom njihove treće pjesme „Zaboravi na sve”.

"Zadnji naš singl je bio koketiranje s popom i komercijalnim stilom. 'Zaboravi na sve' se uklapa u taj zvuk jer smo ih napisali u isto vrijeme, a govori o zreloj ljubavi koja traje. Ta prava ljubav dolazi nakon početnih 'šmeterlinga', zanosa pa prkosa, ponosa i ostalih životnih okolnosti, ali je i dalje onako pomalo tinejdžerski romantična. No, nećemo se ograničavati samo na jedan glazbeni stil. Namjeravamo iskušavati i kombinirati razne zvukove jer volimo zaista raznovrsnu glazbu, od Bacha do sevdaha, a primijetili smo i da na našoj sceni nedostaje alternativnog rocka. U nadolazećem razdoblju želimo što više eksperimentirati s notama, instrumentima i zvukovima", tumači gitarist i glavni vokal grupe Ivan Vidović, koji je uz brata Antu pokretač svega.

image

Petoricu glazbenika spojila je ljubav prema glazbi i biljkama.

FOTOGRAFIJE:

Dvojica glazbenika s kojima smo pričali u njihovom novom studiju AbuDublin, u bendu su i glavni "botaničari".

Dečki su, naime, pasionirani uzgajivači biljaka pa odatle i ideja za ime njihovog benda kojeg su nazvali po najpoznatijem hrvatskom botaničaru Ivi Horvatu.

"Naš studio najbolje govori o našem hobiju. Trenutno u njemu imamo tridesetak lončanica, no ovaj naš mali glazbeni vrt stalno nadopunjujemo. Sjeme za sadnice nam dolaze iz cijelog svijeta te iz nekoliko hrvatskih OPG-ova. Volimo svo bilje, no preferiramo paprat, konopljin cvijet, velebitsku degeniju, palmu, gljive, kaktuse...", otkrili su nam kroz smijeh ovi netipični rokeri.

Ivan i Ante ovim su hobijem zarazili i ostale članove benda pa kad ne sviraju svi skupa rade u njihovom eko voćnjaku.

image

Braća Ante i Ivan Vidović autori su većine pjesama, ali i glavni " botaničari" u bendu.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Voćnjak se nalazi u blizini Velike Gorice, a sve voćke su iz eko uzgoja. Ta naša ljubav prema botanici i općenito hortikulturi ima veze s odgovornošću prema prirodi. Želja nam je kroz glazbu promicati vrijednosti očuvanja okoliša. Danas su ljudi izgubili dodir s prirodom, pogotovo u urbanim sredinama i taj zeleni kutak našeg Planeta previše uzimamo zdravo za gotovim. Za nas je ovaj hobi prirodan jer biljke i glazbenici imaju zajedničku poveznicu, a to je sposobnost komunikacije bez izgovorene riječi”, istaknuo nam je Ante Vidović, koji je zaslužan za naziv benda, a s bratom Ivom je i glavni tekstopisac te skladatelj u bendu.

Što se, pak, tiče njihovog "zelenog" studija, i tu podjednako dijele obaveze. A, dakako, pomažu im i ostali članovi benda.

"Uz školovane glazbenike, u bendu imamo i IT-ovce te inženjere, a ta ljubav prema botanici nas je i spojila, uz dakako glazbu. Bend smo osnovali lani, nakon što smo lockdown zbog pandemije iskoristili za vježbanje i rad na pjesmama. Nenadana dokolica potaknula nam je inspiraciju i kreativu te smo svirali više nego ikada. A k tome smo se i dobro zezali. To su odlični razlozi za pokrenuti bend", ispričala su nam braća Vidović.

image

Dečki se nadaju da bi do kraja godine trebali objaviti prvi album.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Dečki iz velogoričkog benda nadaju su da će do kraja ove godine završiti njihov prvi album.

No, kako zaključuju, nigdje im se ne žuri. Mnogo im je važnije napraviti kvalitetne pjesme i pri tome uživati.

Čitajte i: PET STVARI KOJE ĆE SVAKU TERASU ILI VRT UČINITI VAŠOM MALOM OAZOM HEDONIZMA

"Botanikom se ne namjeravamo baviti profesionalno, iako smo otvoreni za sve suradnje. Glazba nam je na prvom mjestu, a naše bilje nam stvara pozitivan ambijent za stvaranje", tvrde glazbenici iz Velike Gorice, koji su nam udijelili i jedan botanički savjet. Kako kažu, oni svom bilju stalno puštaju glazbu, jer su istraživanja dokazala da tako bolje uspijeva.

Linker
26. travanj 2024 22:51