Nova ljubav nakon razvoda

Nakon bogatog biznismena Anna Wintour se zaljubila u zvijezdu filma ‘Zapravo ljubav‘

Nakon više od 20 godina braka, slavna modna urednica ostavila je milijunaša Shelbyja Bryana koji se vratio bivšoj supruzi, a ona je pak utjehu našla u društvu britanskoga glumca Billa Nighyja, zvijezde filma ‘Zapravo ljubav‘...

Na početku karijere, dok je još ot­­kri­­vala crtice iz svog privatnog života, Anna Wintour (70) ispričala je kako je kao djevojka dugo patila za mladićem koji ju je nakon nekoliko tjedana veze ostavio bez ikakvog obrazloženja. Bio je to prvi i zadnji put da je urednica američkog Voguea prolila suzu zbog ljubavi pa je prošli tjedan kamena lica iz svog života otpravila drugog supruga, Shelbyja Bryana (74), američkog biznismena s kojim je provela 21 godinu.

Detalji brakorazvodne parnice donedavnih partnera koji su se vjenčali 2004., nakon pet godina veze, još se ne znaju, no zato je kao dan jasno da je razlog njihova razlaza obostrana nevjera. Anna Wintour posljednjih godina ne skriva da joj je najveći životni oslonac glumac Bill Nighy, a javna je tajna da se milijunaš Bryan još 2015. vratio u zagrljaj druge supruge Katherine, koju je ostavio zbog Anne.

image
Anna Wintour rastaje se od Shelbyja Bryana nakon više od dva desetljeća braka u kojemu su oboje bili nevjerni i nesretni.
DUBREUIL CORINNE/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Upućeni tvrde da je Anna jedva dočekala skinuti vjenčani prsten i tako raskinuti i zadnju sponu s muškarcem zbog kojeg ju je svojedobno tračao i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton. Oca četvero djece, koji se prije nje dvaput ženio, Wintour je upoznala 1997., na humanitarnom balu za njujorški City Ballet. Iako su oboje tada bili u braku, svjedoci tog fatalnog susreta kažu da se modna kraljica poznata po svojoj suzdržanosti i hladnoći cijelu večer ponašala kao zaljubljena adolescentica.

- Nisu skidali oči jedno s drugoga premda je uz Shelbyja bila njegova supruga - zgražavali su se mnogi. Njihovo ponašanje mjesecima je bio najveći skandal među njujorškom društvenom kremom.

Prevarenu Katherine tješio je Clinton s kojim su Bryani dugogodišnji prijatelji. Wintour se pak u to doba razvodila od 14 godina starijeg Davida Shaffera, uglednog dječjeg psihijatra i profesora na Sveučilištu Columbia, za kojeg se udala 1984. Brak je potrajao 15 godina, a Anna je Shafferu rodila sina i kći: danas 35-godišnjeg liječnika Charlesa te dvije godine mlađu Bee koja je 2018. ušla u brak s fotografom Francescom Carrozzinijem, sinom preminule glavne urednice talijanskog Voguea France Sozzani.

image
U braku s Davidom Shafferom rodila je Anna dvoje djece, sina Charlesa i kći Bee (na fotografiji s Davidom Beckhamom).
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon što su se i Wintour i Bryan razveli od svojih partnera, vezu od 1999. više nisu morali skrivati. A iako su modnu urednicu mnogi upozoravali da je Bryan nepopravljivi zavodnik, nije se dala odgovoriti od braka s njim. Vjenčali su se u strogoj tajnosti i do danas nije poznato koji joj je od njezinih prijatelja dizajnera kreirao haljinu za tu prigodu.

