Gigi Hadid sa sestrom Bellom Hadid

 LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK
PALA S TRAVOM

Milijun lajkova u sat vremena za uhićenu Gigi Hadid: "Sve je dobro, što se dobro svrši"

Američki topmodel marihuanu koristi u medicinske svrhe, a spornu količinu koju je ponijela sa sobom na odmor na Kajmanske otoke nabavila je na recept.

Američki topmodel marihuanu koristi u medicinske svrhe, a spornu količinu koju je ponijela sa sobom na odmor na Kajmanske otoke nabavila je na recept.

Gigi Hadid je čvrsto odlučila da joj ništa neće pokvariti odmor na Kajmanskim otocima, britanskom prekomorskom području smještenom u Karipskom moru, kamo je slavna manekanka doputovala 10. srpnja. U međunarodnu zračnu luku Owen Roberts sletjela je privatnim mlažnjakom u društvu prijateljice i osobne asistentice Leah McCarthy, s kojom je bliska i Gigina sestra Bella Hadid.

Njih dvije su graničnu kontrolu s osobnom prtljagom u rukama, ali su granični policajci izdvojili njezin kovčeg, skenirali ga i ručno pretražili, te u njemu pronašli marihuanu i pribor za pušenje. Sličnu provjeru potom je prošla i prtljaga Leah McCarthy, a rezultat je bio isti, pa su prijateljice privedene pod optužnom za nelegalni unos kanabisa i pribora za njegovu konzumaciju.

Gigi Hadid i Leah McCarthy prema pisanju lokalnog portala Cayman Marl Road u zemlju su unijele kanabis za osobnu upotrebu, a u svojoj obrani su ustvrdile kako je riječ o tzv. medicinskoj marihuani koju su legalno nabavile u New Yorku na recept i prema preporuci svog osobnog liječnika. Kako god, istog dana su puštene uz jamčevinu, a sudac im je odredio kaznu od tisuću dolara, jer prilikom ulaska u zemlju nisu prijavile inkriminiranu robu, što im je bila dužnost.

image

Gigi Hadid pohvalila se novom tetovažom na boku

INSTAGRAM/ALANA O‘HERLIHY

"Gigi je putovala s marihuanom kupljenom legalno u New Yorku s medicinskom dozvolom, a njezina upotreba u medicinsku svrhu je legalna i na otoku Veliki Kajman od 2016. Tako da je riječ o carinskom prekršaju, a njezin dosje ostaje čist i Gigi uživa u ostatku svog vremena i odmora na otoku", izjavio je njezin glasnogovornik.

image

Gigi Hadid se putovanje na Kajmanske otoke zakompliciralo

INSTAGRAM/ GIGI HADID

U Sjedinjenim Državama svaka savezna država zasebno odlučuje o legalizaciji upotrebe marihuane za medicinske svrhe, a može se dozvoliti i pušenje u rekreativne svrhe. Relevantna istraživanja pokazuju da je zahvaljujući tim zakonima u SAD-u otvoreno sto tisuća novih radnih mjesta, a povećali su se i prihodi od poreza u državama koje su kanabis - na ovaj ili onaj način legalizirale.

image

Gigi Hadid nosila je reviju u dvorcu Versailles koju su iz prvog reda pratili Victoria i David Beckham

LAURENT VU/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Gigi Hadid zasad nije direktno komentirala svoj slučaj, niti objasnila zbog čega koristi marihuanu, ali je na svom Instagram profilu objavila znakovitu poruku: "Sve je dobro, što se dobro svrši". I zaradila više od milijun lajkova u sat vremena od objave.

Linker
29. travanj 2024 01:32