PONOS RODITELJA

Neodoljivi prinčevi George i Louis su preslatki mali majstori: Njima je težak rad samo igra

Osim intelektualnih i liderskih vještina princ William i Kate Middleton usavršvaju manualne i sportske vještine svoje djece.

Koliko su se stvari u proteklih sedamdeset godina promijenile na britanskom dvoru najbolje pokazuju fotografije preslatkih malih majstora, prinčeva Georgea i Louisa. Rođeni su sa svim mogućim privilegijima i počastima - u narodu bi se to reklo sa zlatnom žlicom u ustima, no njihovi roditelji princ William i Kate Middleton da osim svojih intelektualnih i liderskih vještina njihova djeca usavršvaju manualne i sportske vještine.

image

Princ George naučio se služiti bušilicom

DANIEL LEAL AFP

I u tome imaju uspjeha, jer se dječaci jako dobro snalaze i u ulozi kućnih majstora. Pokazali su to posljednjeg dana u vikendu krunidbenih svečanosti, povodom formalnog ustoličenja svoga djeda Charlesa III. za britanskog monarha.

image

Louis je sam vozio tačke

DANIEL LEAL AFP

Ponedjeljak je tim povodom u cijeloj Velikoj Britaniji proglašen neradnim danom, a građani su pozvani da se priključe društveno važnim volonterskim akcijama u svojim zajednicama. Učinili su to i prestolonasljednik, princ William, te njegova supruga Kate Middleton, koji su svoju djecu, sinove Georgea i Louisa, te kćer Charlotte poveli da s trećim izviđačkim odredotm Upton Scouts Huta u Sloughu pomognu u renoviranju njihove kuće u prirodi i uređenju okućnice.

image

Naljutio se kad mu je mama htjela pomoći

DANIEL LEAL AFP

Pa su i George i Louis zasukali rukave i prihvatili se posla. Princ George se prvi pridružio ocu za upravljačem bagera, a čim je vidio starijeg brata u kabini radnog stroja više nije bilo načina da se zaustavi i princa Louisa da i on sjedne tati u krilo, te da zajedno iskopaju rupu za sadnju stabla.

image

Princu Louisu ni lopata nije strana

DANIEL LEAL AFP

Nakon toga je princ Louis zgrabio tačke pune zemlje i pod maminim nadzorom odvezao ih na za to predviđeno mjesto, a naljutio se kad mu je mama htjela pomoći jer je sve želio obaviti sam. Princ George se za to vrijeme primio bušilice i pomogao učvrstiti drvenu oplatu na kući, dok su njegovi roditelji blistali od ponosa.

image

Princ William ponosan je na sinove

DANIEL LEAL AFP

Nakon teškog rada svi skupa su se okušali u izviđačkim sportskim vještinama, kao što je gađanje lukom i strijelom, te puni doživljaja i emocija otišli kući. Djeci je rad, kao što je poznato, najdraža igra i najbolja zabava, jer u svemu žele oponašati odrasle, a pogotovo svoje roditelje koji su im u toj dobi - uzor.

image

Princeza Charlotte bila je pošteđena rada s alatom

DANIEL LEAL AFP

Osim toga razvoj manualnih vještina, tvrde pedagozi, pridonosi i sposobnosti rješavanja problema i nošenja s teškoćama svih vrsta u zrelijoj dobi, a malim prinčevima 21. stoljeća to, čini se, nije nimalo strano. Za razliku od njihovog djeda, kralja Charlesa III. čiji je bivši batler svojedobno okrio da njegova pidžama treba biti ispeglana svako jutro nakon što se probudi, a vezice od cipela svaki se put nakon nošenja vade i stavljaju pod željeznu podlogu kako bi se izaravnale. Osim toga, Charles ima slugu koji mu svako jutro istiskuje pastu za zube na četkicu i to u dužini od 2,5 centimetara.

image

Prinčevski otisak dlana kao ukras na zidnoj tapeti

DANIEL LEAL AFP

No, isti je sugovornik ispričao i kako je Charles iskreno zabrinut zbog ekološke održivosti i klimatskih promjena, pa je svoje sinove učio razvrstavanju i recikliranju otpada, a vodio ih je i u akcije čišćenja smeća u prirodi.

image

Princ William i Kate s djecom su dan proveli s izviđačima

DANIEL LEAL AFP
image

Kate je pokazala svoje streličarsko umijeće

DANIEL LEAL AFP
Linker
17. travanj 2024 15:25