Ljutita glumica

Obrazloženje za pamćenje: Bette Midler traži zabranu Viagre kao odgovor na novi zakon o zabrani pobačaja

Nagrađivanu glumicu i pjevačicu razbjesnila je odluka američkog Vrhovnog suda kojom je nakon 50 godina Amerikankama poništeno federalno pravo na abortus.

Odluka Vrhovnog suda SAD-a, koja je 24.lipnja dokinula Amerikankama pravo na odlučivanje o vlastitom tijelu dajući saveznim državama izbor da same odluče hoće li zabraniti abortus, u SAD-u je i dalje goruća tema. Glasnim kritičarima ove odluke pridružila se i glumica Bette Midler koja je njezinim kreatorima dala najoriginalniji protuodgovor do sada.

image

Bette Midler poznata je aktivistica za ženska prava i simpatizerka Demokratske stranke.

SHUTTERSTOCK

Ogorčena stavom Vrhovnog suda o abortusu Midlerica je na društvenim mrežama javno zatražila zabranu Viagre uz obrazloženje da je beskorisni penis Božja volja - čime se referirala na glavni argument konzervativnih struja o trudnoći.

"Ako je trudnoća Božja volja, onda je Božja volja i ona mlohava 'stvar!'", poručila je Midlerica, a njezin je komentar naišao na brojna odobravanja te je Twitter preplavljen sličnim primjedbama. Jedna je korisnica tako napisala: "Super mi je ovo. Republikanski festival mlohavih kobasica", dok je druga primjetila kako ni sama ne bi to bolje sročila.

Nagrađivana glumica koja upravo snima novi nastavak komedije "Hocus Pocus", već se prije obrušila na odluku Vrhovnog suda. Čim je u svibnju postalo jasno da je utjecaj konzervativne struje u SAD-u toliko ojačao da bi mogao promijeniti povijesni zakon o pobačaju iz 1973., Midlerica je na Twitteru objavila ljutiti post i pozvala sve razumne Amerikance da se usprotive takvom scenariju.

"Oni su to učinili. Kako se usuđuju? Vrhovni sud se oglušio na stvarne potrebe američkog naroda. Amerika, probudi se!", poručila je tada Bette Midler, koja je nedavno i prenjela post jedne korisnice Twitera. Izvjesna Lauren Santo Domingo prozvala je Ivanku Trump jer se nije pobunila oko ove odluke, iako je kao srednjoškolka pobacila svojom voljom.

Čitajte i: Intimna ispovijest studentice koju je dečko ponižavao i bijesnio jer je ostala trudna: 'Njegova mama imala je pravo'

Linker
24. travanj 2024 00:21