Novi broj magazina

Nepoznati život kralja kvizova Joška Lokasa: ‘Nadam se da sam pravedan otac‘

Voditelj "Potjere" i producent serijala "Nestali" Joško Lokas u razgovoru za novi broj Glorije otkriva zašto nema društvene mreže, boji li se starenja, što misli o samoći i zašto svaki slobodni trenutak provodi sa svoje troje djece iz prvog braka.

Premda se tijekom karijere dokazao kao voditelj, urednik, producent, autor i scenarist brojnih projekata, prva asocijacija uz ime svestranog Joška Lokasa bila je i ostala - kviz, njegova prva i najveća profesionalna ljubav. U privatnom životu Lokas najviše vremena provodi s kćeri i dvojicom sinova iz prvog braka, koji su oduvijek komentirali tatin posao. I dok o djeci i bogatoj karijeri može govoriti bez prestanka, o njegovu se ljubavnom životu zna tek da su iza njega dva braka, a informaciju je li nakon prekida višegodišnje veze slobodan ili zauzet čuva za sebe. U intervjuu za novi broj magazina Gloria otkriva i da je njegov omiljeni kviz "Upitnik" - jer je domaći proizvod, kao i "Superpotjera", format na koji mu je pažnju skrenuo lovac Dean Kotiga. Inače, "Potjeru" vodi od 2019. godine, a kći Noa bila je ta koja ga je najviše podržavala da preuzme voditeljsku palicu od Tarika Filipovića .

image

joško lokas

"Uz Tarika Filipovića, Marija Sedmaka, Igora Grkovića i sestru Anu upravo je Noa bila ta koja me najviše podržavala da tu ponudu prihvatim, a nisam nakon Tarika htio uskočiti u te cipele. Eto, pokazalo se kako svi oni bolje znaju od mene", otkriva i nadodaje da je sretan što sa svojom djecom može otvoreno komunicirati o svemu jer time učvršćuju međusobno povjerenje.

"Nadam se da sam pravedan otac. Pokušavam im ukazati na neke stvari na kojima sam ja izučio školu na teži način, kako oni ne bi trebali, ali kakav sam otac... Taj sud će na kraju oni donijeti. Meni su oni sve na svijetu, ali to ne znači da im je zato sve dopušteno. Uh, sam sebi zvučim strogo, a nisam takav. Znaju oni kako me okrenuti u sekundi, a ja se pravim da to nisam primijetio", govori i nadodaje kako je Noa dosta vezana uz mamu Ivanu, a Toma i Jakov uz njega.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

"Gledam kako sami kroče kroz život, svjestan kako im uskoro neću trebati. To me podjednako i raduje i plaši", priznaje Joško Lokas i dodaje kako je nakon rastave važno zapamtiti da su "oba roditelja podjednako važna za djecu bez obzira na to žive li roditelji u istom kućanstvu ili ne".

"I u tako teškim trenucima kao što je rastava moraju djeci pokazati kako nije kraj svijeta i kako to što se dvoje odraslih ljudi više ne razumije nema nikakve veze s njima. Nadam se da smo Ivana i ja u tome uspjeli", govori Joško i otkriva kako se nada da će u budućnosti postati djed.

Koja je najveća žrtva koju je morao napraviti, u čemu je griješio u ljubavi i kako razmišlja o samoći otkrijte u novom broju magazina Gloria u kojem vas očekuju i ove teme:

  • BAPTISTE GIABICONI Lovac na bogatstvo Karla Lagerfelda
  • ANA VUČAK VELJAČA Između obitelji i posla
  • JOSIP LEDINA Nova zvijezda je rođena
  • KIERAN CULKIN Nasljeđe mu je donijelo slavu
  • LJEPOTA Mirisni vremeplov zlatnog doba Hollywooda
  • Pred ogledalom: Nika Pavičić
  • MODA Ekološki prihvatljiva odjeća
  • STIL ŽIVOTA Izložba Tima Burtona u Parizu
  • BEZ BRIGE S DIJANOM Saša Šekoranja: ego kao pokretačka snaga
  • INTERVJU: ANJA KAMPMANN Njemačka književnica u posjetu Zagrebu
  • MOJA OAZA Poduzetnik Filip Duvnjak
  • KUHINJA: MARKO TURKOVIĆ Priprema hrane na otvorenome
  • PUTOVANJE: ISTANBUL Mirela Priselac Remi u gradu umjetnika i mačaka
  • FELJTON: LANA DEL REY Kraljica melankolije
Linker
06. travanj 2024 12:32