MATEA SMOLčIć SENčAR
SRETNE VIJESTI

Niko, Rita, Pia... Kakav baby boom u mjesec dana, prinove su stigle ovim poznatim Hrvatima

Čak pet djevojčica i jedan dječak stigli su u obitelji Tolja, Šulić, Pinčić Guberović, Todorić, Borić Jerneić, Marinić Kragić, dok je najtajnovitija bivša skijašica Janica Kostelić. Naša najuspješnija sportašica svih vremena nije otkrila je li njezin sinčić Oskar, koji će 1. siječnja iduće godine proslaviti peti rođendan, dobio brata ili sestru.

Čak pet djevojčica i jedan dječak stigli su u obitelji Tolja, Šulić, Pinčić Guberović, Todorić, Borić Jerneić, Marinić Kragić, dok je najtajnovitija bivša skijašica Janica Kostelić. Naša najuspješnija sportašica svih vremena nije otkrila je li njezin sinčić Oskar, koji će 1. siječnja iduće godine proslaviti peti rođendan, dobio brata ili sestru.

Dok Hrvatsku trese demografska kriza, neki od poznatih Hrvata trude se promijeniti tu negativnu statistiku. Poznata voditeljica i glumica Doris Pinčić Guberović početkom rujna rodila je treće dijete - kćer. Djevojčici se osim mame i tate raduje čak četvero polubraće. Doris, naime iz braka s glazbenikom Borisom Rogoznicom ima sina Donata i kćer Gitu, a ponosni tata Davor Guberović iz bivšeg braka ima dva sina.

image
HRT

Nije poznato koliko su Doris i Davor, inače menadžer u jednom trgovačkom lancu, zajedno, jer voditeljica brižno čuva svoj privatan život, ali je sigurno da ih je spojila ljubav prema prirodi i avanturama. Par se u tajnosti vjenčao početkom jedanaestog mjeseca prošle godine, a na proljeće ove godine, voditeljica je samo za Gloriju potvrdila da očekuje prinovu.

image
HRT

"Točno je da sam trudna. Naša cijela uža i šira obitelj, veliki i mali, svi se radujemo što nam na svijet stiže još jedno malo biće", kazala je Doris u veljači ove godine.

Prinova je krajem rujna stigla i u obitelj glazbenika Marka Tolje. Ponosni tata vijest je objavio na svom Instagramu gdje je uz fotografiju svoje i bebine ručice napisao "...ti samo pusti se, u moje ruke sigurne.... Niko" te dodao plavo srce za dječaka. Da čekaju drugo dijete Marko i Ana otkrili su proljetos s preslatkom obiteljskom fotografijom na kojoj njihov sinčić, četverogodišnji Maro ljubi mamin trbuh. Pjevač je i tada bio škrt na riječima ne otkrivši previše detalja već napisavši samo: "A što ima novog kod vas?"

Inače, Marko i Ana upoznali su se upravo preko društvenih mreža, a nakon pet godina veze pjevač ju je zaprosio. Vjenčali su se 2018. u Istri, a godinu dana nakon dobili su prvo dijete, sina Mara koji se, sigurni smo, posebno obradovao informacijom da je postao stariji brat.

Prije nekoliko dana drugo dijete rodila je i glumica Marija Borić Jerneić. Ona i njezin suprug Branimir postali su roditelji malene Rite. Da očekuje svoje drugo dijete Marija je otkrila krajem travnja ove godine, a kroz trudnoću je bila vrlo aktivna pa ju se moglo vidjeti kako uživa na špici dok kupuje stvari za prinovu.

Osim malene Rite, par ima sina Roka kojeg su dobili u ožujku 2020. godine tijekom pandemije pa nažalost njezin suprug nije mogao biti s njom tijekom rođenja sina Roka. "Veselili smo se tome da ćemo taj trenutak rođenja djeteta provesti zajedno, no situacija je takva da to nije bilo moguće", rekla je tada za Gloriju glumica.

image
JOSIP MOLER CROPIX

Marija i Branimir vjenčali su se 2019. godine na bajkovitom vjenčanju u šumi kod Zaprešića. "Htjela sam da svadba bude u golemom prozirnom šatoru u šumi i nakon duge potrage pronašla sam takvo mjesto", rekla je glumica za Gloriju.

image
JOSIP MOLER CROPIX

Prvi put su roditelji postali i splitski vaterpolist Jerko Marinić Kragić i njegova partnerica, dizajnerica interijera Ana Koro, koji su dobili djevojčicu Maris.

"Ponosan sam i sretan što ću uskoro postati tata", rekao nam je proljetos hrvatski vaterpolski reprezentativac Jerko Marinić Kragić, a da su postali roditelji otkrila je njegova supruga na Instagramu. Objavila je fotografiju Jerka u bolničkoj zaštitnoj odjeći i napisala: "Uspjeli smo. 2. 10. 2023." Ana je u travnju ove godine za Gloriju priznala kako se raduju novom životnom poglavlju. "Osjećam se super zato što počinje novo poglavlje u našem životu i radujem se svim izazovima koji nas čekaju. U našem domu je poprilično veselo. Jerko je brižan partner i na njega se uvijek mogu osloniti", objasnila je splitska poduzetnica, dok je Jerko dodao kako ne sumnja da će biti dobri roditelji.

