Mučna parnica

Marvelova junakinja i njezin suprug osuđeni za gnjusan zločin: Žrtve ispričale mučne detalje

Niti mjesec dana otkako je britanski kraljevski sud podignuo optužnicu protiv glumice Zare Phythian i njezinog supruga Victora Marke za seksualno iskorištavanje maloljetnika, dvojac je završio iza rešetaka.

Zara Phythian koja je najpoznatija po ulozi čarobnice u Marvelovu hit-filmu iz 2016. godine Doctor Strange, i njezin suprug Victor Marke, bivši trener borilačkih vještina, ekspresno su osuđeni za seksualno iskorištavanje maloljetnika. Zara će zatvorsku kaznu izdržavati zbog seksa s tada 13-godišnjom djevojčicom, a Victoru je dokazan i još jedan slučaj pedofilije.

U ovom trenutku još se ne zna koliku im je kaznu odredio britanski Visoki sud pravde koji je konačni pravorijek donio 11. svibnja, no s obzirom da su osuđeni po svim točkama optužnice, javnost se nada da će dugo biti iza rešetaka.

image

Britanska javnost navija da Zara i Victor dugo ostanu iza rešetaka.

SWNS/SWNS/PROFIMEDIA

Zloglasni par razotkrila je djevojka koju su Zara i Victor zajednički iskorištavali prije petnaestak godina, kad je imala samo 13 godina. Dokazano je da su mladu ženu napastvovali pune tri godine, između 2005. i 2008., a prema njezinom svjedočenju Phythian i Marke njihove su seksualne odnose snimali. Sud je posebno zgrozila svjedokinjina izjava da ju je dvojac u tom periodu stalno opijao. Pod utjecajem alkohola bila je i kad su je prvi put iskoristili za što je izravno optužila Zaru. Kako je kazala, glumica joj je bila životni uzor i za nju je bila spremna sve napraviti.

"Sve je počelo tako što mi je Zara, koja je tada radila kao trenerica borilačkih vještina, ponudila da Victora oralno zadovoljim. Znala sam da to nije u redu, ali jednostavno se nisam mogla izvući iz situacije ili bilo što reći. Ona je za mene bila bog", izjavila je žrtva tijekom suđenja, koje su sudski službenici ocijenili kao osobito mučno.

image

U vrijeme kad je zlostavljala djevojčicu glumica je radila kao trenerica borilačkih vještina.

WJ/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Prekid suđenja dočekala s osmijehom na licu: Ghislaine Maxwell za božić ostaje iza rešetaka

Zarinom suprugu, kojem je danas 59 godina, dokazano je i iskorištavanje još jedne mlade djevojke. Slučaj se zbio prije dva desetljeća, a žrtva je imala 15 godina.

Linker
17. travanj 2024 04:17