JAAK MOINEAU/SHUTTERSTOCK
NIKAD NIJE KASNO

Najljepša žena svijeta dala mu je nagradu na festivalu koju je nazvao sprovodom, otad su u vezi

Talijanska glumica Monica Bellucci i američki redatelj Tim Burton novi su vrući holivudski par, a njihova ljubav rodila se na filmskom festivalu u Lyonu.

Talijanska glumica Monica Bellucci i američki redatelj Tim Burton novi su vrući holivudski par, a njihova ljubav rodila se na filmskom festivalu u Lyonu.

Njihov lanjski susret u francuskom Lyonu teško se može nazvati slučajnim, ali legendarnu talijansku glumicu Monicu Bellucci i kultnog američkog redatelja Tima Burtona definitivno je spojio slučaj.

Autor nezaboravnih filmova "Bubimir", "Batman", "Edward Škaroruki", "Batman se vraća", "Predbožićna noćna mora", "Ed Wood", "Sanjiva dolina" i mnogih drugih, lanjskog je listopada stigao u Lyon kao dobitnik nagrade za životno djelo na tamošnjem filmskom festivalu koji nosi ime braće Augustea i Louisa Lumièrea, prvih filmaša u povijesti sedme umjetnosti. Nagradu jednom od najosebujnijih suvremenih filmaša, koji će 25. kolovoza ove godine proslaviti 65. rođendan, uručila je talijanska glumica Monica Bellucci, voditeljica svečanosti, koju su potkraj osamdesetih i početkom devedesetih smatrali jednom od najljepših žena svijeta.

image

Tim Burton je bio dobitnik nagrade za životno djelo, a Monica Bellucci voditeljica svečanost

JAAK MOINEAU/SHUTTERSTOCK

Kroničari filmskog festivala u Cannesu sjećaju se njihovog prvog susreta i upoznavanja prije šesnaest godina na stepenicama festivalske palače na Azurnoj obali, a drugi susret u Lyonu bio je fatalan.

"U cijelom svom životu nisam osjetio toliko ljubavi kao večeras među vama. Osjećam se itekako dobrodošlim na svoj najbolji sprovod ikad. Hvala što ste mi ga priuštili!", u svom je stilu izjavio Burton nakon što mu je Bellucci uručila nagradu. Kako su oboje slobodni, prema insajderskim informacijama, nastavili su se viđati i sad su prema pisanju američkih i britanskih medija jedan od najvrućih holivudskih parova.

image

Spojio ih je slučaj

JAAK MOINEAU/SHUTTERSTOCK

Monica Bellucci se 2019. rastala od umjetnika Nicolasa Lefebvrea, a iz braka s francuskim glumcem Vincentom Casselom ima kćeri tinejdžerke Devu i Leonie. Tim Burton je, pak, bio četiri godine u braku s njemačkom umjetnicom Lenom Gieseke, a njegova najpoznatija veza je s glumicom Helenom Bonham Carter s kojom ima sina Billyja Raymonda i kćer Nell.

image

Prvi poljubac je pao u francuskom Lyonu 21. listopada lanjske godine

JAAK MOINEAU/SHUTTERSTOCK

"Ljubav se ne može kontrolirati niti obuzdati. Kad se taj osjećaj pojavi morate ga jednostavno slijediti, jer u protivnom poništavate vlastite instinkte. Ljubav je najbolje što vam se može dogoditi", izjavila je Monica Bellucci u razgovoru za pariški tjednik Paris Match, a sudeći po novoj vezi s Timom Burtonom vjeruje i da nikad nije kasno da se ljubi strasno.

Linker
01. svibanj 2024 05:40