DRUGA VEČER

Najveće iznenađenje je Albanija: Ovo je 10 zemalja čije pjesme su ušle u finale Eurosonga

Finale natjecanja za pjesmu Eurovizije održat će se u subotu, 13. svibnja, gdje ćemo moći gledati i ovih 10 predstavnika.

U drugoj polufinalnoj večeri 67. izdanja izbora za najbolju pjesmu Eurovizije svoj prolazak u finale izborili su predstavnici Albanije, Cipra, Estonije, Belgije, Austrije, Litve, Poljske, Australije, Armenije i Slovenije. Među najvećim iznenađenjima je Albanija kojoj na kladionicama nisu davali šanse za prolazak u finale.

Albanija - Albina & Familja Kelmendi - Duje

Cipar - Andrew Lambrou - Break A Broken Heart

Estonija - Alika - Bridges

Belgija - Gustaph - Because Of You

Austrija - Teya & Salena - Who The Hell Is Edgar?

Litva - Monika Linkytė - Stay

Poljska - Blanka - Solo

Australija - Voyager - Promise

Armenija - Brunette - Future Lover

Slovenija - Joker Out - Carpe Diem

Sada imamo konačan popis nastupa za veliko finale Eurosonga koje će se u subotu, 13. svibnja, održati u Liverpoolu, a na kojem će nastupiti i naši predstavnici, grupa Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!" Osim njih, u prvoj polufinalnoj večeri glasovi publike u finale poslali su predstavnike Norveške, Srbije, Portugala, Švicarske, Izraela, Moldavije, Švedske, Češke i Finske, a kao najveći favorit ovogodišnjeg natjecanja na kladionicama se ističe Šveđanka Loreen s pjesmom "Tattoo". Osim ovih 20 predstavnika koji su izabrani u polufinalnim večerima, u finalu ćemo gledati i predstavnike Ukrajine, Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Polufinalne večeri Eurosonga vodile su glumica Hannah Waddingham, pjevačica Alesha Dixon te ukrajinska pjevačica Julija Sanjina. Njih će tri voditi i finalnu večer, a pridružit će im se slavni televizijski voditelj Graham Norton.

Ovo su predstavnici iz druge polufinalne večeri koji neće nastupiti u finalu!

Danska - Reiley - Breaking My Heart

Rumunjska - Theodor Andrei - D.G.T. (Off And On)

Island - Diljá - Power

Grčka - Victor Vernicos - What They Say

Gruzija - Iru - Echo

San Marino - Piqued Jacks - Like An Animal

Linker
25. travanj 2024 15:07