Put prema vrhu

Njeno vrijeme tek dolazi: Nastupala je još u majčinom trbuhu, a sad popom osvaja publiku

Eni Jurišić je javnosti postala poznata nakon sudjelovanja na talent showu The Voice, gdje je osim velikog koraka u karijeri ostvarila i uspjeh na privatnom planu, a tamo je upoznala i svog sadašnjeg partnera Vjekoslava.

Eni Jurišić relativno je novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni, no glazba je neizostavni dio njenog života. Duet s Matijom Cvekom na hitu Trebaš li me među rijetkim je pjesmama koje su se u moru trap-cajki nametnule na digitalnim platformama Billboardove liste, a ova 31-godišnja Primorka suptilno se istaknula kao jedna od najperspektivnijih pjevačica novije generacije. Na pitanje kada je počela pjevati, Eni obavezno spomene svoju majku Jozefinu Jurišić, koja je bila jedna od pjevačica kultne riječke Grupe 777.

"Neke pozornice sam već prošla u maminom trbuhu, cijelo djetinjstvo sam plesala i pjevala po dnevnom boravku, pjevala u zboru i išla na dječje festivale. U srednjoj ekonomskoj školi glumila sam i pjevala na predstavama, a na pravnom faksu diplomirala kod profesora koji svira gitaru. Što god da radim i glazba je tu", ispričala je Eni za Gloria.hr.

image

Eni Jurišić 'nastupala' je još u majčinom trbuhu

ANDREA GRZICIC

"Majčin utjecaj je neizbježan, od malena zajedno pjevamo i dosta sam naučila od nje. Najčešće mi kaže: ‘Kad pjevaš pjesmu, pjevaj ju sa srcem i nećeš pogriješiti", dodaje.

Ono što joj je definitivno bio najveći preokret u karijeri je sudjelovanje u drugoj sezoni talent showa The Voice, te je 2016. godine upala u "ekipu" Indire Levak, no ništa od toga nije bila Enina ideja. "Nazvao me frend i rekao da me prijavio na The Voice. Bila sam u laganom šoku ali i uzbuđena. Zahvalna sam tom trenutku koji ga je naveo da me prijavi i svojoj ludosti i hrabrosti koja me odvela na tu audiciju bez puno razmišljanja", prisjetila se kako je svoje prste u prijavi imao njen dobar prijatelj.

Sudjelovanje u tom showu opisuje kao najljepše glazbeno iskustvo u svom životu. "Najbolje se sjećam svoje prve audicije jer se dogodila neka posebna energija na nastupu između mene i pjesme, i taj osjećaj me dan danas vodi kroz glazbu. Puno sam naučila kroz vrijeme, nastupe, suradnje ali kao ključan faktor pokazalo se strpljenje, rad i želja. Mora se dogoditi i dobro i loše da bi bio sigurniji u svoj put", kazala nam je Eni. A nije tajna da je u emisiji upoznala i svog dečka Vjekoslava Ključarića, koji je u istoj sezoni bio u timu Ivana Dečaka.

image

Kad pjevaš pjesmu, pjevaj ju sa srcem i nećeš pogriješiti, savjetovala joj je majka

ANDREA GRZICIC

"Jednostavno smo kliknuli i drago mi je da smo taj period obilježili duetom koji nas uvijek podsjeti na taj period", kazala je Eni spomenuvši njihovu zajedničku pjesmu Prije nego nestane, Upravo taj duet ujedno je i Enin prvi singl.

Čitajte i: Balada koja bi vas mogla ‘zaraziti‘: Mlade zvijezde udružile glasove i iznjedrile novi hit

U ovom joj je periodu života glazba glavni fokus u životu, a kaže da se najviše voli opustiti uz film, druženja ili bowling s ekipom. Nakon The Voicea, Eni je nastavila suradnju s HRT-om, redovita je gošća A strane gdje je stekla mnoga dragocjena poznanstva. "Uživali smo u svakom trenutku i druženju ispred i iza kamera. Volimo se svi i podržavamo, drago mi je da nas je emisija dodatno spojila i dala nam vremena da se sprijateljimo i dobro upoznamo", kazala je pjevačica.

Recept protiv treme

Iako ima mnogo iskustva na sceni i raznim nastupima, ne krije da je veliki tremaš. "Definitivno je trema prisutna prije svakog nastupa i dogodi se taj neki ringišpil emocija koje najteže obuzdam kod emotivnih balada. Nije uvijek tako ali kad je rubno često joj kažem: 'Ili ćeš ti mene, ili ću ja tebe, haha'. No, pomogne", otkrila je i svoj recept prije uspješnog nastupa.

image

U showu The Voice upoznala je i partnera Vjekoslava

ANDREA GRZICIC

Kroz protekli period u kojem je objavila sedam singlova, shvatila je da glazbeni posao nije toliko jednostavan, kako je ona to zamišljala kao mlađa.

"Nije dovoljno samo znati pjevati, već puno više zaviriti u sebe i u ono što želiš prenijeti ljudima", pojasnila je Eni.

Samu pjesmu Trebaš li me Eni je navela kao glavnog krivca za suradnju s Matijom Cvekom. Pjevačica kaže da iako su se i prije družili, ova ih je pjesma spojila. "Prvi demo snimili smo neobavezno na spontanom druženju, a nakon što smo otpjevali refren, bez puno razmišljanja smo se odlučili da pjesma ide kao duet. Billboardova ljestvica me totalno iznenadila i stvarno nema ljepše od takvog rezultata, a mislim da ova pjesma to zaslužuje", opisala je Eni.

Čitajte i: Zašto su u Hrvatskoj najslušaniji trap folk hitovi i pogađa li nas inflacija glazbenog neukusa


Kaže da joj je drago što je imala priliku surađivati s Matijom, jer ga smatra jednim od najperspektivnijih kantautora našeg prostora te da obožava njegove tekstove. "Voljela bih da sam imala priliku surađivati s Dinom Dvornikom. U budućnosti se nadam bar nekom spontanom nastupu s Josipom Lisac budući da joj se divim još od malena", otkrila je Eni Jurišić.

Za kraj kaže da joj karijera trenutno ide u najboljem mogućem smjeru, uz nastupe s bendom, radi na novim pjesmama, a kako priznaje cijeli hype oko pjesme Trebaš li me dodatno je motivira.

Linker
19. travanj 2024 21:09