Tijekom dvadesetak zajedničkih godina bili su jedan od najutjecajnijih američkih parova. Kad je upoznala Shelbyja, Wintour je već desetak godina superiorno vodila Vogue, a u međuvremenu je postala i umjetnička direktorica te savjetnica za sadržaj svih izdanja medijske kuće Condé Nast, što znači da nijedno ime i trend u modnom svijetu ne prolaze bez njezina blagoslova. Teksašanin Bryan, koji je nakon pravnog fakulteta magistrirao biznis na Harvardu, jednako je veliko ime u poslovnom svijetu. Bogatstvo je stekao u poslu s razvojem čipova za prijenos audio i ostalih podataka, zbog čega ga u Americi smatraju pionirom telekomunikacija, a posljednjih dvadesetak godina jedna je od glavnih osoba u vodećoj američkoj kompaniji za telefonske sustave Pingtone. Jake veze ima i u politici jer je od 1997. do 2001. sudjelovao u radu Demokratske stranke: prvo kao voditelj financija za senatorske kampanje, a dvije godine bio je i jedan od Clintonovih savjetnika za vanjsku obavještajnu službu. Dakako, u tome je imao veliku podršku supruge koja je deklarirana demokratkinja te je svojedobno za kampanju bivšeg predsjednika Baracka Obame prikupila čak pet milijuna dolara. Osim što su prijateljevali s političarima, Wintour i Bryan družili su se i s umjetnicima i sportašima. On je godinama izdašno financirao mnoge kulturne ustanove poput njujorške Metropolitan Opere, a kako oboje rekreativno igraju tenis, redovito su sjedili na US Openu, na kojem su zadnji put bili skupa 2018.

image
Anna bivšeg nije ranije odbacila samo zato što su joj trebale njegove veze...
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Za očekivati je da će Anna Wintour mnogo više profitirati razvodom od Bryana. Kao prvo, ne mora se brinuti da će ostati bez 11,4 milijuna dolara vrijednog doma u elitnoj njujorškoj četvrti Greenwich Village, jer joj je tu impozantnu trokatnicu iz 19. stoljeća darovao prvi suprug. Bryanu je najveći problem njegov ukaljan financijski ugled, što je po mnogima bio glavni razlog njihova udaljavanja. Naime, 2013. otkriveno je da ambiciozni biznismen godinama nije plaćao porez, koji je narastao na više od milijun dolara. Na koncu je taj dug podmirio te je izbjegao zatvorsku kaznu, no oprost nije dobio od supruge kojoj je javno poniženje najveća noćna mora. Njihovi bližnji kažu da ga Wintour nije odmah odbacila samo zato što su joj trebale njegove veze, zbog čega je tako dugo trpjela i bračnu izdaju.

- Nije tu riječ o nanovo probuđenoj strasti, nego o brizi za dvojicu sinova koje Shelby ima u braku s Katherine. Osim toga, jedan su drugome bili rame za plakanje jer je i Katherine prošla teško razdoblje kad joj je prije nekoliko godina preminuo drugi suprug - branili su Annina nevjernog muža njegovi prijatelji, no malo im je tko vjerovao.

Wintour se ni ne trudi komentirati svoju vezu sa sedamdesetogodišnjim Britancem Billom Nighyjem, zvijezdom romantične komedije “Zapravo ljubav”. Samac Nighy, koji se nikada nije ženio, posljednjih je nekoliko godina prati na svim javnim i privatnim događanjima, a navodno se poznaju puno dulje.

U siječnju su zajedno bili na modnoj reviji u Parizu, kada su snimljeni kako prisno šapuću.

- Ne sjećam se kad sam tako blistala na fotografijama - znakovito je tada izjavila Wintour.

image
Priča Andrea Leona Talleyja odzvonila je u javnosti jer ju je u svojim memoarima prikazao kao nemilosrdnu i bez srca.
BUCKNER/VARIETY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Protivnici omražene urednice, koju zbog eksplozivne naravi zovu “nuklearna Anna”, nadaju se da bi bračni krah mogao biti početak kraja njezine modne diktature. Ova godina bila joj je najteža u karijeri otkako je 1988. preuzela Vogue, i to ne samo zbog korone. U svibnju je njezin dugogodišnji suradnik i novinar André Leon Talley objavio memoare u kojima ju je raskrinkao kao nemilosrdnu šeficu, a potom su je ljetos brojni zaposlenici kuće Condé Nast prozvali za politiku rasne neosjetljivosti. Sigurno je da joj na ruku ne ide što je uoči 71. rođendana ostala i bez moćnog supruga.


ČITAJTE I:

Ovo bi mogao biti njen konačni kraj: Slavnu urednicu američkog Voguea optužuju za rasizam

Odbačeni prijatelj se osvećuje Anne Wintour: 'Toj Sotoni u suknji nije kasno za iskupljenje'

Rekla je svoje: Anna Wintour je otkrila osam najvećih trendova koji će vladati u 2020. godini

Linker
17. travanj 2024 12:42