PROFIMEDIA/GETTY IMAGES/GLORIA EDIT
ponos roditelja

Nasljednice imperija: Blue Ivy i North West osvajaju svijet showbiza

Iako joj je tek deset godina, kći Kim Kardashian i Kanyea Westa s tatom već snima pjesme i rastura na TikToku, dok Beyoncéina nasljednica s mamom pleše na turneji - upoznajte cure spremne osvojiti svijet.

Iako joj je tek deset godina, kći Kim Kardashian i Kanyea Westa s tatom već snima pjesme i rastura na TikToku, dok Beyoncéina nasljednica s mamom pleše na turneji - upoznajte cure spremne osvojiti svijet.

North West

Na prvi pogled ona je tipična djevojčica koja voli plesati, pjevati, družiti se s prijateljicama i visjeti na društvenim mrežama. Na drugi pogled, North West je sve osim tipične djevojčice. Najstarijem djetetu 43-godišnje reality zvijezde Kim Kardashian i 46- godišnjeg repera Kanyea Westa samo je deset godina, a već je influencerica čije objave na TikToku prati 18,5 milijuna ljudi, modna ikona i glazbena zvijezda u nastajanju.

image

Kim i North na dodjeli modnih nagrada u Los Angelesu

STEFANIE KEENAN/ GETTY IMAGES FOR DAILY FRONT ROW

Gledajući je kako repa i glumi u spotu za Kanyeov novi singl "Talking/Once again", objavljenom prije nekoliko dana, vidi se da je North pokupila najbolje od svojih roditelja - mamin šarm i ekstrovertiranost te tatino samopouzdanje i stav - bez dlake na jeziku. Tako je u prolazu više puta vragolasto isplazila paparazzima koji je prate u stopu od rođenja. Odrastanje uz kontinuirano škljocanje fotoaparata neko bi dijete izludjelo, no North uvijek jasno daje do znanja kad je raspoložena za poziranje, a kad nije.

Sjedeći na Gaultierovoj reviji na pariškom Tjednu mode prije dvije godine uzela je komad papira, na njega napisala ‘stop‘ i pokazala ga fotografima, ostavivši ih bez riječi. Kim Kardashian iznimno je ponosna na svoju kćer, hvaleći se njezinom svestranošću, koja uključuje interes za slikanje, ples, sport, glazbu i modnu industriju.

Da nije sramežljiva, North je pokazala već sa šest godina, kad je tijekom predstavljanja očeve modne linije na pariškom Tjednu mode stala na pistu i počela repati bez imalo srama ili straha. Bilo joj je samo deset mjeseci kad ju je za Vogue fotografirala slavna Annie Leibovitz, a njezino slatko lice dosad je već krasilo naslovnice magazina Beauty Inc, i-D i Vogue Kids. U intervjuu za i-D North je otkrila i svoje planove za budućnost.

image

Modna ikona od malih nogu

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Kad mi je bilo sedam godina željela sam biti boksačica, ali ta faza me prošla. Možda postanem košarkašica ili reperica. Jednog dana želim biti poduzetnica i preuzeti vođenje SKIMS-a, a u slobodno vrijeme želim se baviti umjetnošću", rekla je djevojčica, ne skrivajući ambicije da jednog dana preuzme tvrtku koju je pokrenula Kim.

Jednako kao biznis zanima je i slikanje. Pejzaži koje je North počela raditi još prije nekoliko godina izazvali su pravu buru u javnosti - jedni smatraju da su doista odlični za jedno dijete, procijenivši da bi ih zahvaljujući "Kardashian efektu" mogla prodati i za 10 tisuća dolara, dok su drugi doveli u pitanje je li ih malena uopće i naslikala sama.

image

Kad joj paparazzi dosade, djevojčica im isplazi jezik

UZZIPPER/LA.GOSSIPTV/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kim je poludjela, obračunavši se s nevjernim Tomama na Instagramu, gdje je napisala da su to radovi njezine kćeri i da u tome nema ništa čudno s obzirom na njezin talent i satove slikanja na koje ide. North ne voli slikati samo po papiru već i po svom i majčinom licu, ali ne temperama, nego šminkom. Svoje make-up "radove" redovito pokazuje u objavama na TikTok profilu, koji su ona i Kim otvorili 2021., čemu se Kanye isprva protivio.

"North voli snimati videe i raditi svoje male tutorijale za frizure i make-up, a ja ću se boriti za to da joj bude dopušteno da bude kreativna", odvratila mu je Kim preko medija. Videi koje su zajedno počele snimati za TikTok u rekordnom su roku prikupili milijune pregleda i lajkova, a North povremeno poskrivećki objavi i neke sadržaje zbog kojih njezina majka nadrapa. Nakon što je lipsyncala stihove iz pjesme "Boy‘s a Liar, Pt. 2" svoje omiljene reperice Ice Spice, Kim su napali na društvenim mrežama jer se radi o rječniku neprikladnom za dijete.

