Toni Collette

 MATT BARON/SHUTTERSTOCK
ZBOGOM

Nova godina, novi razvod! Brak glumice i glazbenika završio kad je on uhvaćen kako ljubi drugu

Holivudska glumica Toni Collette, nominirana za Oscara u ‘Šestom čulu‘, razvodi se od australskog glazbenika Davea Galafassija s kojim ima dvoje djece i bend.

Holivudska glumica Toni Collette, nominirana za Oscara u ‘Šestom čulu‘, razvodi se od australskog glazbenika Davea Galafassija s kojim ima dvoje djece i bend.

Psiholozi tvrde da postoji razlog zašto se veliki broj brakorazvodnih parnica pokreće upravo u siječnju, početkom nove godine. Potkraj kalendarske godine, naime, mnogi svode račune svog života, te preispituju svoje odluke, a rezultat toga su krajevi mnogih veza i brakova.

Nove godine tako donose nove razvode, a u taj vlak su uskočili i australska glumica Toni Collette i glazbenik Dave Galafassi. Razvode se nakon dvadeset godina braka i dvoje djece: njihova kći Sage Florence će 9. siječnja proslaviti 15. rođendan, a sin Arlo Robert u travnju slavi 12. rođendan.

Glumica i kantautorica koja je za epizodnu ulogu u "Šestom čulu" zaradila svoju jedinu nominaciju za Oscara, na odluku se izgleda odlučila svega par sati nakon što su agencije i svjetske medije preplavile fotografije njezinog supruga Davea Galafassija u zagrljaju s drugom na plaži u blizini australskog Sydneyja.

image

Dave Galafassi i Toni Collette na dodjeli filmskih nagrada u Santa Monici 2004.

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK

"Nakon dužeg razdoblja života na različitim adresama donijeli smo zajedničku odluku o razvodu", napisali su supružnici u zajedničkoj objavi na glumičinom Instagram profilu.

"Zahvalni smo jedno drugom na svim lijepim trenucima koje smo zajedno proživjeli, a posebno na našoj predivnoj djeci čija nam dobrobit ostaje prioritet. Bez obzira na nove okolnosti ostajemo predani cilju njihovog odgoja, jer svako dijete zaslužuje ljubav oba roditelja. A mi nastavljamo dalje svojim putevima u skladu s idejom da je svatko od nas tvorac svoje sudbine. Učinit ćemo sve da kroz naš proces razvoda prođemo pokušavajući se zajednički dogovoriti oko svih bitnih pitanja koja se sada nameću", piše u njihovoj zajedničkoj ubjavi. Instagram post.

image

Prvi put su se zajedno pojavili na dodjeli nagrada BAFTA u Londonu 2002.

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Toni Collette i Dave Galafassi vjenčali su se 11. siječnja 2003. u skladu s budističkom tradicijom nakon godinu dana veze, a upoznali su se na partyju povodom izlaska debitantskog singla "Metal Detector" njegovog tadašnjeg benda Gelbison.

"Nakon par dana ponovno sam ga vidjela na drugom partyju i rastopila sam se od sreće. To je bilo - to", opisala je Collette početak njihove veze u razgovoru za Sydney Morning Herald.

image

Daniel Craig i Toni Collette na filmskom festivalu u Torontu 2019.

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK

Kasnije su osnovali svoj bend Toni Collette & the Finish, a glumica je donedavno svog supruga opisivala kao strpljivu, dragu i divnu osobu, a sebe kao najveću sretnicu na svijetu.

No, situacija se u međuvremenu dramatično promijenila, a pred njima je sad proces zajedničkog dogovora oko podjele bračne imovine i dogovora oko skrbi za sina i kćer.

Linker
26. travanj 2024 11:47