TEMPERAMENTNI PAR

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli suradnju nakon 5 godina uspjeha i strastvenih razmirica

Srpski tenisač Novak Đoković emotivnom se objavom oprostio od svog trenera Gorana Ivaniševića, s kojim je sportsku javnost uveseljevao i strastvenim razmiricama.

Idila srpskog tenisača Novaka Đokovića, po mnogima najboljeg majstora bijelog sporta u povijesti, i njegovog trenera Gorana Ivaniševića, najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena nakon pet godina suradnje definitivno je došao kraj. Goran i Novak bili su najuspješniji igračko-trenerski dvojac ma ATP Touru, a Goran je lani bio nominiran za najuspješnijeg trenera godine.

image

Novak Đoković i Goran Ivanišević u svibnju 2023.

JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK

Temperamentni dvojac pozornost je privlačio i strastvenim razmiricama na terenu, a Goran je u Novakovom timu odradio i važnu ulogu motivatora te generatora atmosfere na čemu mu je Đoković bio posebno zahvalan. Tijekom cijele Goranove karijere do izražaja je dolazio njegov južnjački temperament, pa je burno proživljavao sve događaje na terenu i izvan njega, pa s njim tenis definitivno nije bio dosadan sport. A ništa se nije promijenilo ni kad je preuzeo ulogu Noletovog trenera.

image

Novak Đoković i Goran Ivanišević 2018. godine u Londonu

JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK

"Još uvijek se jasno sjećam onog trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio tima. Bila je to 2018. godina, a Marian (Vajda) i ja smo odlučili uvesti inovacije i malo "servisne magije" u naš duo. Ne samo da smo uveli servis, već i puno smijeha, zabave, rankinga broj jedan na kraju godine, uspjehe koji su rušili rekorde i još 12 Grand Slamova (i par finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame? Goran i ja smo odlučili raskinuti suradnju prije nekoliko dana. Naša suradnja na terenu je imala i dobre i loše trenutke, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam izjaviti (nisam siguran je li i on) da uz sve turnire koje smo pobijedili, imali smo bitku u Parchisiju (društvena igra) godinama. Taj turnir nikada neće završiti. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju moj. Volim te", napisao je Novak Đoković u emotivnoj objavi povodom raskida suradnje s Ivaniševićem.

image

Goran Ivanišević s Novakom Đokovićem na treningu prošle godine

ANL/SHUTTERSTOCK
image

Goran Ivanišević za vrijeme meča na French Openu prošle godine

DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK
image

Goran Ivanišević slavi pobjedu Novaka Đokovića u društvu najužeg tima i Đokovićeve supruge

KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK

Goran Ivanišević se u teniske anale upisao 9. srpnja 2001., kad je postao je prvi hrvatski tenisač osvajač Wimbledona, a zbog njegovih fenomenalnih sportskih uspjeha po njemu je nazvan teniski stadion u Umagu na kojem se održava jedini ATP turnir u našoj zemlji i jedan od rijetkih koje Novak Đoković nije osvojio.

image
SHAUN BROOKS/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA

Goranovim stopama krenuo je i njegov 16-godišnji sin Emanuel Ivanišević, koji se u mlađim kategorijama okitio titulom državnog prvaka u teniskim parovima.

"Drago mi je da moj sin osjeća strast prema tenisu kao i ja. Ponosan sam na svaki njegov korak, a gledati ga ovako na teniskom terenu, kako gradi svoju karijeru s reketom u rukama, doista je poseban osjećaj", izjavio je Goran Ivanišević u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju.

Tada je priznao kako mu nijedan sportski uspjeh nije toliko važan kao trenutak kada je postao otac. Prvi put je to bilo prije 20 godina, kad se rodila njegova kći Amber Maria, a uz nju i 16-godišnjeg Emanuela ima i petogodišnjeg Olivera, kojeg je dobio u braku s radijskom voditeljicom Nives Ivanišević.

"Kada se vratim s putovanja, potpuno sam posvećen sinu Oliveru i supruzi Nives. U braku nam je predivno, ali neću se puno hvaliti da nas ne ureknem. Nives je veselo biće, zrači posebnom energijom gdje god se pojavi, uvijek je nasmijana, pozitivna... To puno znači u braku ili vezi, da je atmosfera pozitivna. Bez njezine bi podrške bilo teško. Kad mene nema, ona je sama s djetetom, podržavamo se i trudimo se svaki dan biti bolji jedno prema drugome. To je, po meni, tajna sretnog braka", kazao je Goran.

Linker
20. travanj 2024 00:50