Već iskusna mama je legendarna skijašica Janica Kostelić. Naša najuspješnija sportašica svih vremena nakon sinčića Oskara, koji će 1. siječnja iduće godine proslaviti peti rođendan, rodila je krajem rujna svoje drugo dijete. Prinovi u obitelji jako su se razveselili i Janičin brat Ivica Kostelić, šogorica Elin, a posebno djed i baka Ante i Marica Kostelić.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

"Obitelj je temelj svega. Obitelj nas potiče da ostvarimo ono što želimo i da se prepoznamo u čemu bismo mogli uspjeti. U našem slučaju se to možda i prenaglašava kao nešto posebno, a to bi zapravo trebalo biti normalno", ekskluzivno za Gloriju je izjavila Janica Kostelić, opisujući svoj put do olimpijskih i svjetskih medalja, te osvajanja Velikih kristalnih globusa za ukupne pobjede u Svjetskom kupu. Iako je bila javna tajna da čeka drugo dijete, Janica se, kao i prvi put, o trudnoći nije oglašavala, niti se pojavljivala na društvenim događanjima. Nikada nije željela otkriti ime oca svoga sina s kojim živi u Zagrebu, a često posjećuju Ivičinu obitelj u Ivanić-Gradu.

image
VLADO KOS/CROPIX CROPIX

Svoju sreću zato nisu mogli sakriti Ante Todorić i Petra Kaćunko koji su u godini u kojoj su proslavili četvrtu godišnjicu ljubavi, dobili dijete - njegovo četvrto, a njeno treće. Rodila se djevojčica kojoj su roditelji odabrali ime Pia. Da stiže prinova u obitelj ekskluzivno su otkrili za Gloriju u svibnju ove godine, nedugo nakon što su predstavili svoj zajednički projekt - agenciju Regent Real Estate za posredovanje u prodaji luksuznih nekretnina.

image
MATEA SMOLčIć SENčAR

"Istina je, čekamo bebu. U petom sam mjesecu, iza mene je 21 tjedan trudnoće koju podnosim odlično. Po tom sam pitanju uistinu sretnica, nemam nikakvih tegoba i ako se tako nastavi, planiram raditi do zadnjeg dana. Kako već imam iskustva s dvije trudnoće, sada se osjećam sigurnije i opuštenije, ali svako drugo stanje je jedinstveno i drugačije. Ipak, manje se brinem o nekim stvarima koje su me mučile prije. Spol nismo otkrili ni najbližima jer želimo da bude iznenađenje", otkrila je tada Petra Kaćunko, dodajući da je puno lakše smisliti ime za prvo dijete nego za treće ili četvrto.

Par se upoznao preko zajedničkih prijatelja početkom ljeta 2019., vezu su neko vrijeme održavali na relaciji Zagreb - Split, a onda su se odlučili za zajednički život u Kulmerovim dvorima, obiteljskom domu obitelji Todorić, a Petra se u Zagreb doselila s dvoje djece iz prvog braka.

Krajem rujna i poznati violončelist Luka Šulić, bivši član poznatog duga 2Cellos, otkrio je kako je njegova supruga Tamara rodila kćerkicu i da je njihova obitelj sada šesteročlana.

"Prije nekoliko dana, ovdje u našem domu, rođena je naša kćerkica Rosa. Ponosan sam na nju i na svoju nevjerojatnu suprugu Tamaru, ali i na Vala, Hanu i Lea koji su joj pružili lijepu dobrodošlicu čim nam je stigla. Osjećam se blagoslovljeno i zahvalno. Sada smo potpuni. S ljubavlju, Luka", napisao je violončelist Luka Šulić uz prve fotografije njegovog najmlađeg djeteta.

Podsjetimo, violončelist i njegova supruga i bivša slovenska manekenka Tamara vjenčali su se 2017. godine na Hvaru, a godinu kasnije su postali roditelji sina Vala. U ljeto 2019. Tamara je rodila djevojčicu Hanu, a treće dijete, sina koji je dobio ime Leo, dočekali su u ožujku 2021. godine. Tamara se tada, baš kao i s Rosom, odlučila na kućni porod.

Prinova je stigla i u obitelj bivšeg nogometnog reprezentativca Šime Vrsaljka. Njegova partnerica, Slovenka Kaja Vidmar rodila je drugo dijete - sinčića čije ime još nisu otkrili. Par je svoju vezu otkrio prošle godine, dva mjeseca nakon što su dobili kćer Viktoriju.

Da je trudna i da je tek tri mjeseca dijele od rođenja drugog djeteta, slovenska dizajnerica i poduzetnica Kaja Vidmar potvrdila je za Gloriju u lipnju ove godine.

image

Slovenska dizajnerica i poduzetnica Kaja Vidmar

Privatni album

"Osjećam se potpuno drugačije nego u prvoj trudnoći. Svaka trudnoća je zaista posebna za sebe. Koliko ima umora i mučnine, toliko je i radosti u obitelji i sretnog iščekivanja, a braci se posebno vesele Viktorija i Bruno. Sve je spremno za našeg novog člana koji će mnogo toga ‘naslijediti‘ od Viktorije jer razlika među njima neće biti velika. Jedva čekamo zagrliti ga", govori 28-godišnja Kaja koja je u travnju prošle godine rodila malenu Viktoriju, dok 31-godišnji bivši nogometaš iz prvog braka ima sinčića Brunu.

Linker
26. travanj 2024 14:48