RIJETKI POREMEĆAJ

Nova godina, nova drama: Hemiplegična migrena ugrozila 14-godišnju kćer slavne glumice

Tori Spelling otkrila je da njezina kći Stella boluje od rijetke genetske bolesti čiji su simptomi slični moždanom udaru.

Bila je najveća zvijezda planetarno popularne tinejdžerske serije "Beverly Hills, 90210", no posljednjih godina američka glumica Tori Spelling u fokusu medijske pažnje je ponajviše zbog svojih privatnih drama.

Potkraj lanjske godine zabrinula je svoje obožavatelje selfijem iz bolničkog kreveta koji je objavila na svom Instagram profilu. Tada je otkrila je da je završila u bolnici zbog otežanog disanja, "užasne vrtoglavice" te povišenog krvnog tlaka.

"Evo me u bolnici od kasnih noćnih sati", napisala je Tori i dodala kako su je liječnici podvrgnuli brojnim pretragama. Osvrnula se i na "hejtere" koji su je tada prozvali nakon što je izjavila da se osjeća previše bolesnom da bi radila.

image

Tori Spelling s kćeri Stellom u shoppingu

4CRNS, WCP/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Što kažete na to da sljedeći put nekoga shvatite zdravo za gotovo i pokažete mrvicu ljubaznost umjesto sumnje. Zapamtite, za ljude poput mene, ne raditi je noćna mora. Ja sam radoholičar. Uvijek biram posao”, poručila je Spelling, kojoj je nova 2023. donijela - novu dramu.

Njezina 14-godišnja kći Stella McDermott zbog simptoma moždanog udara završila na hitnoj. Stella je, naime, početkom godine doživjela napadaj teške glavobolje, osjetila obamrlost jedne strane tijela, te opću slabost, što je užasnulo njezinu majku.

Nakon liječničkih pretraga pokazalo se da njezina kći boluje od hemiplegične migrene, rijetke genetske bolesti s karakterističnim neurološkim ispadima koji mogu utjecati na vid, govor, osjet dodira i mentalni status pacijenta.

image

Ovog tjedna pojavila se sa suprugom i djecom na glazbenom festivalu iHeartRadio‘s ALTer EGO u Los Angelesu

CHAD SALVADOR/SHUTTERSTOCK

Napadaji hemiplegične migrene pojavljuju se bez ikakvih pravila od jednog dnevno, do svega nekoliko njih tijekom cijelog života, a pojedine epizode ​​međusobno se razlikuju po težini i trajanju, baš kao i osjećaju bola, te iscrpljenosti.

"Cijeli život se borim s glavoboljama, ali za hemiplegičnu migrenu nisam čula sve dok je nisu dijagnosticirali mojoj kćeri. Nakon svega se ipak lakše diše, jer sada znamo s čim se naša Stella bori. Hvala svim liječnicima i osoblju hitne službe, odradili su odličan posao i svima sam im zahvalna", napisala je glumica u svojoj objavi na društvenim mrežama.

image

Zvijezde serijala ‘Beverly Hills, 90210‘: Jennie Garth, Shannen Doherty i Tori Spelling

COURTESY EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Spelling sa suprugom Deanom McDermottom ima petero djece Liama, Stellu, Hattie, Finna i Beaua.

Glumački brak nije ju koštao samo živaca zbog njegove prevare, nego su njegova cijena bili i ledeno hladni odnosi s majkom Candy Spelling koja svog kanadskog zeta nikad nije smatrala idealnim muškarcem za svoju kćer zbog čega s njom godinama nije razgovarala. Ratne sjekire nisu zakopale niti nakon smrti obožavanog supruga i oca, legendarnog holivudskog producenta Aarona Spellinga, čije se bogatstvo se u trenutku smrti procjenjivalo na 600 milijuna dolara, a Tori je prema oporuci pripao samo sićušni dio - svega milijun dolara. Pomirile su se lanjskog ljeta kad su na obiteljskom izletu pozirale fotografima na pješčanoj plaži u Kaliforniji.

image

Lani se pomirila sa suprugom i majkom Candy Spelling

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Linker
13. travanj 2024 12:01