Radijska voditeljica

Njezin glas vikend čini još boljim, upoznajte Martu Gabrić: "Divim se jakim i hrabrim ženama u obitelji"

Simpatična 22-godišnja Metkovka i tipična pripadnica generacija Z otkriva nam kako se prilagodila na život u velikom gradu, zbog čega je morala brzo odrasti, ali i od koga je naslijedila ljubav prema radiju.

Hrvatska medijska scena doživjela je pravo osvježenje zahvaljujući novim licima, ali i glasovima. A jedan od njih pripada i 22-godišnjoj radijskoj voditeljici i DJ-ici na radiju bravo! Marti Gabrić. Apsolventica komunikologije na Hrvatskim studijima u radio se zaljubila još kao djevojčica jer joj je i majka radila na radiju i televiziji dok je studirala, a kasnije ju je život odveo u drugom smjeru.

"Majka me još kao djevojčicu vodila na posao. Nikada mi kao maloj nije bilo jasno kako to da je nema doma, a čujem je iz te ‘kutije‘. Naravno, onda sam shvatila da se ona ne smanji da uđe u radijsku kutiju...nego je to jedan potpuno poseban svijet. Često smo na radio odlazili poslije škole ili aktivnosti koje smo imali i to mi je bilo jako zanimljivo...one velike stare miksete, ona u studiju, glazba... Sve što volim je bilo tamo!", prisjeća se rođena Metkovka sa zagrebačkom adresom koja je svoj put na radiju bravo! započela kao producentica, a kasnije je trudom i zalaganjem došla i do vođenja vikend smjena pa ju tako možete slušati u terminu od 10 do 14 sati.

image

Njezino srce još je uvijek slobodno, a prijatelji i obitelj najveća su joj podrška

Lokacija snimanja: Kolekcionart

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Počela sam kao producentica što je značilo da sam morala pohvatati osnove i tehnikalije. Tu su mi najviše pomagale producentice Vana, Cvita i Dora Srdar. Također,redovno sam morala održavati kontakt s DJ-ima (voditeljima), a svatko bi gurnuo po koji savjet. Ipak, (oprostit će mi ostale kolege, ali on je ipak poseban) najviše sam vremena provodila s Tomislavom Marićem – ToMom. On nije štedio savjete, i još uvijek mi rado uskoči", govori nam Marta. A što za nju znači radio osim lijepih uspomena? "Radio je meni osobno oduvijek bio booster dobrog raspoloženja, posebno kad slušam glazbu koju volim, voditelje koji mogu samo poboljšati doživljaj te iste glazbe i popraviti raspoloženje", ističe Marta kojoj ovo nije prvi doticaj s radijskim eterom. Naime, još kao srednjoškolka radila je na dva lokalna radija i imala svoju emisiju "Školski mozaik" koja se bavila uspjesima, projektima i novostima u osnovnim i srednjim školama u Metkoviću.

image

Na radiju bravo! osjeća se kao kod kuće zahvaljujući savjetima starijih i iskusnijih kolega

BRAVO!

"Tu sam se zapravo susrela s nekom vrstom terenskog novinarstva. Radila kao reporterka i stjecala svoje prvo novinarsko iskustvo", govori Marta koja je jedno vrijeme maštala i o upisu na logopediju koji joj je bio prvi izbor, no iako joj to nije pošlo za rukom apsolventica komunikologije kaže da danas ne žali ni zbog čega i da je jako zadovoljna smjerom u kojem je njezin život otišao nakon upisa Hrvatskih studija koji su bili drugi izbor. Zbog studija je iz rodnog Metkovića preselila u Zagreb gdje već četiri godine živi u studentskom domu, a upravo joj je to olakšalo snalaženje u metropoli.

"Kad sam stigla već je dosta mojih kolega bilo u domu i uvijek sam se mogla nekome obratiti, inače snalaženje u prostoru mi je baš slaba točka, ali uz Google mape i kolege i prijatelje polako sam se počela snalaziti, a tu i tamo povučeš nekoga za rukav i pitaš gdje ide koji tramvaj, moram priznati da su svi uvijek bili ljubazni i susretljivi s takvim „logičnim“ pitanjima", ističe Gabrić i dodaje da joj od doma najviše nedostaje "materina spiza", ali i ušće jer obožava šetnje neretvanskim krajem koje joj uvijek napune baterije za stres i užurbanost koje Zagreb nosi sa sobom. Odrasla je sa samohranom majkom, sestrom i bratom, a svoje odrastanje pamti po jakim i hrabrim ženama koje su uz svoje svakodnevne obaveze uspjele podignuti obitelj. "Mama je imala duge smjene, vrtić bi odradio pola, ali za sve ostalo su zaslužne bake, teta i ujna koje su mi pravi primjeri jakih i hrabrih dalmatinskih žena", govori Marta koja je zbog brojnih nepredvidivosti života morala gotovo preko noći odrasti i biti koliko god je moguće na raspolaganju svojoj obitelji koja joj je - kaže uvijek na prvom mjestu.

image

Nova radijska voditeljica shooting je odradila u Kolekcionartu

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Mislim da sam dosta zrela za svoje godine, a ako pitate mog brata ili sestru, ja sam ona naporna starija sestra koja pregledava zadaće i sve kontrolira", smije se Marta koja je od svoje treće godine bila članica folklora, a kasnije i zborova, dramske skupine, redovito se natjecala na LiDraNu te volontirala u lokalnoj udruzi gdje je pomagala svojim starijim sumještanima, ali i napuštenim životinjama.

Danas, kao prava predstavnica generacije Z, ističe da je razonodu uvijek pronalazila u glazbi gledajući spotove MTV-u, ali i razne tutorijale na YouTubeu. "Pratila sam brojne youtuberice koje su dijelile razne savjete i sjećam se da su mi bile jako zanimljive. Tada sam shvatila i da jako volim beauty svijet i šminku, a s obzirom na to da tada u Metkoviću nije bilo puno vizažistica, završila sam i kratku edukaciju za vizažisticu jer tko zna gdje će me život još odvesti", zaključuje Marta Gabrić.

image

Razonodu je uvijek pronalazila u glazbi gledajući spotove MTV-u, ali i razne tutorijale na YouTubeu

VEDRAN PETEH/CROPIX
Linker
06. ožujak 2024 15:02