Punih 13 godina

Moby iskreno o životu nakon poroka: ‘Sretniji sam sad nego što sam ikad bio u pet ujutro i pod utjecajem‘

Američki glazbenik obilježio je veliku obljetnicu - više od desetljeća živi bez ijednog poroka, a sada je htio potaknuti na promjenu sve one koji se bore s ovisnostima podijelivši svoju priču.

Glazbenik i jedan od najvećih aktivista za prava životinja - Moby (56) na svom je službenom profilu podijelio ispovijest vezanu uz njemu jako bitan datum. Prije 13 godina odlučio je krenuti potpuno novim smjerom. Tada je prestao konzumirati alkohol, a odrekao se i droga. Ovom je prilikom tu veliku godišnjicu 56-godišnji glazbenik obilježio iskrenim priznanjem kako su poroci djelovali na njegovu psihu.

"Dvije stvari... Na današnji dan prije 13 godina uzeo sam svoje posljednje piće/drogu. Ovo spominjem samo zbog nade da će biti od pomoći svakome onome tko se muči s ovisnošću i/ili trijeznošću. Prije 13 godina jednostavno nisam mogao zamisliti svijet bez alkohola i droga. Odricanje bilo čega o čemu smo ovisni može biti iznimno teško i zastrašujuće, ali na kraju dovodi nas do života koji je izvan svih naših očekivanja", napisao je na početku svoje objave Moby. Nastavio je s vrlo iskrenim opisom svog života, koji je ovaj njujorški glazbenik vodio.

Čitajte i: Ispričao se i otkazao turneju: Moby se odlučio povući nakon drame s poznatom glumicom

Sretan s psićem Bagelom

"Treba vremena, zahtjeva i rad, ali je i moguće i neophodno. A 'život iznad vaših najluđih očekivanja' vjerojatno će izgledati poputno drugačije od onoga što smo zamišljali... Ja sam sretniji promatrajući (svog psića) Bagela kako lovi lišće, nego što sam ikada bio pijan i pod utjecajem u pet ujutro, dok sam se sažalijevao i htio umrijeti", opisao je Moby.

Uz fotografiju portreta i jednu na kojoj se vide njegove mikro-tetovaže na sljepoočnici koje pokazuju jednostavna slova "V" i "X", nastavio je s objašnjenjem što ta slova predstavljaju.

"Drugo, čudna i zanimljiva podudarnost je da sam se otrijeznio na nacionalni dan neporočnosti (straight edge je pokret čiji sljedbenici zagovaraju život bez ikakvih poroka). Za mene 'straight edge' znači jednu stvar: da sam na usluzi. Ako sam pijan, drogiran ili mamuran, kao i suicidalan i depresivan, nikako ne mogu biti dobar zagovornih prava životinja. Zato moja tetovaža stavlja prava životinja na prvo mjesto, ali s temeljima u kojima je upisan straight edge. Nadam se da ćete pronaći svoj mir i spokoj", završio je glazbenik.

Linker
20. travanj 2024 17:01