vrijeme za promjene

Nova era u životu poznate glumice: Činilo mi se da mi se ovakve stvari više neće događati

Zagrebačka glumica nova je članica glumačkog ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a nakon što je potpisala ugovor s intendanticom Senkom Bulić, dobila je prvi radni zadatak - predstavu koju režira njezin suprug, Dalibor Matanić.

Pred zagrebačkom dramskom umjetnicom Helenom Minić Matanić uzbudljiv je izazov. Odnedavno je članica Drame varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta, a odmah nakon potpisivanja ugovora s intendanticom Senkom Bulić, već je dobila prvi zadatak. I to kakav: riječ je o predstavi po motivima psihološkog trilera „Funny Games“ Michaela Hanekea, a režira je njezin suprug, Dalibor Matanić.

image


Dalibor Matanić i Helena Minić Matanić na premijeri Gavelline predstave Djetinjstvo u Agramu.

RANKO SUVAR/CROPIX

"Nedavno sam na jednoj kavi rekla da je super surađivati sa suprugom uz uvjet da nije prečesto", našalila se glumica, "a sad se poklopilo da smo u istom projektu". Naime, suradnja nove intendantice i njezinog supruga dogovorena je prije nego što se početkom travnja pridružila glumačkom ansamblu, no odsad će, smije se glumica, ipak pripaziti što priča prijateljicama.

Čitajte i: Zavidi joj i Vlatka Pokos! Glumicu Helenu Minić Matanić na Valentinovo je razmazio njezin muškarac

Premijera je planirana već za 25. svibnja, pa je čeka intenzivan rad na projektu, što je jedva dočekala. Naime, njezin telefon dugo nije zvonio zbog ponuda da zaigra u nekoj predstavi pa je mama troje mališana, kćeri Lole te sinova Maxa i Nea, počela sumnjati u sebe.

image

Helena Minić Matanić i Dalibor Matanić na Porinu

LIVIO ANDRIJIC/GLORIA CROPIX

Novi polet

"Činilo mi se, negdje duboko u meni, da mi se ovako lijepe stvari više neće događati. Da više neću dobivati ovakve prilike", priznaje dvostruka dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta. Srećom, pokazalo se da je u krivu. I da majčinstvo nije i ne smije biti prepreka za profesionalno dokazivanje u poslu koji obožava. Nekoliko godina, koliko je prošlo od njezinog posljednjeg projekta u teatru - riječ je o predstavi "Kurlani" iz 2018., autorskom projektu prema motivima "Trilogije o Kurlanima" Mirka Božića koji je režirala Senka Bulić - donijeli su joj novi polet i energiju koju će pokazati na sceni. A trema koju, priznaje glumica, još osjeća prije izlaska na pozornicu, dio je procesa uranjanja glumice u ulogu i početka nove umjetničke priče.

Linker
20. travanj 2024 08:23