Small Talk

O životu i majčinstvu s Martinom Vrdoljak Ranilović: ‘S roditeljstvom sloboda pada u drugi plan‘

Dizajnerica nas je pustila u svoj novi zarebački prostor u kojem nastaju kreacije za njezin novi brend imena TinaVR.

Kreativna snaga koja je donedavno stajala iza Varteksa, dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović, u središtu Zagreba, na adresi Strossmayerov trg 7/1, otvorila je showroom i krenula sama u nove poslovne izazove s brendom TinaVR. Martina je ljubiteljice mode odavno osvojila, još od vremena kada je s Natašom Mihaljčišin stvarala kultne modne komade za brend I-gle. S velikim iskustvom i znanjima iza sebe, Martina kreće u vlastitu, samostalnu priču, a povodom toga razgovarali smo s ovom dizajnericom o slobodi, stilu, promatranju drugih žena, odnosu prema starenju i pravom stavu, koji je jedino ogledalo samopouzdanja i dobrog izgleda.

Ono vanjsko i unutarnje

Ima trenutaka kada bih rado da ne vidim sve te bore, kada me uhvati očaj pa razmišljam "Bože, zašto baš ja?", a onda se mislim, danas se sve može promijeniti raznim tretmanima... Vrlo često je to tema koju vodim sa svojim prijateljicama. Svatko bira način na koji se nosi s problemima tako da svaka vrsta estetike i kirurgije mi je ok opcija. Mislim da nisam tip koji misli da može pobjeći od onoga što mi se događa u glavi, zato sam svjesna, što god da napravim s ovim vanjskim, ono što ostaje unutra je neminovnost.

Proučavanje žene

Žena koja hoda samouvjereno po cesti, bez da se previše opterećuje s drugim ljudima, taj stav samopouzdanja i samosvijesti se osjeti i to nije vezano za bore, odjeću, frizuru... Dugo sam promatrala druge, osobito u fazama života kada sam bila nezadovoljna izgledom - tada sam to pokušavala kompenzirati odjećom, šminkom i slično. Razmišljala sam - kako je ova druga žena tako bezveze obučena, nema dobre cipele, ništa nije kako treba - ali ona je toliko zgodna da je ne možeš ne primijetiti. Tada shvatiš da je to taj stav.

O slobodi (i donošenju odluka)

Sloboda mi je možda najvažnija stvar... Oduvijek sam bila slobodna, iako sam konzervativna u svojoj osnovi, ali osjećaj slobode da mogu donositi svoje odluke mi je iznimno važan. Dogodi se trenutak ozbiljnog gubitka slobode kada postaneš roditelj i nisi u poziciji da donosiš odluke sukladno svojim željama već imaš malo biće o kojem se moraš brinuti i tada tvoja sloboda pada u drugi plan.

Linker
24. travanj 2024 13:02