Princ Harry i Meghan Markle

 ANGELA WEISS AFP
AGRESIVNA PRATNJA

Meghan i Harry u šoku nakon bijega od paparazza: Malo je trebalo da večer slavlja završi kobno

Meghan Markle i princ Harry nakon gala svečanosti čije su bili glavne zvijezde dva sata su u autu bježali od progonitelja koji su ih u stopu slijedili.

Meghan Markle i princ Harry nakon gala svečanosti čije su bili glavne zvijezde dva sata su u autu bježali od progonitelja koji su ih u stopu slijedili.

Bila je to večer slavlja za Meghan Markle u New Yorku, gdje je zbog svog neumornog zalaganja za prava žena dobila prestižnu nagradu "Women of Vision". Nagrađene žene s vizijom prije nje bile su, primjerice američka državna tajnica i bivša prva dama Sjedinjenih Država Hillary Clinton, filmska redateljica Ava DuVernay te modna ikona Diane von Furstenberg, a Meghan Markle je na dodjelu stigla jako dobro raspoložena u zlatnoj haljini u društvu svog supruga princa Harryja, te majke Dorije Ragland.

Da izbjegnu ludnicu s paparazzima i snimateljima koji su očekivali njihov dolazak, u dvoranu su ušli kroz "sporedni ulaz", poslovnicu rent-a-car kuće, što se dakako pročulo do kraja svečanosti, pa su Meghan Markle, princa Harryja i Doriju Ragland osim njihovog vozača dočekale stotine predstavnika medijskih kuća.

image

Princ Harry i Meghan Markle na dodjeli nagrade ‘Women of Vision‘

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Neopisiva gužva i manjak zaštitata koji su brinuli o sigurnosti slavnog para izazvala je niz neuobičajenih reakcija, te umalo završila kobno u njihovom bijegu od paparazza koji su nastavili slijediti automobil u kojem su se nalazili. Tako je barem pisalo u službenom priopćenju glasnogovornika princa Harryja i Meghan Markle, a u priču dana su se uključili i svi drugi involvirani u slučaj, sve do slučajnih prolaznika koji su nazočili potjeri.

"Vojvotkinja i vojvoda od Suusexa te gospođa Ragland sudjelovali su u umalo katastrofalnoj automobilskoj potjeri skupine iznimno agresivnih paparazza. U nemilosrdnoj potjeri koja je trajala gotovo dva sata umalo je došlo do nekoliko nesreća s drugim vozačima na cesti, a ugroženi su bili i pješaci, te dva njujorška policajca koji su se zatekli na ruti putovanja", priopćio je glasnogovornik para.

"Svjesni smo da se javne osobe suočavaju s određenom razinom interesa javnosti, no taj interes nikada ne bi smio ugroziti nečiju sigurnost. Objavljivanje tih fotografija, s obzirom na način na koji su snimljene potiče nastavak prakse koja je opasna i ugrožava sigurnost svih uključenih", stoji u službenom priopćenju para. O incidentu su se oglasili i njujorški gradonačelnik, te glasnogovornik njujorške policije, koji je potvrdio da su policajci pomagali privatnom zaštitarskom timu koji je štitio vojvodu i vojvotkinju od Sussexa, te da su uz njihovu pomoć sve štićene osobe stigle na svoje odredište bez prijavljenih sudara, poziva, ozljeda ili uhićenja.

Njujorški gradonačelnik Eric Adams izjavio je, pak, da je zgrožen jurnjavom za slavnim parom koja je potencijalno mogla ugroziti živote uključenih, te nedužnih prolaznika. Svoju stranu priče iznio je i taksist koji je vozio Harryja, Meghan i njezinu majku. Ustvrdio je da su navodi o agresivnoj potjeri paparazza pretjerani.

image

Meghan Markle s majkom i suprugom u Kensingtonskoj palači 2018.

BEN STANSALL AFP

"Bili su iza nas, ali držali su distancu. New York je jedan od najsigurnijih gradova, policija je na svakom uglu", izjavio je taksist, koji je svoje putnike opisao kao drage i srdačne ljude, ali i primjetno nervozne zbog neželjene pratnje. Ovaj incident mnoge je podsjetio i na tragičan događaj otprije 26 godina, kada je princeza Diana, Harryjeva majka, poginula u prometnoj nesreći u Parizu kad je njezin vozač u podvožnjaku izgubio nadzor nad automobilom koji su proganjali paparazzi.

image

Meghan Markle s majkom Doriom Ragland na svom vjenčanju prije pet godina

OLI SCARFF AFP

U kontekstu vijesti koje se u Sjedinjenim Državama prate iz minute u minutu mnogi su previdjeli činjenicu da Meghan i Harry 19. svibnja slave petu godišnjicu braka. Ceremoniju njihovog vjenčanja u dvorcu Windsor predvodio je kanterburški nadbiskup u nazočnosti šesto uzvanika iz cijelog svijeta, a njihovo vjenčanje tada je opisano kao simbol moderne i multikulturalne Velike Britanije. Nekad bilo, sad se spominjalo.

Linker
26. travanj 2024 19:22