UGOVOR ZA PAMĆENJE

Njezin život je tužna priča, a za ‘golu istinu‘ u prvom licu čekaju je milijuni!

Posrnula pop zvijezda Britney Spears piše autobiografiju za honorar od 15 milijuna dolara koji je dogovorila s izdavačem.

Svaka maca dođe na vratanca kaže narodna mudrost, ali se zato svaka riječ ne pozlati. Osim ako nije riječ o posrnuloj pop princezi Britney Spears, koja je za autobiografiju potpisala basnoslovni ugovor s izdavačkom kućom Simon and Schuster prema kojem će joj doslove svaka riječ biti plaćena zlatom.

image

Britney Spears na dodjeli nagrada 2018. u Los Angelesu

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Četrdesetogodišnju pjevačicu koja nakon 13 godina kućnog pritvora zbog posljedica teškog živčanog sloma - tijekom tog za nju nepodnošljivog razdoblja o njezinom su kretanju, financijama i poslovnim potezima odlučivali njezini staratelji na čelu s njezinim ocem Jamiejem Spearsom - ponovno je slobodna te će za svoju knjigu dobiti fiksni honorar od 15 milijuna dolara! Tu su, dakako, i dodatni potencijalni izvori zarade od prodaje prava za film ili televizijski serijal, za što producenti već stoje u redu.

image

Britneyjini obožavatelji i aktivsti organizirali su pokret i prosvjede #freebritney za njezino oslobađanje

FRANCINE ORR/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK

To je (ne)očekivani prevrat i vjerojatno nova fronta u sagi o obiteljskom ratu među Spearsovima. Britney je, naime, potkraj siječnja svojoj deset godina mlađoj sestri Jamie Lynn strašno zamjerila što je njezino ime iskoristila da joj knjiga postane - nacionalna uspješnica.

image

S bratom Brianom i sestrom Jamie Lynn Spears 2004.

MB PICTURES/SHUTTERSTOCK

Tada je osula tešku verbalnu paljbu po Jamie Lynn, a iz podteksta je bilo jasno kako njezina nacionalna uspješnica - Stvari koje sam morala reći, itekako kvari Britneyjinu novostečenu sreću.

Čitajte i: Najslavnija britanska glumica, koja je porijeklom Ruskinja, zapravo je Amerikanka!?

"Nacionalni bestseler??? Glupost! Tajming objavljivanja tvoje knjige uistinu je nevjerojatan, Jamie Lynn, posebice u svjetlu činjenice da nitko na svijetu nema pojma što ste mi učinili. A sada i ti tvrdiš da nisi imala pojma, a to su besramne laži", napisala je tada u svom statusu na društvenim mrežama Britney Spears i mlađu sestru optužila za zloporabu njezina imena i slave kako bi prodala koji primjerak više. Pozvala ju je da se podvrgne detektoru laži kako bi dokazala "svoju istinu" i opovrgnula činjenicu da na njoj želi isključivo - zaraditi.

image

Britney Spears kakvu pamtimo na vrhuncu slave 1999.: na njujorškoj premijeri filma 'Drive Me Crazy'

DAVILA/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Prije toga nazvala ju je i smećem koje je dosegnulo najnižu razinu niskosti jer ju je u knjizi opisala kao nepredvidivu, paranoidnu i depresivnu osobu. Opisala je i situaciju kad se Britney s nožem zaključala u sobu, zbog čega se Jamie Lynn uplašila i izludjela od brige, te svađu za vrijeme pandemije kad je starija sestra urlala na mlađu pred njezino dvoje male djece.

"Članovi moje obitelji učinili su sve da unište moje snove i mene kao osobu. Povlače me po blatu i prikazuju kao luđakinju zbog čega mi se gade", napisala je u drugoj objavi Britney Spears, koja je izgleda previdjela činjenicu da je njezina sestra prije svega napisala knjigu o sebi i svom odrastanju.

image

Pjevačica se najbolje osjeća okružena plesačima na pozornici, a 2016. je nastupila na festivalu 102.7 KIIS FM's Jingle Ball

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Takvo štivo neminovno uključuje i događaje s Britney koji su je obilježili, a prema starijoj sestri se Jamie Lynn uglavnom odnosila blagonaklono i opisala je s ljubavlju. "Bila je najbolja sestra koju sam mogla zamisliti, iako je živjela pod stalnim svjetlom reflektora koji su pratili svaki njezin pokret i svaku njezinu riječ. I zbog te zaslijepljenosti nije mogla prepoznati sve opasnosti kojima je na svakom koraku bila okružena. I još je uvijek okružuju...", glasi citat iz njezine knjige o Britney, a takve riječi ne mogu izaći iz usta osobe koja drugoj želi ikakvo zlo.

Kako god, Britney sad ima priliku iznijeti svoju istinu, a kako će u njoj prikazati "svoje mučitelje" možemo pretpostaviti.

Milijunski ugovor, naime, prema insajderskim informacijama uključuje klauzulu da knjiga mora biti u prvom licu, te da Britney u njoj mora reći baš - sve.

image

S Ryanom Goslingom u Disneyjevom 'The Mickey Mouse Clubu'
početkom devedesetih

DISNEY/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Istodobno se pjevačica na društvenim mrežama pohvalila još jednom pobjedom, pozivom američkom Kongresu da članovima nadležnog odbora ispriča kako je nakon trinaest godina ponovno postala slobobna osoba koja sama odlučuje o sebi.

Čitajte i: Novi živčani slom ili samo euforija zbog nedavne slobode: Nekadašnja pop princeza nastavlja s razgolićivanjem

"poziv mi je stigao prije nekoliko mjeseci i osjećala sam se uistinu polaskanom što svoje iskustvo mogu podijeliti s članovima najvažnijeg predstavničkog tijela. taj poziv protumačila sam kao znak empatije prema žrtvi i pomogao mi je na putu mog ozdravljenja", napisala je pjevačica.

Linker
17. travanj 2024 02:19