TEŠKA ODLUKA

Nije im lako! Hoće li Houra i Bodalec morati smisliti ime pod kojim će odsad izvoditi svoje legendarne hitove

Privremenom odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu korištenje imena Prljavog kazališta do daljnjeg je zabranjeno pod prijetnjom novčanih kazni.

Pravo i pravda ponekad su dvije potpuno različite stvari svaka sa svojom istinom, a to je, čini se, slučaj i s pravom na korištenje imena i žiga Prljavog kazališta.

Jedan od najvećih i najdugovječnijih bendova s ovih prostora osnovan je prije četiri i pol desetljeća u zagrebačkoj Dubravi, ime je dobio prema epizodi kultnog stripa Alan Ford, a među njegovim osnivačima bili su kumovi Tihomir Fileš i Jasenko Houra, koji se sada sudski spore oko prava na korištenje imena.

Sudska bitka tek je započela, a prvom privremenom odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu koja ostaje na snazi do pravomoćne presude ili okončanja spora između Tihomira Fileša i Jasenka Houre - Jaje, korištenje imena Prljavog kazališta do daljnjeg je zabranjeno.

image

Tihomir Fileš i Jasenko Houra Jajo

ŽELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Kako je medijima potvrdila Kristina Delfin Kanceljak, odvjetnica Tihomira Fileša, Trgovački sud u Zagrebu je 1. srpnja donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se Houri i Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi Tihomira Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima.

Privremena mjera stupa na snagu dostovom rješenja, što se očekuje ovih dana, a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka pod prijetnjom novčanih kazni za svaku pojedinačnu povredu.

Kako sada stvari stoje Hourin tim još nije zaprimio sudski dopis, pa se o njemu, tvrde, ne mogu niti očitovati.

image

Prva postava Prljavog kazališta

ARHIVA

Znači li to da je Prljavo kazalište svoj posljednji koncert pod tim imenom odradilo 24. lipnja u Vrbniku na Krku i početkom srpnja na Đakovačkim vezovima, dok će za buduće najavljene nastupe morati smisliti novo ime, tek će se vidjeti. Prvi idući nastup zakazan im je na splitskom Fusion Festivalu u Parku mladeži pretposljednjeg vikenda u srpnju, na kojem organizatori najavljuju najveća regionalna imena poput Sare Jo, Petra Graše, Doris Dragović, Željka Samardžića, Tončija Huljića..., koji će publiku zabavljati s jedne od najvećih pozornica u Europi, dužine 75 metara, a visine 16 metara.

U sustavu Entrio, pak, najavljeni su koncerti Prljavaca u konobi Kamen u Crnom 30. srpnja, te u u Clubu 585 u Bolu na Braču 1. kolovoza.

Pogledajte video

"Nakon dugo vremena u našem Zadru orit će se svjetski hitovi poput: Lupi petama, Heroj ulice, Kiše jesenje, Oprostio mi Bog, Sve je lako kad si mlad, Crno bijeli svijet, i mnogi drugi... Sama organizacija bit će na zavidnom nivou, počevši od osiguranog parkinga za naše VIP goste i mnoge druge, profesionalna pozornica, light show, vrhunski razglas, mnogo pirotehničkih iznenađenja, osiguranje, vrhunsko osoblje... Predviđeni program trajati će od 20:00 h do 02:00 h. U slučaju, ne daj Bože, otkazivanja koncerta zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ili drugog opravdanog razloga, iznos ulaznice će vam biti vraćen ili možete iskoristiti ulaznicu za novi datum koncerta. Vidimo se!", ističe se u najavi organizatora koncerta u Crnom.

Čitajte i: LA VIDA LOCA JE ZAVRŠILA! HOĆE LI NEZASITNI SEKSUALNI APETIT KRALJA LATINO GLAZBE KOŠTATI BRAKA, KARIJERE I BOGATSTVA?

"Rock legende hrvatske glazbene scene najavljuju ekskluzivan koncert po prvi put viđen u Clubu 585! Ovaj koncertni spektakl obilježit će vrući vrhunac ljetne sezone, legendarni hitovi probudit će posebnu ljetnu nostalgiju u zraku, što je ujedno najbolji recept za nezaboravno druženje neponovljivog ljeta 2022. Koncert počinje u 22h, a cjelokupni program traje sve do ranih jutarnjih sati", ističu, pak, organizatori bolskog koncerta.

Pogledajte video

Pod kojim imenom će Jasenko Houra, Mladen Bodalec i ostali članovi benda odsad nastupati fanovima i organizatorima njihovih koncerata je očito potpuno svejedno.

Jer već prvim rifovima svojih nezaboravnih hitova uspijevaju rasplesati svoje obožavatelje diljem regije. U Vrbniku su tako, svjedoče nazočni, potvrdili ono što su i najavljivali – da neovisno o problemima i neslaganjima u bendu, Kazalište ide dalje, te da nitko neće utišati hitove kojima su osvojili publiku.

Time je ujedno okončana i saga o navodnom raspadu legendarnog benda, neovisno o imenu pod kojim će ubuduće nastupati.

A osim koncerata Jasenko Houra i Mladen Bodalec spremaju i nove pjesme kao što su ‘Stara navika’ i ‘U dvoje sve je lakše’, koje su nedavno ekskluzivno predstavili u showu Tatjane Jurić na Narodnom radiju.

"Stare pjesme vježbamo, nove pjesme vježbamo… veseli me da smo ponovno u hodu da ponovno idemo dalje. Naravno, pjesma je ono što nas veže i mi ne možemo bez toga. Mogu vam reći da smo u dobroj formi i siguran sam da će sve dobro štimati, te da ćemo opet svi zajedno s našom publikom uživati", kaže Mladen Bodalec.

A to je fanovima - jedino važno.

Linker
25. ožujak 2024 15:58