NESTALA BEZ TRAGA

Njezino se ime više ne spominje! Zašto je Tom Cruise zatajio Nicole Kidman?

Holivudski velikan Tom Cruise na masterclassu o svojoj filmografiji povodom svjetske premijere filma ‘Top Gun: Maverick‘ u Cannesu nije niti spomenuo bivšu suprugu s kojom je posvojio dvoje djece i snimio tri filma.

Njihove erotske scene u posljednjem filmu legendarnog filmaša Stanleyja Kubricka ušle su u anale sedme umjetnosti, kao zlatni holivudski par obilježili su posljednje desetljeće prošlog stoljeća, a u braku su proveli više od deset godina i posvojili dvoje djece koje su godinama zajednički podizali.

No, sve to nije bilo dovoljno da Tom Cruise (59) riječju i/ili slikom spomene bivšu suprugu i filmsku parntericu Nicole Kidman (54) na svom masterclassu na 75. filmskom festivalu u Cannesu.

image

Nicole Kidman i Tom Cruise u Berlinu devedesetih

BERLINER STUDIO/BEI/SHUTTERSTOCK

Na Azurnu obalu je stigao kao najveća zvijezda ovogodišnjeg festivala, sa svim počastima koje su ga pratile na svakom koraku, i to povodom svjetske premijere dugo iščekivanog nastavka akcijskog hita 'Top Gun', koji ga je prije 36 godina lansirao u zvjezdanu orbitu i afirmirao kao jednu od najvećih filmskih zvijezda na svijetu.

Zbog 'Top Gun: Mavericka' i ovo će ponovno biti godina Toma Cruisa, jer 'Top Gun' nije obilježio samo strelovit uspon njegove karijere, nego i kompletnu industriju sedme umjetnosti osamdesetih.

Čitajte i: EVO ZAŠTO JE TOP GUN OBILJEŽIO OSAMDESETE I ZAŠTO GA VOLIMO NAKON SVIH TIH GODINA

No, i u svojim danima ponosa i slave Tom Cruise izgleda ne može zaboraviti i prevladati poniženja, traume, rane i uvrede iz prošlosti koje ga po svemu sudeći još uvijek - bole.

image

Na kazališnoj premijeri u New Yorku 1998.

CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK

Zato je iz materijala za predstavljenje svoje veličanstvene karijere koja uključuje nevjerojatno uspješne blockbustere poput 'Nemoguće misije', ali i vrhunska holivudska umjetnička ostvarenja najviše vrijednosti poput 'Magnolije' i 'Rođen 4. srpnja', potpuno izbrisao svoju drugu suprutu i filmsku patnericu Nicole Kidman.

image

Tom Cruise i Nicole Kidman zajedno su glumili u tri filma

JULIAN MAKEY/SHUTTERSTOCK

Upoznali su se i zaljubili na snimanju filma 'Dani groma' (Days of Thunder) redatelja Tonyja Scotta 1990., bili su zvijezde i emigrantske epopeje 'Daleki horizonti' o bijegu mladog irskog para iz domovine u obećanu zemlju Ameriku, a u filmsku povijest upisali su se glavnim ulogama u erotskom trileru 'Oči širom zatvorene', posljednjem filmu Stanleyja Kubricka, autora 'Odiseje u svemiru', 'Isijavanja', 'Paklene naranče'..., naslova zbog kojih ga znalci smatraju jednim od najutjecajnijih filmaša u povijesti sedme umjetnosti.

image

Nicole Kidman i Tom Cruise u filmu 'Oči širom zatvorene'

WARNER BROS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Preminuo je 7. ožujka 1999. upravo u jeku rada na svom posljednjem filmu, koji je i zbog toga dodatno zaintrigirao publiku diljem svijeta, a u Hrvatskoj i regiji se pamti i po maestralnoj epizodi Rade Šerbedžije.

Kako god, uzvanici i polaznici Cruiseova kanskog masterclassa su očekivali da će u predstavljanju svoje filmografije slavni glumac barem spomenuti Nicole Kidman, no to se nije dogodilo.

Čitajte i: ELVIS SE STVARNO VRAĆA! PRISCILLA PRESLEY ODUŠEVLJENA FILMSKOM PRIČOM O KRALJU ROCK‘N‘ROLLA

Odgovor na pitanje zašto krije se u godini njihova definitivnog razlaza i početka brakorazvodne parnice. U veljači 2001. Tom Cruise je podnio zahtjev za razvod braka od dotad obožavane partnerice, što je izazvalo šok u Hollywoodu, ali i cijelom svijetu.

image

Na svjetskoj premijeri Nemoguće misije u Londonu

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Što je točno dovelo do "nepomirljivih razlika u karakteru" dvoje ljudi koji su se dotad smatrali idealnim parom, možemo samo pretpostavljati. U tračevima se tada spominjalo jednog njezinog filmskog partnera, te uhođenje i totalna kontrola kojima ju je podvrgnuo Tom Cruise.

image

Posjet Londonu 1996.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

"On je bio velik i još uvijek je takav. Za mene je on bio Tom, koji me volio i kojeg sam voljela. I još uvijek ga volim", izjavila je Nicole Kidman u svom čuvenom intervjuu za časopis Ladies' 2006., jedinom u kojem je nakon razvoda progovorila o svom odnosu s bivšim suprugom.

Linker
19. travanj 2024 16:01