Intervju s poznatim komičarom

Nekoliko pitanja za urnebesnog Pabla Francisca uoči nastupa u Zagrebu

Ako se još uvijek niste susreli s humorom Pabla Francisca kojim uspijeva nasmijati pune dvorane ljudi, a za čije stand-up nastupe karte često planu u svega nekoliko minuta, sada je pravi trenutak. Popularni komičar rodom iz američkog grada Tucsona u Arizoni, prvi put dolazi u ovaj dio Europe, a jedan od gradova koji će posjetiti bit će i Zagreb. Polažemo nade u to da će 4. svibnja, kada će Pablo nastupiti u maloj dvorani Doma sportova, biti jedan od smješnijih dana ove godine.

Nakon što je 2000. godine lansirao vlastiti polusatni stand-up show u sklopu serije "Comedy Central Presents", karijera Pabla Francisca krenula je putanjom uspjeha. Svjetsku popularnost stekao je genijalnim vokalnim imitacijama poznatih zvijezda, kao što su Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Keanu Reeves, Jerry Springer, Celine Dion i brojni drugi. Nevjerojatna sposobnost fizičke transformacije u filmske zvijezde, pjevače, svoje prijatelje i obitelj kao i u pripadnike najrazličitijih nacionalnosti čine njegove nastupe univerzalno privlačnima. Bilo da se radi o melodramatičnoj izvedbi Telemundo sapunica na španjolskom jeziku ili prepričavanju akcijskog filma s Arnoldom Schwarzeneggerom dok utjelovljuje prodavača tortilla, on publiku uvlači u svoj komičan svijet prepun spontanih istupa.

Pablova zapanjujuća popularnost nije ograničena samo na pozornicu. Njegovi zabavni nastupi i sveprisutnost na internetu, osvojili su više od 100 milijuna gledatelja diljem svijeta koji ga prate na njegovom YouTube kanalu. Pored svojih Comedy Central specijala i objavljenih DVD-a, Pablo je gostovao u legendarnim emisijama kao što su ''The Tonight Show with Jay Leno'','' Late Night with Jimmy Fallon'' i ''The Show Biz Show with David Spade'', a pojavio se i u radio emisiji Howarda Sterna. Povodom dolaska u Zagreb, Pablo Francisco nam je otkrio nekoliko stvari o sebi koje nismo znali.

Gledala sam vaš nastup uživo 2009. u New Yorku. Što se novo u životu Pabla Francisca dogodilo u međuvremenu?

Mnogo toga novog se dogodilo u međuvremenu. Otkrio sam mnogo novih stvari koje mogu ismijavati, a Internet je otvorio vrata u sasvim novi svijet komične zabave.

U kojem trenutku ste shvatili da želite postati stand-up komičar?

U trenutku kada su se počeli otvarati brojni stand-up klubovi u gradovima gdje sam živio.

Jeste li ikada poželjeli odustati od ovog posla?

Ne, nikada se nisam rastao s komedijom. Uglavnom sam dobivao otkaz na prijašnjim poslovima kada bih zbijao šale, ali nisam nikada osjetio da me humor napustio. Publika koja dolazi na moj show ima dobar smisao za humor.

Da morate odabrati neku drugu karijeru, što bi to bilo?

To bi vjerojatno bila režija jer sam to studirao.

Možete li zamisliti svoju karijeru bez Arnolda Schwarzeneggera i Keanua Reevesa?

Njih dvojicu bi zamijenili Mark Walberg i Vin Diesel.

Tko je po vama najduhovitiji čovjek na svijetu?

Wow, ima toliko duhovitih ljudi, rekao bih da je za mene najsmješniji čovjek Benny Hill.

Recite nam nešto ozbiljno?

Želite da vam kažem nešto ozbiljno? Hmm..ok! Jeste li vi stvarno ozbiljni?

A nešto duhovito?

Pablo Francisco.

S obzirom na to da ste te davne 2009. s početka priče, nastupili u manjem njujorškom klubu, a u Zagrebu ćete se pojaviti u većoj sportskoj dvorani pred nekoliko tisuća ljudi, kakve prostore preferirate za nastupe?

Preferiram prostor koji ima mikrofon, to je sve što mi treba. Imao sam sreće što su me pozvali u Zagreb da odradim show. Rekli su mi da imaju mikrofon i nešto ljudi i pristao sam.

Jeste li bili ikad u Hrvatskoj?

Nikad u fizičkom obliku.

Jeste li čuli nešto o Hrvatskoj i našem specifičnom smislu za humor?

S obzirom na moja Twitter istraživanja koja sam proveo, vi Hrvati imate sve što je potrebno da se dobro nasmijemo svemu. Stoga, zabavimo se zajedno! Uzmite najboljeg frenda pod ruku i uputite se na show Pabla Francisca.

Linker
18. travanj 2024 07:55