Uz bok velikanima

Nije prošlo bez provokacije: Najzločestiji dečki u glazbenoj industriji dobili zvijezdu

Zadnjeg dana u ožujku članovi benda Red Hot Chili Peppers postali su dio Staze slavnih, a to su zvjezdano priznanje primili u povodu 40 godina karijere.

Na najslavnijoj ulici u Hollywoodu, Walk of Fame, ljubitelji glazbenog opusa kultnog rock benda Red Hot Chili Peppers ubuduće će se moći fotografirati uz njihovu zvijezdu. Imena četvorice glazbenika, Anthonyja Kiedisa, Flea, Chada Smitha i Johna Frusciantea, postavljena su u drugi red na 6212 Hollywood Boulevard uz Amoeba Records, na južnoj strani ulice, a njihova je zvijezda 2717. po redu na čuvenom holivudskom Bulevaru.

Prigodna svečanost održana je 31. ožujka u jutarnjim satima, uz glazbu RHCP i razdragano mnoštvo. Očekivano, dečki predvođeni vokalom Kiedisom, otvaranje zvijezde popratili su performansom u svom stilu te su u jednom trenutku polizali svoju ploču na podu.

image

Prestižno priznanje dečki su dobili sam dan prije izlaska svog novog albuma Unlimited Love

AXELLE/BAUER-GRIFFIN/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Koliko im znači ova zvijezda, za Variety je objasnio basist Flea koji je sebe svojedobno proglasio klincem s holivudske ulice.

"Kao mladi Anthony i ja bi trčali po Hollywoodu u sitne noćne sate. Činili bi glupe male zločine i jurili za hranom. Osobno sam prešao svaku od tih zvijezda, svaki pločnik, svaku pukotinu, svaku od njih. Biti prepoznat i biti dio fizičkog tkiva tih nogostupa puno mi znači”, bio je dirnut roker.

Čitajte i: Novi, animirani spot Red Hot Chili Peppersa psihodeličan je i bizaran

O tome da su dečki iz RHCP zaslužili njihovo mjesto uz najveće zvijezde, na svečanosti je govorio glumac Woody Harrelson, koji je njihov veliki fan.

"Ova četvorica su stvarno nevjerojatni ljudi i stvarno im je stalo. A povrh svega, oni su bili prvi koji su od uobičajene obične čarape zaista postali središnji dio modne garderobe”, slikovito je objasnio Harrelson, koji je naglasio i da su Anthony, Flea, Chad i John veliki filantropi i strastveni aktivisti.

Prestižno priznanje dečki su dobili sam dan prije izlaska svog novog albuma Unlimited Love. A nedavno su objavili i prvi singl s albuma Black Summer koji je oduševio i publiku i kritiku.

Promovirajući album, kojim obilježavaju 40 godina u glazbenoj industriji, Anthony Kiedis je u intervjuu za NME kazao kako je riječ o novom izazovu za njih.

image

Dečki ove godine slave 40 obljetnicu u glazbenoj industriji

HENNY RAY ABRAMS/AFP/PROFIMEDIA

“Stvarno nisam želio pričati istu staru priču koju slušamo zadnjih 50 godina u rock glazbi. Volim posegnuti u 10 000 smjerova i vidjeti što je vani. Nismo se ograničavali, već smo pokušavali iskoristiti nešto što je iskreno i emocionalno. Nadamo se da smo rekli nešto što prije nije rečeno, ili barem ne na poznati način. A posebno smo uzbuđeni povratkom gitariste Johna Frusciantea u naš bend”, kazao je Kiedis.

U četiri desetljeća na sceni Red Hot Chili Peppers osvojio je šest Grammyja, a najuspješniji je bio njihov sedmi studijski album Californication u kojem su se referirali na brojne probleme u Hollywoodu poput ovisnosti. Dečki su uvjereni da bi isti uspjeh mogli postići i s ovim novim, dvanaestim albumom, s kojim na svjetsku turneju kreću na ljeto.

Linker
15. travanj 2024 21:18