Novo lice

Na putu prema zvijezdama: Tko je Sarah Snook, crvenokosa ljepotica koja formu održava motornom pilom

Glumici, koju gledamo u seriji ‘Nasljeđe’, mnogi predviđaju blistavu karijeru, a svojom eteričnom ljepotom i samouvjerenošću privlači pažnju i muškaraca i žena.

Australska glumica Sarah Snook (34), koja se proslavila ulogom Shiv Roy, ambiciozne kćeri ostarjelog novinskog magnata u HBO-ovom serijalu “Nasljeđe”, daleko je od tipične zvijezde. Nije klasična holivudska ljepotica i mršavica, visoka je samo 167 centimetara i ne pada joj na pamet zbog svojih “mana” ići pod nož. Iza nje se ne vuče nijedan skandal, a ljubavna lista joj je iznimno kratka. Zna se da je godinama hodala s glazbenikom i DJ-om Angusom McDonaldom, a tek je nedavno u velikom intervjuu za australski Vogue priznala da se u veljači udala za dugogodišnjeg prijatelja i sunarodnjaka, komičara i glumca Davida Lawsona (43) i to - zahvaljujući karanteni zbog pandemije.

- Na početku pandemije bila sam u karanteni u Melbourneu s najboljim prijateljem, u kojeg sam se zaljubila. Prijatelji smo od 2014., živjeli smo i putovali zajedno. Uvijek smo se dobro slagali, ali naš odnos je bio posve platonski. Nikad dotad nismo bili slobodni u isto vrijeme - priznala je glumica.

image

Sarah Snook u veljači se udala za najboljeg prijatelja - glumca Davida Lawsona.

FOTOGRAFIJE: CAMERAPRESS/PROFIMEDIA

Otkrila je da je ona bila ta koja je zaprosila Davida za Halloween te da vjenčanje nije bilo nimalo glamurozno - organizirano je u stražnjem dvorištu njezine kuće i prisustvovalo mu je tek nekoliko ljudi. Glasine o tome da je uplovila u bračnu luku pojavile su se kada je u listopadu došla na premijeru treće sezone “Nasljeđa” s prstenom na ruci, a nedugo nakon toga dala je intervju australskom Vogueu u kojem je otkrila istinu.

Čitajte i: Posljednja bitka legendarne dive: Gina Lollobrigida završila na sudu s vlastitim sinom: ‘Nisam to zaslužila!‘

Sarah Snook rođena je i odrasla u Adelaideu kao treće dijete prodavača bazena i njegovateljice u domu za starije i nemoćne. Glumački talent naslijedila je od bake, koja je 30-ih godina prošlog stoljeća bila glumica u Londonu, a pred užasima Drugog svjetskog rata je s kćeri, Sarinom majkom, prvo pobjegla u Južnu Afriku, a potom na Novi Zeland. Kad su se snašle, kćeri je dala novac, a ova ga je iskoristila za putovanje na Papuu Novu Gvineju. Tamo je upoznala Sarinog oca pa se glumica često šali da je od malih nogu bila globtroterica.

Nije 'tipično žensko'

U glumu se zaljubila kao mala, kad je vidjela kako njezina starija sestra u školskoj predstavi u Petru Panu “leti” iznad pozornice. To joj je izgledalo poput čuda pa je inzistirala na tome da ne ide u školu s klasičnim programom, već onu gdje se uči o glumi i umjetnosti. Obrazovanje je nastavila na Scotch Collegeu i Nacionalnom institutu dramske umjetnosti, gdje je i diplomirala glumu.

image

Sarah u seriji igra Siobhan Shiv Roy, jedinu kćer medijskog magnata Logana Roya, koja se bori za očevu naklonost.

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Prvu ulogu na televiziji dobila je 2009. u serijalu “Svi sveci”, a godinu kasnije igrala je u zapaženom TV filmu “Sestre rata”. No, prvi ozbiljan uspjeh postigla je znanstveno-fantastičnim trilerom “Predodređenje”, za koji je 2014. osvojila nagradu AACTA za najbolju glumicu. To joj je bila odskočna daska za ulogu u biografskom filmu o Steveu Jobsu, pokojnom osnivaču Applea. Tu je imala i malo sreće, jer je ista ekipa koja je radila casting za taj film birala i glumce za serijal “Nasljeđe”. Da su dobro odabrali, potvrdilo se kad je Sarah 2020. za ulogu Shiv Ray osvojila nominaciju za Primetime Emmy, a serija je uspješno ušla u treću sezonu.

Čitajte i: Je li princeza Charlene jedini i najveći problem na dvoru u Monte Carlu i od čega se zapravo liječi?

Kao što nije tipična glumica, Sarah Snook nije ni tipično žensko. Za razliku od Shiv Roy, koja ne izlazi iz poslovnih odijela s potpisom Ralpha Laurena, Sarah voli puno opušteniju odjeću. Priznaje da nije luda za modom i najvještija u izboru raskošnih kreacija za crveni tepih pa je unatrag dvije godine unajmila poznatu australsku stilisticu Lauru Jones. No, kult teretane, tako omiljen kod holivudskih zvijezda, još nije prigrlila.

- Kako bih održala formu, najradije pilim motorkom i cijepam drva na našoj farmi pokraj Melbournea. Pitam se kako bi na internetu prošao video sa savjetima o oblikovanju guze uz pomoć motorke - šali se Sarah Snook.

Linker
17. travanj 2024 09:28