KRVAVI NOVAC

Morgan Freeman navukao na sebe bijes nakon otvaranja SP-a: ‘Pohlepan je, uzeo je krvavi novac‘

Američki glumac, redatelj i narator Morgan Freeman bio je zvijezda svečanog otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Morgan Freeman, Andy Garcia i Ellen Barkin potkraj 80-ih bili su zvijezde su HBO-vog filma Krvavi novac o ubojstvima povezanim s krijumčarima oružja za nikaragvanske kontraše... I dok je za tu filmsku ulogu u kriminalističkoj drami Jerryja Schatzberga dobivao isključivo pohvale, za svoj nastup na svečanom otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, čija je bio glavna zvijezda, Morgan Freeman je zaslužio uglavnom negativne kritike i na sebe navukao bijes nogometnih obožavatelja.

image

Svi smo mi jedno veliko pleme, poručio je u svom govoru

KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK

Iako su mnogi odbili sudjelovati u svečanosti otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, oskarovac Morgan Freeman je prihvatio ponudu domaćina da uveliča ceremoniju na stadionu Al Bayt u Al Khoru.

Brojni anonimni komentatori, ali i slavne osobe, kritizirale su Freemana što je popustio pohlepi i uzeo krvavi novac. Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru odavno prate brojne kontroverze zbog činjenice da u toj pustinjskoj zemlji vlada šerijatski zakon, te su brojni radnici tijekom gradnje stadiona i prateće infrastrukture bili izrabljivani, a mnogi su poginuli zbog nehumanih uvjeta rada.

image

Njegov nastup izazvao je lavinu negativnih komentara

KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK

Sve to slavnom glumcu izgleda nije bilo bitno, pa je u svom govoru koji je nazvao "The Calling" gledateljima poručio da "smo se svi ovdje okupili u jedno veliko pleme" . Američka javnost ne može mu oprostiti činjenicu da je prije dvanaest godina lobirao da domaćinstvo svjetskog prvenstva dobiju Sjedinjene Države, a sad je - okrenuo ploču.

image

Morgan Freeman svojedobno je lobirao za domaćinstvo Sjedinjenih Država

JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK

"Pa, zar Morgan Freeman ne mari za mrtve radnike migrante", "Zar toliko voli novac da ga ne zanima tko ga plaća", "Jako sam razočarana što njegov dosad omiljeni lik vidim na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva", "Ne mogu vjerovati da je nakon svega pristao oprati savjest kršitelja ljudskih prava i korumpirane homofobne klike iz Svjetske nogometne federacije i Katara", "Nedostatak morala vodi u pakao", "Krvavi novac nikome nije donio radost i sreću", tako glasi ton većine komentara na račun poznatog glumca.

Njegovu reakciju još čekamo.

Linker
19. travanj 2024 12:35