Privatni album
Sreća sa suprugom Ines

Od 'radničke' Trešnjevke do vile na Floridi! Nekadašnji predsjednički kandidat živi u nezamislivom luksuzu

Boris Mikšić sa svojom suprugom Ines već godinama uživa u idili koju im pruža život na Floridi. Njihova vila Azura projektirana je po najvišim standardima pa je nominirana za prestižno priznanje u SAD-u. U intervjuu za Gloria.hr Mikšić najavljuje nove investicije u Hrvatsku, otkrivši usput tajne svojih mladalačkih stremljenja, političkih apetita i krajnje ljubavne sreće.

Čašom ohlađenog Dom Perignona, čuvanog za posebne prilike, nazdravili su poznati poduzetnik i nekadašnji predsjednički kandidat Boris Mikšić i njegova supruga Ines nakon što su saznali divne vijesti. Njihova luksuzna vila Azura na Floridi nominirana je, naime, za prestižnu "Aurora Award", nagradu koja se u SAD-u dodjeljuje već više od 40 godina, a nagrađuje jedinstvene domove u kategoriji od 370 - 560 četvornih metara.

Bogati dijelovi Amerike i njihove raskošne nekretnine velika su konkurecija, pa je time bračni par Mikšić doživio još veću čast

Brižno je bračni par Mikšić uređivao obiteljsko gnijezdo, Borisova supruga Ines unijela je sebe u potpunosti, posvetila se uređenju vile koju su zamislili kad su kupili susjednu parcelu svog tadašnjeg doma na Floridi, gdje žive već 13 godina. "Staru kuću dali smo demolirati i tada se krajem 2017. godine krenulo s gradnjom. Zaista, konkurencija u kategoriji do 560 metara kvadratnih je najjača, budući da se radi o rezidencijama u bogatim dijelovima Amerike, smještenima od Texasa do Washingtona pa južno do Miamija, uključujući Bahame i ostale Karibe", priča Mikšić, poznat i pod nadimkom - Crobama.

Privatni album
Vila Azura u vlasništvu obitelji Mikšić je već nekoliko godina. Staro zdanje su srušili, a potom je gospođa Ines osmislila interijer i eksterijer doma na Floridi.

Precizno planiranje i projektiranje po najvišim standardima

Zahtjevno je bilo izgraditi vilu Azuru, no donijela je ovom bračnom paru niz prednosti u svakodnevnom životu. U svoj dom inkorporirali su Ines i Boris sve što im treba za uživanje u potpunom luksuzu. Tako njihov dom posjeduje i privatnu marinu za jahte do 50 metara, 'infinity' bazen na tri nivoa, električni generator i crpilište za vodu u slučaju uragana te vrhunski elektronički sustav pod kojim cijeli dom funkcionira. Kada na sve to dodamo lift i klimatizirane garaže - jasno je da je projektiranje ove vile zahtijevalo precizno planiranje.

Privatni album
Vila je osigurana od uragana, posjeduje privatnu marinu i vrhunski elektronički sustav pod kojim u domu sve funkcionira.

Gliserom na posao, a potom u romantične šetnje sa suprugom Ines

"Mi živimo na otoku Longboat Key, koji se nalazi južno od Tampe. Kako je u obližnjoj Sarasoti locirana jedna od mojih tvornica, često idem gliserom na posao da izbjegnem gužve u prometu. Longboat Key ima privatnu plažu na Meksičkom zaljevu, dugačku skoro 20 kilometara i preko stotinu teniskih igrališta", ističe Boris Mikšić i dodaje da se i njegova ljubavna priča s trećom suprugom Ines - veže upravo uz otok na kojem toliko uživaju. "Ines i ja upoznali smo se na našem otoku i tu svakodnevno šećemo uz more, idemo često na ribolov pa nam u ovim danima izolacije ne nedostaje svježe ribe, a nađe se tu i tamo i pokoja čaša margarite. U Hrvatsku dolazimo nekoliko puta godišnje tako da provodimo vrijeme između Lošinja, Zagreba i Belog Manastira, gdje je naša tvrtka. Tu je i Garmisch, gdje se nalazi naš penthouse u Alpama te je blizu njezinog rodnog grada Münchena", priča poznati hrvatski poduzetnik u iseljeništvu.

Privatni album
Iz njihove vile, Boris Mikšić do posla često putuje gliserom, sve kako bi izbjegao prometne gužve.

Ines je imala viziju da iskoristi prekrasan pogled prema Sarasota Bayu i na vizuru gradskog centra koji reflektira zrake kada sunce zalazi iznad Meksičkog zaljeva.

