ZARADA IZ SNOVA

Od 10 najbolje plaćenih uloga samo je jedna ženska, dobila ju je omiljena filmska zvijezda

Američka glumica Sandra Bullock na listi se našla s ulogom astronautkinje u ‘Gravitaciji‘. Ostalih devet mjesta na listi zauzimaju muškarci.

BRUCE WILLIS

Umirovljeni superstar predvodi listu najlukrativnijih uloga. Njegova ukupna zarada za ulogu u filmu ‘Šesto čulo‘ iznosi čak 115 milijuna dolara, a sastoji se od fiksnog honorara, tantijema od kinodistribucije i prava na prikazivanje.

image

Bruce Willis i Olivia Williams u ‘Šestom čulu‘

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

WILL SMITH

Glavni glumac u filmskom serijalu ‘Ljudi u crnom‘ za njegov je treći nastavak s producentima ispregovarao sjajne uvjete svog ugovora, koji su mu na kraju donijeli ukupnu zaradu od 100 milijuna dolara.

JOHNNY DEPP

Kapetan Jack Sparrow možda nije njegova najdomljivija uloga, ali je za nju najbolje plaćen. Za filmski serijal ‘Pirati s Kariba‘ koji se sastoji od pet dijelova Depp je inkasirao 450 milijuna dolara ili 90 milijuna dolara po filmu.

image

Johnny Depp kao Ludi Klobučar

DISNEY/KOBAL/SHUTTERSTOCK

KEANU REEVES

Glavnu glumac u kultnoj filmskoj trilogiji ‘Matrix‘ ukupno je zaradio 250 milijuna dolara ili nešto više od 83 milijuna dolara po filmu.

ROBERT DOWNEY JR.

Za ulogu u akcijskom spektaklu ‘Osvetnici: Rat beskonačnosti‘ ispregovarao je jedan od najboljih ugovora u povijesti Hollywooda koji mu je donio zaradu od 75 milijuna dolara.

image

Paula Patton i Tom Cruise u ‘Nemogućoj misiji: Protokol duh‘

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

TOM CRUISE

Da se vrati u ‘Nemoguću misiju: Protokol duh‘, četvrti dio jednog od najuspješnijih akcijskih serijala u povijesti sedme umjetnosti producenti su pristali na većinu njegovih zahtjeva, a Tom Cruise je samo na tom snimanju zaradio 75 milijuna dolara.

SANDRA BULLOCK

Uloga astronautkinje Ryan Stone u ‘Gravitaciji‘ donijela joj je 70 milijuna zarade i to ponajprije zbog visokih tantijema od prodaje koje je dogovorila s producentima.

image

Sandra Bullock i George Clooney u ‘Gravitaciji‘

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

JOHNNY DEPP

Drugi put se na listi našao zbog uloge Ludog Klobučara ili Šeširdžije ovisno u prijevodu u ‘Alisi u Zemlji čudesa‘. Statističari su izbrojili sve njegove replike u filmu i zaključili da Deppov lik izgovara svega 661 riječ za što je dobio 68 milijuna dolara.

HARRISON FORD

Da se pristane vratiti u četvrti nastavak Indiana Jonesa i kraljevstva kristalne lubanje‘ producenti su morali dati ponudu koja se ne može odbiti i na tom je filmu zaradio više nego ikad - čak 65 milijuna dolara.

ADAM SANDLER

Američki komičar potpisao je ugovor od 250 milijuna dolara za snimanje četiri filma u produkciji Netflixa. Prvi od njih bila je parodija vesterna ‘Smiješnih šest‘ koja je prošla odlično kod gledatelja, ali katastrofalno kod kritike. Najbolje je u svakom slučaju prošao Adam Sandler koji je za njega dobio 62,5 milijuna dolara.

Linker
01. travanj 2024 20:43