Mark Hamill

 ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK/CANVA
Konačno zajedno

Mark Hamill pohvalio se susretom s Natalie Portman: "Napokon sam upoznao svoju majku"

Iza kulisa dodjela nagrada Zlatni globus u Los Angelesu glumac Mark Hamill upoznao je kolegicu Natalie Portman koja je u "Ratovima zvijezda" igrala njegovu majku iako je u stvarnosti od njega mlađa čak tri desetljeća.

Iza kulisa dodjela nagrada Zlatni globus u Los Angelesu glumac Mark Hamill upoznao je kolegicu Natalie Portman koja je u "Ratovima zvijezda" igrala njegovu majku iako je u stvarnosti od njega mlađa čak tri desetljeća.

Iako je u stvarnosti australska glumica Natalie Portman od njega mlađa tri desetljeća, u "Ratovima zvijezda", jednoj od najpopularnijih i najisplativijih filmskih franšiza u povijesti sedme umjetnosti, odigrala je ulogu Padme Amidale, majke jednog od glavnih protagonista Lukea Skywalkera kojeg tumači Mark Hamill.

A prvi susret filmske majke i sina dogodio se iza kulisa dodjele Zlatnih globusa u Los Angelesu, čime se 72-godišnji glumac Mark Hamill pohvalio u objavi na društvenoj mreži X.

"Zahvaljujući dodjeli Zlatnih globusa napokon sam upoznao svoju majku", napisao je glumac koji je na Zlatnim globusima dodijelio nagradu filmu "Barbie" za najveći uspjeh u kinima, dok je australska glumica Natalie Portman na svečanost došla kao nominirana za glavnu ulogu u Netflixovoj biografskoj drami "May December".

Hamillovi pratitelji su glumcu čestitali u komentarima i napisali: "Obiteljsko okupljanje Skywalkerovih", "Napokon zajedno", "Dug put do majčinog zagrljaja", "Preslatko! Mama sa svojim trideset godina starijim sinčićem"...

Kako filmovi iz franšize "Ratova zvijezda" nisu snimani kronološkim redom, lik Padme Amidale, majke blizanaca Leiae i Lukea Skywalkera, na čijem porodu je preminula, pojavljuje se tek kad se saga vremenski vraća unatrag, na sami početak.

image

Marka Hamilla proslavila je uloga Lukea Skywalkera

LUCASFILM/FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Kad sam vidio da je Natalie Portman dobila ulogu Padme pomislio sam da ni sam ne bih izabrao ljepšu i inteligentniju majku. Ali kako je takva žena mogla dobiti sina poput mene?!", izjavio je svojedobno Mark Hamill, čiju je karijeru obilježila uloga Lukea Skywalkera. Ulogu je dobio slučajno, kad se u holivudskom studiju pojavio na audiciji za ratnu epopeju "Apokalipsa sad" i prošetao se do susjedne zgrade da vidi kako teku pripreme za snimanje "Ratova zvijezda". Redatelj i producent George Lucas je u tom trenutku shvatio da mu je Hammil idealan za ulogu Lukea Skywalkera, a ostalo je legenda.

image

Natalie Portman u ‘Ratovima zvijezda‘ igra Padme Amidalu

LUCASFILM/FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Uloga Lukea Skywalkera glumcu je donijela bogatstvo od 20 milijuna dolara i neprocjenjivu uspomenu - originalne Lukeove čizme koje je zadržao nakon snimanja prvog dijela "Ratova zvijezda". Inače je Hamill više sinkronizirao filmove nego ih snimao, a u slobodno vrijeme se posvetio svojoj najvećoj strasti - crtanju stripova. Privatno je sreću pronašao dentalnom tehničarkom Marilou York s kojom je podigao troje djece, a ove godine slave 46. godišnjicu braka.

Linker
27. travanj 2024 14:53