Nekretnine i putovanja strast su ovog para, a Ines se pri uređenju njihove vile potrudila iskoristiti prirodne predispozicije lokacije na kojoj će sa suprugom živjeti. "Namještaj je Ines s ljubavlju sama dizajnirala, proizveden je potom za nas u Sjevernoj Karolini, poznatoj po najboljoj kvaliteti najmještaja. Izvođač radova bio je Perrone Construction, koji se šokirao kada smo mu rekli da će arhitekt i nadzornik radova biti Ines - i to za cjelokupni projekt interijera i eksterijera s bazenima, privatnom marinom i hortikulturom. Moj doprinos bio je izgradnja betonskog zida uronjenog u more, čiji će vijek trajanja biti 125 godina jer su njemu specijalni patentirani aditivi za zaštitu od korozije, proizvedeni u mojoj tvornici u Sarasoti".

Uz suprugu Ines doživio je, otkriva, pravu treću sreću. "Naš život ispunjen je mirom, ljubavlju i našom prinovom - malim pekinezerom Rustyjem, koji je upravo navršio četiri mjeseca", oduševljeno će Boris.

Privatni album
Ines i Boris Mikšić u braku su 11 godina. Uživaju zajedno, a posebno otkako im se pridružio četveromjesečni pekinezer Rusty.

'Planiram proširenje proizvodnog kompleksa s još jednom tvornicom za obradu polimera u Hrvatskoj'.

Presretan je u svom privatnom životu, ali ni poslovno ne posustaje. Iznimno je ponosan na svoje tvornice u svijetu, ali i Hrvatskoj, gdje već godinama ima urede u Splitu i Zagrebu te pogon u Belom Manastiru. "Izuzetno sam zadovoljan i ponosan što su naše 'greenfield' investicije našile na plodno tlo u Hrvatskoj. Naši djelatnici i manageri izuzetno su sposobni i vrijedni profesionalci. Moje poduzetničko iskustvo u Hrvatskoj je više nego pozitivno, toliko da planiram daljnje proširenje našeg proizvodnog kompleksa iz Belog Manastira s još jednom tvornicom za obradu polimera, čiju gradnju planiramo za iduću godinu", otkriva nam u razgovoru Mikšić.

Privatni album
Iako im je Florida baza, Mikšić i supruga vole vrijeme provoditi i u Hrvatsko - na Lošnju, u Zagrebu te Belom Manastiru. Usto, posjećuju u Njemačku, odakle je Ines rodom.

Osim poduzetničkih uspjeha diljem svijeta, Boris se i na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj okušao - dvaput. Danas na događanja u domaćoj politici gleda iz daljine, sa strane, no zadovoljan je načinom na koji se hrvatski narod ponio nakon koronakrize i razornog potresa u Zagrebu.

'Dečko sa zagrebačke Trešnjevke' sanjao je da će 'završiti pod Sljemenom'

Ovaj 'dečko sa zagrebačke Trešnjevke' u svijetu politike nije se dulje zadržao, svjestan je da nije mogao postići zapaženije uspjehe kao nezavisni kandidat. "Kandidatura iz 2009. bila je iz 'sportskih' razloga, golicalo me vidjeti koliko su me birači prepoznali iz prethodnih izbora, naročito poslije medijskog linča kojeg su orkestrirali moji suparnici iz 2005. godine. Bio je to naporan, skup i izazovan pothvat, bio sam tada u naponu snaga fizički i mentalno, i mogu reći da je to nezaboravno poglavlje u mom životu. Najviše sam volio debate s kumicama na placu, intervjue na radijima diljem Hrvatske i svijeta, gostovanje u 'Noćnoj mori' mog prijatelja Željka Malnara...", priča poduzetnik o izletu u svijet politike.

Privatni album
Treća supruga 'dečka s Trešnjevke' Borisu je podrška u svemu pa je podržala i njegovu kandidaturu za predsjednika Hrvatske 2009. godine.

Iz radničkog kvarta do vile na Floridi dug je i zanimljiv put

Sretniji je u svijetu poduzetništva, u kojem je i tijekom koronakrize uspio očuvati radna mjesta svojih zaposlenika, a nije im, dodaje, smanjivao niti plaće. Na takve je uspjehe iznimno ponosan. "Ljudi me se sjećaju kao dečka s Trešnjevke, tamo sam naučio više nego u svim školama i fakultetima. Djetinjstvo u okruženju 'radničke klase', kako se tada popularno nazivala naša Trešnjevka. Teško se živjelo, ali smo se svi trudili da jednog dana završimo pod Sljemenom. Meni je to uspjelo, na svu sreću", svjedoči Boris o svom velikom uspjehu i kada sa svog zagrebačkog stana na Zelengaju gleda na Trešnjevku, s koje je krenuo njegov streloviti životni uspon.

Čitajte i:

Zaljubljeni Crobama na salašu

Filantrop kojeg ne vole: Životni put čovjek koji je promijenio svijet i donirao milijarde, a nije morao

Bivša supruga Romana Abramoviča udala se za milijardera: Vjenčanica koju je odabrala oduzima dah

Linker
23. travanj 2024 11:05