Getty Images
Veličanstveni povratak

Ni bolest ga nije spriječila: Poznati iluzionist vraća se jači nego ikada, Britanci ga već slave

Prije bolesti odradio je svjetsku turneju 'Seeing is Believing', i zadivio gledatelje trikovima poput hodanja po rijeci Temzi i levitiranja iznad najvišega nebodera u Europskoj uniji, 310 metara visokog londonskog 'The Sharda'. Uoči lansiranja showa saznao je da boluje od koronavirusa, no unatoč tome, jedva čeka magiju vratiti na male ekrane.

Britanski proslavljeni iluzionist Dynamo (37), pravog imena Steven Frayne, požalio se svojim obožavateljima kako je pozitivan na korona virus te da ima značajne simptome koje taj zloglasni virus potencira. Uza sve to, kritizirao je neučinkovitost zdravstvenog sustava.

Uz kronične teške dijagnoze, TV zvijezdu nije zaobišla ni korona, imao je teške simptome

"Nažalost, pozitivan sam, a to sam saznao nakon što sam se privatno testirao i platio to. Za nekoga tko je zbog svog zdravstvenog stanja otprije u rizičnoj kategoriji, mislim da to nije u redu. Također, sad mogu i trebam obavijestiti ljude s kojima sam bio u kontaktu da prate svoje stanje i testiraju se i sami ako se ne osjećaju dobro. Ova bolest ne bira i pojavljuje se u raznim oblicima pa ju nekad nije jednostavno detektirati - ispričao je Dynamo u svojoj video poruci. Za dijagnozu je saznao uoči nove sezone showa "Beyond Belief" koja kreće na televiziji Sky.

Prva epizoda njegovog showa startat će 9. travnja, a britanski mediji oduševljeni su njegovim povratkom i uvjereni su da će opravdavati naziv showa svojih trikovima.

Podsjetimo, nije ovo prvi puta da je Dynamovo zdravlje narušeno i da se o tome piše. Prije četiri godine završio je u bolnici, jer se, pored tegoba izazvanih Chronovom bolesti, otrovao i hranom. Tada u bolničkom krevetu nije imao nikakvu drugu zanimaciju nego svoju bilježnicu gdje je smišljao nove trikove. U razdoblju kada se borio za zdravlje, iako danas tako ne izgleda, zbog tableta se udebljao više od 20 kilograma.

Nova sezona magije započinje time što završava u bolnici i u bolničkom krevetu gdje osmišljava novih 200 (!) trikova. Nakon što izlazi iz bolnice svoje trikove predstavlja od Tokija, Rusije i Meksika, preko Dubaija i Los Angelesa sve do Londona. A kako bi se približio svojoj publici širom svijeta, Dynamo se potrudio naučiti japanski, ruski i španjolski.

Premda zna mnoge trikove i čarolija mu nije strana, mnogi ne znaju kako je ovaj Britanac imao teško djetinjstvo. Majka ga je rodila sa 16 godina, a otac je često boravio u zatvoru i nikad s njim nije razvio prisan odnos. U intervjuu za Daily Mail otkrio je svojedobno da se dao na svladavanje iluzionističkih vještina kako bi se odupro vršnjacima, koji su ga zlostavljali zbog sitne građe.

LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 20:   Prince Charles, Prince of Wales (L) reacts as magician Dynamo (2nd R) demonstrates the flexibility of his fingers as Kenny Logan and Carol Voderman look on at a reception for the Prince's Trust Job Ambassadors to mark the appointment of one hundred Job Ambassadors at Clarence House on June 20, 2013 in London, England.  (Photo by Arthur Edwards - Pool/Getty Images)
Getty Images

Linker
16. kolovoz 2022 12:04