NEKA SVIJETLi

Najljepše drvce na svijetu ukrašeno je s 50 tisuća lampica i tri milijuna Swarovski kristala!

Na tradicionalnom paljenju lampica na božićnoj jelki ispred njujorškog Rockefeller centra publika je uživala u nastupu kantautorice Katharine McPhee i glazbene legende Davida Fostera.

Prve srijede nakon američkog nacionalnog praznika Dana zahvalnosti od 1933. godine tradicionalno se pale lampice na božićnom drvcu ispred Rockefellerovog centra u New Yorku.

Mnogi ga smatraju najljepšim božićnim drvcem na svijetu, a ove godine norveški bor osobno je odabrao Erik Pauze, glavni vrtlar kompleksa koji se sastoji od čak devetnaest građevina i zauzima površinu od gotovo devet hektara između 48. i 51. ulice na Manhattanu.

image

Lampice se pale prve srijede nakon Dana zahvalnosti

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Gradnja kompleksa započela je 1930. prema narudžbi tada najbogatije obitelji na svijetu, a 1987. Rockefellerov je centar uvršten na popis nacionalnih znamenitosti Sjedinjenih Država.

Bor je visok 25 metara, nabavljen je u Queensburyju, a smatra se jednom od najvećih adventskih atrakcija u američkoj metropoli i omiljenim mjesto za selfije stanovnika grada i njegovih posjetitelja.

image

Supružnici David Foster i Katharine McPhee bili su glazbene zvijezde svečanosti

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Ukrašen je s čak 50 tisuća lampica, povezanih žicom u dužini od osam kilometara. Njegov vrh ukrašen je zvijezdom izrađenom od tri milijuna Swarovski kristala, koji ukupno teže 450 kilograma, a njegova cijena procijenjena je na milijun i pol dolara.

image

Pedeset tisuća lampica povezeno je osamkilometarskom žicom

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Glavne zvijezde ovogodišnjeg paljenja lampica bili su kantautorica Katharine McPhee i njezin suprug, legendarni kanadski glazbenik David Foster, dobitnik čak 16 diskografskih nagrada Grammy.

Linker
25. travanj 2024 09:16