Uspjeh u sportu i ljubavi

Nova zvijezda domaćeg džuda! Privatna strana Barbare Matić - Splićanke koja je postigla povijesni uspjeh

Hrvatski džudo napokon je dobio prvu zlatnu medalju, a taj povijesni uspjeh na koji se čekalo 31 godinu postigla je Splićanka Barbara Matić (26).

Dvostruka juniorska prvakinja slavila je na Svjetskom prvenstvu održanom prošlog tjedna u Budimpešti.

"Najveća protivnica mi je bila Japanka Yoko Ono, s kojom sam se našla u finalu. Borba je bila stvarno dramatična. U jednom sam trenutku čak pomislila da neću izvući živu glavu, no nije mi padalo na pamet da posustanem", ponosna je Barbara, koja je medalju iz Mađarske posvetila mami, domaćici Mariji.

Čitajte i: Tinejdžerica koja je snimila ubojstvo Georgea Floyda dobila Pulitzera za hrabro izvještavanje

Barbarina godinu dana mlađa sestra Brigita također je godinama trenirala džudo, a tata Boris je pomorski kapetan. Novu džudašku zvijezdu u njezinu klubu Pujanke ističu kao pravi primjer uzorne sportašice. Uza sva odricanja zbog sporta, lani je stigla i magistrirati na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

"Nemam previše slobodnog vremena jer kad nisam na turnirima, držim instrukcije za osnovnu i srednju školu iz matematike i fizike", ističe vrijedna sportašica, kojoj ide i na ljubavnom planu. Već je tri godine u vezi s Franom Vugdelijom, svojim vršnjakom i bivšim kolegom sa studija.

Čitajte i: Ella Dvornik ima pravilo koje je štiti od pljačke, ali i težih stvari - no, Severini ni to nije pomoglo

"Moj je dečko također magistar elektrotehnike. Upoznali smo se na zadnjoj godini fakulteta tako što mi je prvi prišao s pitanjem: ‘Daj mi ti objasni taj svoj džudo’. Frano nema veze sa sportom, no velika mi je podrška. Natjecanja prati na streamu i zna sve moje protivnice", kaže Barbara Matić, dodajući da će svoj veliki uspjeh proslaviti po povratku s Olimpijskih igara u Tokiju, kamo putuje za mjesec dana. Dakako, u nadi da će osvojiti i prvu olimpijsku medalju

Linker
18. travanj 2024 15:51