NEMA ČEGA NEMA

Odgojne metode slavnih: Tablete za spavanje, nema darova, stvari pod ključem...

S djecom nije lako i često nema labavo, ali čini se da su neki slavni roditelji ipak pretjerali.

TABLETE ZA LAKŠI SAN

Amerčika glumica Kristen Bell nedavno je šokirala javnost izjavivši da sa suprugom Daxom Shepardom kćerima Delti i Lincolm njihovim 8-godišnjakinji i 6-godišnjakinji - daje sredstva za spavanje u obliku gumenih bonbona s melatoninom kad ne mogu zaspati. Melatonin je inače hormon kojeg luči epifiza i iznimno je važan za upravljanje našim unutarnjim biološkim satom. Kako se pojačano lučli navečer i njegova razina ostaje povišena tijekom noći naziva se i hormonom za spavanje, jer sa smanjenjem njegova lučenja tijelo dobiva signal za buđenje. Tablete s melatoninom u Sjedinjenim Državama mogu se nabaviti bez recepta, dok ih u većini europskih zemalja propisuje liječnik obiteljske medicine. Kako god, krajnje je upitno njima "šopati" djecu predadolescentske dobi.

image

Kristen Bell s djecom

TERMA,SL/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

NEMA DAROVA

Supružnici Mila Kunis i Ashton Kutcher svim se silama trude svoju djecu odgajati s pravim vrijednostima u prvom planu. A posebno im je stalo da njihova 7-godišnja kći Wyatt Isabelle i 5-godišnji sin Dimitri Portwood ne budu materijalisti, pa im zato ne poklanjaju darove. Čak niti za Božić, što se mnogima čini - pretjeranim.

ŠTO VIŠE KONTROLE, TO BOLJE

Od razvoda od Brada Pitta holivudska glumica Angelina Jolie pokazuje da je žena koja se lavovski bori za skrbništvo nad njihovo šestero djece. Uloga majke međutim oduvijek joj je važnija od svega ostalog u životu i potpuno je posvećena djeci i njihovom odgoju. Da bi ih zaštitila i što više držala pod vlastitom kontrolom Shiloh, Vivienne, Maddoxa, Zaharu, Konxa i Paxa je školovala kod kuće, a kao glavni razlog za to je navela želju da je djeca prate na putovanjima.

image

Shiloh Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Vivienne Jolie-Pitt, Maddox Jolie-Pitt i Knox Jolie-Pitt

JAMES GILLHAM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

INTUITIVNO RODITELJSTVO BEZ ZABRANA

Playboyjeva zečica, glumica, producentica, model i aktivistica Pamela Anderson majka je dvojice sinova - Brandona Thomasa (16) i Dylana Jaggera (14) iz braka s glazbenikom Tommyjem Leejem, bubnjerem heavy metal skupina Motley Crue. Kao majka je pobornica intuitivnog roditeljstva bez ikakvih zabrana, jer smatra da djeca od najranije dobi moraju postati svjesna posljedica vlastitih odluka - za sebe i druge.

TRENER ZA SAMOPOUZDANJE

Američka pjeačica Beyonce Knowles sa svojim je suprugom Jay-Z-jem kćeri Blue Ivy (10) unajmila privatnog trenera za bildanje samopouzdanja. Roditeljska ljubav, briga i pažnja, naime, po njihovom mišljenju nisu dovoljna garancija da će dijete dobiti dovoljno jaku dozu sampouzdanja da se suoči sa svim teškoćama, tegobama i stresovima u svijetu odraslih.

image

Jay Z, Blue Ivy Carter, Beyoncé Knowles

NEIL RASMUS/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

RODITELJI U POSLOVNU, DJECA U EKONOMSKU KLASU

Britanski chef, ugostitelj, spisatelj i bivši nogometaš Gordon Ramsay sa suprugom Tanom, TV voditeljicom, odgaja petero djece: Matildu, Oscara, Holly, Jacka i Megan Jane, koja se na zajedničkim putovanjima zrakoplovom voze u ekonomskoj klasi. Za to vrijeme roditelji uživaju u miru i komforu poslovne klase.

BEZ PELENA, MOLIM

Brazilski topmodel Gisele Bundchen i njezin suprug Tom Brady legendarni igrač američkog nogometa i najbolji sportaš u povijesti najpopularnijeg američkog sporta, sina Benjamina Reina (13) i kćer Vivian Lake (10) podigli su bez ijedne kupljene jednokratne pelene. Supružnici, naime, jako drže do zdravlja, prirodnosti, te ekološki održivog razvoja, u što se jednokratne pelene ni na koji način ne uklapaju.

image

Gisele Bündchen i Tom Brady s kćeri Vivian

OLIVER PALOMBI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

ODJEĆA S PODA - POD KLJUČEM

Pop kraljica Madonna svojom je provokativnom odjećom i nastupima obilježila povijest poularne glazbe osamdesetih i devedestih, a najvećom provokacijom smatra kad na podu dječje sobe nađe razbacanu odjeću svoih sinova i kćeri. U tom slučaju sva odjeća pokupljena s poda završi pod ključem. Naime, Lourdes, David, Rocco, Stella, Mercy James i Estere trebaju je ponovno zaslužiti bilo isprikom ili budućim urednim pospremanjem u ormare.

Linker
13. travanj 2024 18:30