OTVORIO DUŠU

Nicolas Cage u iskrenom intervju otkrio da se ne smatra glumcem: ‘Više volim koristiti riječ Tespijan‘

Cage trenutno zarađuje pohvale za svoj rad u filmu ‘Pig‘, u kojem glumi Roba, usamljenog bivšeg kuhara koji sada lovi tartufe sa svojom voljenom svinjom.

Nicolas Cage dobitnik je Oscara poznat po nezaboravnim, potpuno originalnim izvedbama u širokom rasponu omiljenih filmova: akcijskom hitu "Face/Off", žestokoj drami "Leaving Las Vegas" i predivno nadrealnom filmu "Adaptation".

Čak i nakon nekoliko desetljeća glume, Cage uspijeva iznenaditi i pronaći potpuno originalne načine pristupa ulogama. Pa ipak, ne preferira izraz "glumac", piše Variety.

"Za mene to uvijek implicira:" Oh, on je sjajan glumac, dakle, on je veliki lažov ", kaže Cage. “Dakle, uz rizik da zvučim kao pretenciozan seronja, sviđa mi se riječ 'thespian' jer tespijan znači da odlaziš u svoje srce, ili u svoju maštu, ili svoja sjećanja ili svoje snove, i vraćaš nešto za komunikaciju s publikom", rekao je slavni glumac.

image

Riko Shibata i Nicolas Cage

FOTOGRAFIJE: GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Cage zna da se njegov jedinstveni glumački izbor ponekad može smatrati širokim. Na pitanje o pojmu “preko vrha”, on odgovara: “Pa, kad mi to kažu, ja kažem: 'Ti mi reci gdje je vrh, a ja ću ti reći jesam li ga prešao ili ne", rekao je.

Cage napominje da su njegovi izbori bili dizajnirani - pokušavajući razbiti formu s onim što je publika navikla vidjeti. “Moja teta Talia Shire mi je prva rekla: ‘Naturalizam je stil’”, kaže on.

image

Nicholas Cage i Riko Shibata

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

“A ja sam također bio veliki vjernik u sinkronicitet umjetnosti i da ono što možete učiniti s jednom umjetničkom formom možete učiniti i drugim značenjem. Znate, u slikarstvu, na primjer, možete postati apstraktni, možete postati fotorealistični, možete postati impresionisti, zašto to ne biste pokušali s filmskom izvedbom?" rekao je te nastavio: “Stanislavski je rekao da je najgora stvar koju glumac može učiniti je oponašati. Budući da sam pomalo buntovnik, htio sam prekršiti to pravilo. Stoga sam pokušao s 'Wild at Heart', 'pristupom nalik Warholu' liku Sailor Ripley. U filmovima, kao što su 'Zatvorenici zemlje duhova' ili čak 'Face/Off' ili 'Vampire's Kiss', eksperimentirao sam s onim što bih želio nazvati Western Kabuki ili više baroknim ili operativnim stilom filmske izvedbe. Oslobodite se naturalizma, da tako kažem, i izrazite širi način izvedbe", zaključio je.

image

Nicolas Cage i sin Weston Cage

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Zamijenili ga za beskućnika: Glumca Nicholasa Cagea izbacili iz restorana, sukobio se s osobljem

No, glumac priznaje da se želio vratiti suptilnijem stilu. Cage trenutno zarađuje pohvale za svoj rad u filmu "Pig", u kojem glumi Roba, usamljenog bivšeg kuhara koji sada lovi tartufe sa svojom voljenom svinjom. Kada je svinja oteta, Rob odlazi na putovanje kako bi je vratio te na kraju otkriva velik dio svoje prošlosti. To je prekrasna meditacija o ljubavi i tuzi prvog dugometražnog filma redatelja Michaela Sarnoskog, kojeg Cage naziva "arkanđeo Mihaelom".

“Nakon nekoliko promašaja znao sam da sam bio marginaliziran u studijskom sustavu; i nisam namjeravao da me oni pozovu - kaže. “Uvijek sam znao da će biti potreban mladi filmaš koji će se vratiti ili se prisjetiti nekih filmova koje sam snimio i znati da bih mogao biti pravi za njegov scenarij i ponovno me otkriti. I zato on nije samo Mihael, on je arkanđeo Mihael. Ovo se ne bi dogodilo da nije imao otvoren um da kaže: 'Pođi sa mnom'.", rekao je Nicolas Cage.

image

Nicolas Cage

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK

Cage govori o suradnji sa svojim životinjskim partnerom Brandyjem, koji nije bio najbolji u glumi, te o tome kako mu je vlastiti odnos s voljenom mačkom Merlinom pomogao da se pripremi za neke od emotivnih scena. Također raspravlja o širokom rasponu tema, od svoje ideje za glumačku ulogu za “She-Hulk” do filma Melisse McCarthy “Špijun” te o “Face/Off stroju” – posveti akcijskom filmu John Wooa u kojem su on i John Travolta glumi likove koji mijenjaju lica.

Čitajte i: Najteži dani Nicholas Cagea: 'Zauvijek je otišla. Imala je jako težak život, borila se sa šizofrenijom i depresijom'

Cage zapravo citira kako je u “Face/Off” postojala točka u kojoj su se za njega zamaglile granice između stvarnosti i fikcije. "Postojao je trenutak u kojem mislim da sam zapravo napustio svoje tijelo, gdje sam se jednostavno uplašio", prisjetio se. “Glumim li ili je ovo stvarno? I mogu to vidjeti kada pogledam film, taj jedan trenutak, to se vidi u mojim očima."

image

Nicolas Cage

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Također u ovoj epizodi, Vicky Krieps i Mia Wasikowska raspravljaju o svojim isprepletenim ulogama u filmu "Otok Bergman" Mie Hansen-Løve. U filmu Krieps glumi redateljicu po imenu Chris koja sa suprugom putuje na Faro - otok na kojem je Ingmar Bergman živio i radio. Dok je tamo, Chris počinje smišljati novi scenarij o mladoj ženi koja dolazi na otok na vjenčanje. Wachowski glumi Amy, ženu u Chrisovoj priči čiji život ima više nego prolaznu sličnost s Chrisom.

Linker
19. travanj 2024 10:24