NAJSLAĐA POBJEDA

Marinela mu daje vjetar u leđa! Filip Hrgović stigao do uspjeha karijere

Boksač iz Sesveta uz podršku supruge, kazao je, stigao je do statusa obaveznog izazivača za svjetsku titulu.

Dok sređuje dojmove nakon najteže i time još slađe pobjede u profesionalnoj karijeri protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga koja mu je donijela status obaveznog izazivača za svjetsku titulu, hrvatski boksač Filip Hrgović prima čestitke iz cijelog svijeta.

Među čestitarima su i njegovi slavni kolege sprotaši poput Luke Modrića, Ivice Kostelića, Ivana Perišića, Valenta i Martina Sinkovića, Ivana Dodiga, Matee Jelić, Ivana Klasnić i mnogih drugih, što 30-godišnjem Filipu Hrgoviću daje novi vjetar u leđa.

Baš kao i ljubav njegove supruge Marinele, s kojom se vjenčao početkom ljeta 2019. u Sesvetama.

"Nisam siguran gdje bih bio bez stalne podrške i dobrote moje žene. Hvala ti ljubavi!", napisao je Hrgović dva dana uoči borbe u Saudijskoj Arabiji na svom profilu na instagramu.

No, svoju je pobjedu intimno posvetio uspomeni na pokojnog oca Petra Hrgovića, koji je u travnju u 67. godini izgubio bitku s dugom i teškom bolesti. Sa suprugom Ivom, Petar je podigao petero djece - Ivana, Ivanu, Filipa, Matiju i Martu, a Filipu je bio i ostao životni uzor.

image

Filip i Marinela Hrgović s nećacima 2019.

SRDJAN VRANCIC/CROPIX

"Tata Petar je inženjer prometa i radi u Hrvatskim autocestama, a mama Iva je domaćica. Inače je diplomirana kineziologinja s dvadeset godina radnog staža u banci, od čega je petnaest provela na porodiljnom. Moji su roditelji nepokolebljivi, uporni, snažni i ustrajni. Nisu mi ostavili kuću, auto i firmu, nego mnogo više od toga - životni stav i ponos na svoju obitelj", izjavio je Hrgović u razgovoru za Gloriju na samom početku svoje profesionalne boksačke karijere.

Tada je opisao i kako je upoznao svoju životnu ljubav Marinelu Ćaju, s kojom se vjenčao u ljeto 2019.

image

Filip i Marinela Hrgović vjenčali su se 2019. u Sesvetama

GORAN MEHKEK/CROPIX

"Marinela je cura iz Sesveta, studentica ekonomije i sportašica. Znamo se oduvijek, iz istog smo kvarta, a s vremenom smo se počeli dopisivati, nakon toga i izlaziti. I Marinela je pravi borac, uz studij radi u Plivi te igra odbojku u Dubravi, drugoligaškom klubu. Imam sreću što smo se našli, jer kao sportašica zna kakav mi je tempo pa ne inzistira na svojim željama nego se prilagođava mojim obavezama".

image

Filip i Marinela Hrgović

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Filip Hrgović rođen je 4. lipnja 1992., a prije boksa trenirao je košarku i postao juniorski prvak Hrvatske.

Loptu je ostavio zbog problema s leđima i koljenima, te se preorijentirao na boks. Prvi uspjesi stigli su još u juniorskoj konkurenciji u kojoj je Hrgović postao svjetski prvak. Kao senior stigao je do titule europskog prvaka, te olimpijske bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru.

image

Otac Petar životni je uzor Filipa Hrgovića

DAMIR KRAJAC/CROPIX

A iduće godine očekuje ga najvažnija borba za titulu svjetskog prvaka za koju se Filip Hrgović uz podršku svojih najmilijih sprema već pet godina.

Linker
18. studeni 2022 11:38