JAKE ŽENSKE SNAGE

Nakon Zemlje krvi i meda stiže Angelinin novi film ‘Bez krvi‘ i - Brada. Ulogu dobila zvijezda koju je zavoljela na prvu

Američka glumica, redateljica i producentica Angelina Jolie u Italiji snima igrani film ‘Bez krvi‘ prema hit romanu Alessandra Baricca u kojem glavnu ulogu igra njezina prijateljica Salma Hayek.

Njihovo prijateljstvo traje kratko, ali je već mnogo puta opjevano. Dvije velike filmašice i holivudske legende Angelina Jolie (47) i Salma Hayek (55) poznaju se odavno, a sprijateljile su se na setu akcijskog megaspektakla 'Vječnici', 26. holivudskom naslovu nastalom prema Marvelovoj franšizi o superherojima, koji je od početka svog prikazivanja na kinoblagajnama potkraj lanjske, pandemijske godine utržio impresivnih četiristo milijuna dolara.

image

Snima se u Rimu, Basilicati i Pugli

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Salma Hayek i Angelina Jolie prepoznale su se i zavoljele na prvu, jer obje nisu samo filmašice, nego i aktivistice, te humanitarke, pa su u druženju pronašle neiscrpno vrelo zajedničkih tema.

"Ostvario mi se san kad me Angelina Jolie pozvala u svoj autorski projekt, film 'Bez krvi' čija je redateljica, producentica i scenaristica. Njezina sam obožavateljica već godinama, a na setu nam se pridružio još jedan veliki prijatelj i kolega, glumac Demian Brichir", napisala je u svojoj objavi Salma Hayek.

Riječ je o filmskoj adaptaciji hit romana megapopularnog talijanskog književnika Alessandra Baricca i prvom od tri filma koja će Angelina Jolie režirati za britansku produkciju Freemantle.

Čitajte i: SASVIM ISKRENO: BRAD PITT NAPOKON PROGOVORIO O SVOM ŽIVOTU I ZDRAVLJU NAKON RAZVODA OD ANGELINE

Snima se na lokacijama u Rimu, Pugliji i Basilicati, na krajnjem jugu talijanske čizme, a priča govori o univerzalnim temama gubitka, sjećanja, nepravde i iscjeljenja.

image

Salma Hayek igra glavnu ulogu u filmu 'Bez krvi' Angeline Jolie

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Svaka knjiga Alessandra Barrica je zapravo poezija u prozi, a 'Bez krvi' me duboko potresla jer govori o posljedicama rata i postratnih trauma, što je tema koja me zaokuplja već godinama", izjavila je Angelina Jolie koja je svoj debitantski autorski igrani film 'U zemlji krvi i meda' iz 2011. snimila u poratnoj Bosni i Hercegovini.

Otada je režirala još tri filma 'Unbroken', 'By the Sea' i 'First They Killed My Father', a 'Bez krvi' je peti naslov koji potpisuje kao redateljica.

image

Angelini Jolie je ovo peti igrani film koji potpisuje kao redateljica

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Obožavam svaki segment filmskog posla, a posebno režiju. No, kako mi se obiteljska situacija promijenila, posljednjih godina jednostavno nisam imala dovoljno vremena i koncentracije za to. Više vremena željela sam provoditi kod kuće s djecom, pa sam prihvaćala samo manje zahtjevne poslove. I to vam je cijela istina", objasnila je Angelina Jolie u razgovor za Entertainment Weekly svoje petogodišnje izbivanje iz redateljskog stolca.

Linker
26. studeni 2023 11:41