NEPREPOZNATLJIVA

Od Bridget Jones i Judy Garland do patološkog ubojice! To može samo majstorica glumačke transformacije

Dvostruka oskarovka Renee Zelleweger sanjala je o karijeri novinarke, proslavila se teen komedijom ‘Munjeni i zbunjeni‘, a uspomena od propalih zaruka s Jimom Carreyjem joj je prsten vrijednosti dvjesto tisuća dolara.
image

Proslavila ju je glavna uloga u 'Dnevniku Bridget Jones'

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

SVE O PAM HUPP

Američka glumica zvijezda je NBC-jevog kriminalističkog serijala "The Thing About Pam" u kojem igra 63-godišnju Pam Hupp koja trenutačno služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog okrutnog ubojstva. Riječ je o stvarnoj osobi koja je hicima iz vatrenog oružja usmrtila svog susjeda, invalida Louisa Gumpenbergera, čovjeka koji je od posljedica teške prometne nesreće bolovao od mentalnih i tjelesnih poremećaja. Za ulogu se Renee Zellweger potpuno tjelesno transformirala: udebljala se dvadesetak kilograma, crte lica gotovo do neprepoznatljivosti promijenila filerima, te koristila prostetička pomagala kako bi promijenila način hoda i tjelesne kretnje.

image

U serijalu 'The Thing About Pam' igra patološkog ubojicu

NBC/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

ROĐENA TEKSAŠANKA

Renee Zellweger rođena je 25. travnja 1969. u gradu Katyju u saveznoj američkoj državi Teksas, a odrasla je u obitelji švicarskih korijena po ocu i norveških po majci.

image

Renee Zellweger u New Yorku 1991.

SHUTTERSTOCK

DJEVOJKA IZ SNOVA

Kao tinejdžerka je bila iznimno popularna među školskim kolegama: bila je voditeljica navijačica nogometnog tima i najbolja igračica ženske nogometne momčadi. U godišnjaku su je zbog toga titulirali kao "Dream Date" (djevojku iz snova).

image

U filmu 'Down With Love' s kolegicom Sarah Paulson

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: TKO JE KONSTRAKTA? KARIJERE SE ODREKLA ZBOG OBITELJI, A DA ĆE POBIJEDITI - NIJE VJEROVALA

KONOBARICA U NOĆNOM KLUBU

Kad joj je otac izgubio posao morala si je sama plaćati školovanje i zarađivati za život pa se zaposlila kao konobarica u noćnom klubu 'Sugar's' koji je mušku publiku vabio i plesom striptizeta. Vlasnik kluba jednom je prilikom i Renee predložio da se okuša u toj ulozi, što se mnogo bolje plaćalo od konobarenja, ali je to Zellweger s gnušanjem odbila. Umjesto toga počela je snimati reklame, nakon čega je počela dobivati i filmske uloge.

image

Renee Zellweger u mjuziklu 'Chicago'

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

ŽELJA TOMA CRUISEA

Za strelovit uspon njezine karijere zaslužan je ni manje ni više nego Tom Cruise, koji ju je osobno izabrao za ulogu Dorothy Boyd, svoje filmske partnerice u blockbusteru "Jerry Maguire" u kojem je on tumačio naslovnu ulogu. "Ona je idealan izbor za srce čovječnosti u našem filmu", obrazložio je svoj izbor Tom Cruise.

image

Filmsko vjenčanje Renee Zellweger i Hugha Granta u 'Dnevniku Bridget Jones'

MIRAMAX/UNIVERSAL/KOBAL/SHUTTERSTOCK

BRIDGET, BRIDGET JONES

Njezina najpoznatija uloga je ona britanske novinarke Bridget Jones u trodijelnom filmskom serijalu. Za nju se udebljala dvadeset kilograma jedući brzu hranu poput pizza, hamburgera i krumpirića s majonezom i kečapom, te savršeno izbrusila engleski akcent zbog čega su nakon premijere filma u vodu pali svi prijepori o izboru teksaške glumice za ulogu britanske heroine. Osim toga Zellweger nije bila prvi izbor producenata za Bridget Jones: Britanka Rachel Weisz dugo je glasila za favoritkinju, ali je na kraju otpala jer se procijenilo da se gledatelji neće moći lako identificirati s takvom ljepoticom, savršenstvom bez mane.

image

Na snimanju filma 'Me, Myself & Irene' započela je vezu s budućim zaručnikom Jimom Carreyjem