"North zna biti svojeglava, ali ponosna sam na nju. Puna je samopouzdanja i točno zna što želi, što u meni budi divljenje", priznala je Kim. Odgovarajući na pitanje koga smatra stilskom ikonom za i-D Magazine, North je ispalila "sebe", a da uvijek kaže točno ono što misli pokazala je i u reality showu obitelji Kardashian u kojem je u više navrata kritizirala majčine modne kombinacije, ne mareći što je riječ o skupocjenim dizajnerskim komadima.

image

S ocem Kayneom na košarkaškoj utakmici

JEVONE MOORE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Nakon što su se Kim i Kanye 2021. rastali nakon sedam godina braka, North te njezina braća osmogodišnji Saint i četverogodišnji Psalm i devetogodišnja sestra Chicago ostali su živjeti s majkom. Kim je u svom reality showu otkrila kako North više voli provoditi vrijeme u tatinoj kući, jer, kako je malena rekla, "tata nema bejbisiterice, kuharice i spremačice". "To je valjda tako kad ste angažiraniji i prisutniji roditelj. Dijete će uvijek biti sklonije onom roditelju koji ih manje ‘gnjavi‘, brine i manje od njih očekuje", rekla je Kim.

Blue Ivy Carter

Još otkako je 42-godišnja Beyoncé na pozornici MTV Music Video Awardsa 2011. pokazala svoj trudnički trbuh, ne jenjava interes za najstarije dijete pop-dive i 54- godišnjeg rap mogula Jay Z-a. Blue Ivy Carter bila su samo dva dana kad ju je časopis Time proglasio najpoznatijom bebom na svijetu, a njezin očarani otac snimio bebin glas i umiksao ga u svoju pjesmu "Glory", što joj je donijelo titulu Guinnessove rekorderke kao najmlađe osobe kojoj se pjesma pojavila na Billboardovoj ljestvici.

image

Blue Ivy na nedavno održanoj dodjeli nagrade Grammy bila je pratilja svom ocu

KEVIN WINTER/GETTY IMAGES FOR THE RECORDING ACADEMY

Na raspolaganju ima dvije dadilje, kuharicu, osobnog stilista i baš svaku stvar koju poželi, a među najvrednijim igračkama koje je ikad dobila jedna je barbika optočena dijamantima, vrijedna 59 tisuća eura. U majčinim spotovima počela se pojavljivati već kao djevojčica, s devet godina osvojila je svoj prvi Grammy za nastup u videu za pjesmu "Brown Skin Girl", a danas je energična dvanaestogodišnjakinja zaljubljena u ples.

Svoj talent pokazala je u sklopu majčine aktualne svjetske turneje "Renaissance", gdje je stala uz bok profesionalnim plesačicama. Tisuće su navijale za djevojčicu tijekom pariškog koncerta dok su plesale na pjesme "My Power" i "Black Parade", ali komentari na društvenim mrežama bili su manje podržavajući. Internetski trolovi počeli su kritizirati i izrugivati plesno umijeće Blue Ivy, smatrajući da nije dovoljno dobra.

image

Majka i kći na pozornici stadiona SoFi u Kaliforniji

SHOTBYNYP/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Upravo je to razlog zbog kojeg je Beyoncé dugo oklijevala njezinim molbama da je pusti da pleše na koncertima. Bojala se da bi je loše kritike mogle obeshrabriti, no dogodilo se suprotno - samo su je još više motivirale da usavrši plesnu vještinu. "Pojačala je tempo treninga i postala još bolja. Jako sam ponosna na nju", otkrila je njezina majka u dokumentarcu "Renaissance: A Film by Beyoncé".

"Osjećam se kao da se sada moj način razmišljanja promijenio. Moram se probuditi, ići na probe i moram više raditi", rekla je Blue Ivy. U filmu se vidi kako se ponovno pridružuje majci na nastupu u Kansas Cityju, mnogo samopouzdanija i sigurnija. Dvojac je u konačnici zajedno nastupio na više od 15 koncerata u pet mjeseci, a to joj je iskustvo, otkrila je Beyoncé, pokazalo do koje je mjere njezina kći otporna na kritike.

Što je starija, Blue Ivy joj sve više nalikuje, i to ne samo fizički nego i psihički. Iznimno je predana svemu što radi te spartanski disciplinirana: uz ples redovito obavlja i svoje školske obaveze (kako obitelj često putuje, nakon pohađanja privatne holivudske škole nastavila se školovati od kuće), svira klavir, ide na satove pjevanja i uči strane jezike - govori francuski i španjolski.

image

Beyoncé i Jay-Z maskirani u Barbie i Kena s kćeri u Sohu

AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Bliska je s pet godina mlađom sestrom i bratom, blizancima Rumi i Sirom, te je miljenica svog slavnog oca, koji je često vodi sa sobom na košarkaške utakmice i druga sportska događanja. Nedavno su se sjajno proveli na Super Bowlu, finalu američkog nogometa, a kamo god idu, uvijek se potrude modno uskladiti. Blue Ivy najviše voli sportsku odjeću, no nerijetko nosi i kreacije modnih kuća Gucci te Dolce & Gabbana, a Beyoncé često zatraži od dizajnera s kojima surađuje da njenoj kćeri naprave istu haljinu kakvu ima ona. U budućnosti Blue Ivy možda i sama postane dizajnerica - njezini roditelji odavno su njezino ime zaštitili trgovačkim žigom ako poželi pokrenuti modnu ili beauty liniju.

image

Otac i kći su jako bliski

KARADSHOW/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Linker
27. travanj 2024 10:43