Bez brige

Odrastanje s dvoje glumaca: ‘Znala sam da će me gledati kroz prizmu poznatog prezimena‘

Što se krije iza termina nepo bebe? Nosi li odrastanje s poznatim roditeljima prednosti i privilegije ili zamku koja nosi krizu identiteta? Naša mlada glumica iskreno progovara.

Je li poznato prezime teret ili povlastica, najbolje zna naša mlada glumica Petra Svrtan. Odrasla uz dvoje poznatih glumaca, Petra jako otvoreno govori o brojnim životnim preprekama s kojima se suočila, od strahova, nesigurnosti, poremećaja prehrane, psihoterapije... Kako je bilo odrastati u glumačkoj obitelji i smatra li se privilegiranom, pitali smo Petru koja danas samouvjereno vlada kazališnim daskama, gradi uspješnu karijeru i živi beskompromisno, slobodno i bez zadrške.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

OBITELJ I ODRASTANJE

Bilo je jako zabavno odrastati uz Ninu Erak-Svrtan i Borisa Svrtana. Odgajana sam slobodno, liberalno i zato sam vrlo tolerantna. Oni su me tome naučili. Htjeli su da uvijek pokušam razumjeti druge, da budem empatična..

POZNATO PREZIME

Nisam htjela da moj uspjeh i trud povezuju s poznatim obiteljskim imenom. Vjerovala sam da svojim trudom, svojom osobnošću zaslužujem vlastitu potvrdu. Po prirodi sam buntovnica, tražim uvijek neki svoj put, a na tom putu sam htjela izbrisati sva obiteljska nasljeđa i očekivanja i sve to reprogramirati i napraviti po svojem.

Mislim da sam u tome uspjela. Znala sam da će me gledati kroz prizmu poznatog prezimena, ali ja sam htjela i privatno i poslovno da ljudi vide mene, tko sam i što sam ja, kakva sam individua, osoba, čovjek.To se naravno događa i djeci doktora, sudaca, poduzetnika, to jest s jedne strane stigma, ali naravno, treba pošteno reći ima i svojih prednosti.

Cijeli video razgovor pogledajte na linku BEZ BRIGE S DIJANOM.

Razgovor je sniman u baru hotela Canopy by Hilton u Zagrebu.

Linker
20. travanj 2024 00:02