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

ZARUKE S JIMOM CARREYJEM

Proslavljenog američkog komičara upoznala je na setu filma "Me, Myself & Irene", a Carrey ju je zaprosio zaručničkim prstenom čija se vrijednost procjenjivala na dvjesto tisuća dolara. Razišli su se iduće 2000. godine, a Zellweger je prsten zadržala.

image

U filmu 'One True Thing' partnerica joj je bila Meryl Streep

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

U TOALETU UMJESTO NA POZORNICI

Proglašenje za najbolju glumicu na dodjeli nagrada Zlatni globus 2001. dočekala je u toaletu kamo je odjurila da u posljednji trenutak popravi šminku. Voditelje svečanosti tako je dovela u neugodnu situaciju da je moraju čekati, a nagradu je osvojila za ulogu u crnoj komediji "Sestra Betty".

image

S Nicole Kidman i Judeom Lawom na premijeri filma 'Cold Mountain' u Los Angelesu 2003.

A BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK

POŽAR U DNEVNOJ SOBI BRADLEYJA COOPERA

S kolegom Bradleyjem Cooperom je prohodala na snimanju filma "Case 39", a vezu će pamtiti i po velikom požaru na Bradleyjevu imanju koji su primjetili iz dnevne sobe u kojoj su gledali televiziju. Vatrogasci su stigli i nitko nije stradao, ali je glumici taj događaj u sjećanju ostao kao traumatsko iskustvo.

image

S Russellom Croweom na premijeri filma 'Cinderella Man' na venecijanskoj Mostri 2005.

CAMILLA MORANDI/SHUTTERSTOCK

NESTANAK IZ HOLLYWOODA

Slavna glumica priuštila si je petogodišnju stanku od holivudske filmske tvornice snova: osjećala se premorenom, iscrpljenom, čak više nije mogla podnijeti niti svoj glas s filmskog platna, izjavili su članovi njezina najužeg kruga. Po povratku su svi primjetili njezin novi, drukčiji izgled zbog čega se spekuliralo da se Zellweger u tom razdoblju podvrgnula različitim estetskim zahvatima. "Samo sam ostarjela", glasio je njen jedini komentar.

image

Za ulogu Judy Garland 2019. osvojila je svog drugog Oscara

DAVID HINDLEY/BBC FILMS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: YSL - TRI SLOVA KOJA ŽENSKU SNAGU ZNAČE! PUTUJEMO U PARIZ I SLAVIMO ŠEST DESETLJEĆA ČUVENOG MODNOG BRENDA

SAMO NE ONA

Glumica Liza Minnelli, kći proslavljene pjevačice i glumice Judy Garland, poludjela je kad je čula kome će pripasti naslovna uloga u biografskom filmu o njezinoj majci. "Ne odobravam niti podržavam snimanje filma o Judy Garland ni na koji način", izjavila je Minnelli koja je očito potcijenila glumačke sposobnosti Renee Zellweger. Ona je za ulogu Judy Garland dobila svog drugog Oscara i svojim nastupom oduševila gledatelje diljem svijeta.

image

Renee Zellweger kao crnka na dojeli Zlatnih globusa 2005.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK

CRNKE SE BOLJE ZABAVLJAJU

Glumica inzistira na svojoj privatnosti i nema svoje profile na društvenim mrežama. A kad je za ulogu u filmu "Cinderella Man" svoju plavu kosu obojila u crno, oduševila se što je prometnom ulicom mogla proći nezamijećena, jer je nitko nije prepoznao. "U mom slučaju uzrečica da se plavuše bolje zabavljaju je potpuno pogrešna", izjavila je.

image

S glazbenikom Kennyjem Chesneyjem je u braku izdržala svega nekoliko mjeseci

MB PICTURES/SHUTTERSTOCK

BRAK NA BRZAKA

Njezin jedini brak bio je s country glazbenikom Kennyjem Chesneyjem. Vjenčali su se u petnaestminutnoj ceremoniji 2005., a razveli nekoliko mjeseci kasnije. U brakorazvodnom zahtjevu glumica je kao razlog za poništenje navela "prevaru" što je izazvalo brojne komentare o glazbenikovom karakteru i namjerama. Spekulacijama su stali na kraj zajedničkom izjavom kako je to bio jedini način da čim prije okončaju svoj brak. Prije njega Zellweger je bila i u kratkoj vezi s pjevačem Jackom Whiteom, a s gitaristom i producentom Doyleom Bramhallom II. prekinula je 2019. nakon sedam godina veze. Danas joj je partner engleski TV voditelj Ant Anstead.

image

Sa Charlize Theron na dodjeli Oscara 2004.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK
Linker
24. travanj 2024 21:16