Najteži gubitak

‘Mirno spavaj, moj anđele‘: Mark Wahlberg oplakuje gubitak koji ga je devastirao

Sa zvijezdom akcijskih filmova i komedije "Ted" tuguju braća Donnie i Paul s kojima je pokrenuo lanac restorana "Wahlburgers" te istoimeni reality show, zaslužan za slavu njegove mame. Alma Wahlberg na kraju je podlegla demenciji.

Američki glumac Mark Wahlberg (49) s bratom i kolegom Donnijem (51) proživljava najteže dane. Preminula je njegova mama Alma (78), obiteljski matrijarh koju je obožavala Amerika, izgubivši iscrpljujuću borbu s demencijom. U zabavljačkoj industriji nije baš uobičajeno da se eksponiraju roditelji zvijezda i grade vlastitu karijeru pred kamerama, no za Almu Wahlberg, majku devetero djece, nije postojala nemoguća misija.

Javnost ju je upoznala zahvaljujući reality showu „Wahlburgers” koji su prije deset godina pokrenuli Mark i Donnie sa starijim bratom, chefom i glumcem Paulom (57), emitirao se do 2019. i pratio je zbivanja u istoimenom obiteljskom lancu restoranu koji nudi burgere. Kako je u emisiji bilo situacija u kojima je trebalo „gasiti požar” među braćom zbog neslaganja oko vođenja posla - momci se inače jako vole i podržavaju, ali bilo je dana kad su se sukobljavali kao „rogovi u vreći”, mama Alma bila je glas razuma u reality showu koji ih je usmjeravao u konstruktivnom pravcu. S tom praktičnom, jednostavnom i mudrom medicinskom sestrom koja je veći dio života provela radeći nekoliko poslova kako bi podigla veliku obitelj - ne sluteći da će nakon sinova Marka, Donnija i Paula, postati slavna - poistovjetile su se mnoge Amerikanke.

image
Obitelj Wahlberg iznimno je bliska, a spona koja ih je spajala bila je majka Alma.

XPUSJP/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Burno sazrijevanje

Shrvani Mark Whalberg oprostio se od najvažnije žene u životu riječima:”Mirno spavaj, moj anđele”. Budući da joj je priuštio mnogo stresa dok se nije pronašao kao model za Calvin Klein i proslavio se ulogom u filmu “Kralj pornića” (njegovoj majci taj film nikada nije bio drag), s razlogom osjeća grižnju savjesti. Naime, glumac je već u 13. godina bio ovisnik o kokainu, sa 15 je bio član bande protiv kojeg je bio pokrenut kazneni postupak zbog dva rasistička napada, a kao 16-godišnjak proveo je 45 dana u zatvoru jer je ozlijedio dvojicu Vijetnamaca. Nije ni maturirao na vrijeme. Ukratko, krenuo je u pravcu kojeg se užasavaju svi roditelji. Na kraju ga je spasila manekenska karijera te uloga perača suđa koji postaje zvijezda u filmovima za odrasle.

image
THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Danas je, pak, jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, ali i praktični vjernik te odan suprug bivšoj manekenki Rhei Durham (42) s kojom ima kćeri Ellu (17) i Grace (11) te sinove Michaela (15) i Brendana (12). Nije potrebno posebno isticati s kolikom je olakšanjem njegova majka dočekala da se Mark, kako to roditelji znaju reći - opameti i osnuje obitelj. I njegov brat Donnie, poznat po ulogama u filmovima „Šesto čulo” i „Čuvar životinja”, bolno proživljava majčinu smrt. Oprostio se od nje dugom objavom, ističući na kraju ono što po čemu će je cijela obitelj pamtiti:” Često sam govorio, ako vam se nešto sviđa kod mene, dobio sam to od Alme. Bila je najpoštenije ljudsko biće koje znam”.

Linker
03. travanj 2024 14:52