DUG I SKUP PUT

Nevjerojatna cifra! Zvijezda ‘Prijatelja‘ otkrila koliko je koštalo da se izliječi od ovisnosti

Američki glumac Matthew Perry promovira autobiografiju ‘Friends, Lovers and the Big Terrible Thing‘.

Kao svim bivšim ovisnicima američkog glumcu Matthewu Perryju svaki dan bez alkohola i droge nova je pobjeda. Zato zna da je prošlo točno 18 mjeseci od posljednjeg pića i opioidnih analgetika koje je gutao kao bombone zbog čega mu je puklo debelo crijevo, pa je dva tjedna bio u komi, te još pet mjeseci na bolničkom oporavku.

A osim toga zna točno i kolika je bila cijena njegova izlječenja, točnije puta do trezvenosti.

"Potrošio sam godine i otprilike devet milijuna dolara da ponovno stanem na vlastite noge bez alkohola i opijata. To je ta cifra kad zbrojim sve odlaske u klinike, na rehabilitaciju, troškove bolničkog liječenja i uloge koje sam izgubio", izjavio je glumac promovirajući svoju autobiografiju "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" (Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar) koja je postala bestseller čim se našla u pretprodaji.

image

Naslovnica knjige koja se do 1. studenog može naručiti u pretprodaji

FLATIRON BOOKS

Matthew Perry proslavio se ulogom Chandlera Binga u popularnom TV serijalu "Prijatelji", u kojem je nastupao čitavo desetljeće od 1994. do 2004., i postao jedno od najomiljenijih lica malih ekrana i filmske industrije. Na vrhuncu slave hodao je s holivudskom ljepoticom i seks simbolom Juliom Roberts, a nakon nje šest godina je bio u vezi s kolegicom Lizzy Caplan.

No, cijelo to vrijeme s brojnim oscilacijama, malim pobjedama i velikim porazima, borio se s ovisnostima o alkoholu i Vicodinu, jednom od najjačih opioidnih analgetika (sjetimo se samo dr. Housea i njegove priče), te metadonom i amfetaminima. Čak petnaest puta bio je u terapiji i u rehabilitacijskim klinikama na odvikavanju, ali je svaki put iznova pokleknuo.

image

Otvoreno progovara o svom životu

ABC/PLANET/PROFIMEDIA

Zbog toga mu je na kraju i karijera krenula silaznom putanjom, jer ga zbog nepredvidivosti producenti više nisu željeli angažirati.

"Na kraju mi se tijelo počelo raspadati, a funkcije organizma otkazivati. Kad sam primljen u bolnicu, liječnici su mojoj obitelji rekli da imam dva posto šanse da ostanem živ. Priključili su me na umjetna pluća, stroj je disao za mene", napisao je Perry, koji je po epizodi "Prijatelja" dobivao honorar od milijun dolara. A na kraju je s bolničkog liječenja prije pet godina izašao s vrećicom za kolostomiju.

image

S Jennifer Morrison na dodjeli nagrada u New Yorku 2017.

MJ PHOTOS/SHUTTERSTOCK

U promotivnim intervjuima Matthew Perry redom zahvaljuje svojim bivšim kolegama sa seta Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisi Kudrow, Davidu Schwimmeru i Mattu LeBlancu, na čiju podršku je u najgorim trenucima uvijek mogao računati, a bivšu zaručnicu Molly Hurwitz, glumačku agenticu od njega mlađu 22 godine, uz čiju podršku je napisao autobiografiju - više ne spominje.

Prekinuli su ljetos, pa je očito i ona za njega ostala zakopana u prošlosti.

Linker
13. travanj 2024 18:41